رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی با رونمایی از ۸۹ رقم جدید در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در استان البرز برگزار شد.   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن اسماعیل زاده با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی افزود: در

کد خبر : 108128
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
رونمایی از ۸۹ رقم جدید گیاهی

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی با رونمایی از ۸۹ رقم جدید در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در استان البرز برگزار شد.  

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن اسماعیل زاده با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی افزود: در هفتمین دوره این جشنواره از ۸۹ رقم جدید گیاهی رونمایی و به جامعه کشاورزی معرفی می‌شود. 

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تصریح کرد: اولین دوره جشنواره در سال ۱۳۹۴ برگزار شد با این هدف که بهره برداران بخش کشاورزی با جدیدترین یافته‌هایی که در حوزه اصلاح بذر آشنا شوند. امروز ۸۹ دستاورد مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. رقم به عنوان یک نهاده نقش موثری را در تولید دارد و به همین منظور موسسات تحقیقاتی که در این حوزه فعالیت می‌کنند تلاش می‌کنند که جدیدترین ارقام را متناسب با شرایطی که اتفاق می‌افتد در کشور به خصوص باتوجه به تغییرات اقلیمی که حادث می‌شود معرفی کنند در اختیار بهره برداران قرار بدهند که بتوانیم یک امنیت غذایی پایدار را داشته باشیم. 

اسماعیل زاده افزود: علاوه بر موسساتی که وابسته به سازمان تات هستند، شرکت‌های خصوصی و دانشگاه‌ها هم در زمینه مربوط به رقم فعالند و علاوه بر حوزه گیاهان زراعی، حوزه گیاهان باغی هم در این دستاورد‌ها شریک هستند و مجموعا ماحصل فعالیت‌های بخش‌های تحقیقاتی و دولتی و غیردولتی در این جشنواره مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی درباره اهمیت استفاده از ۸۹ ارقام جدید گفت: ژنتیک در تولید نقش مهمی دارد. برخی معتقدند که سی تا چهل درصد از افزایش تولیدی که در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد، ناشی از استفاده از رقم است؛ و از آنجا که ما دچار تغییرات اقلیمی هستیم و با اتفاقاتی که در بخش کشاورزی از نظر بیماری‌ها و آفات جدید نوظهور اتفاق می‌افتد، کاهش بارندگی، محدودیت منابع آب و … که به هر حال متخصصین بخش کشاورزی تلاش می‌کنند با استفاده از ژنتیک اثراتی را که این تغییرات ایجاد می‌کند برای تولید تا حد ممکن کاهش دهند. 

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار داشت: ژنتیک و ارقام اصلاح شده حدود سی تا چهل درصد در افزایش تولید موثر است، برای مثال در گذشته اگر روند تولید را مشاهده کنید در اوایل دهه ۶۰ میانگین عملکردمان در بخشی از محصولات حدود دو تا سه تن بوده، الان اگر به شش تا هفت تن رسیده این بخش قابل توجهش ناشی از تغییر رقم‌هایی است که اتفاق افتاده است.
 
اسماعیل زاده در ادامه تصریح کرد: در برخی از محصولات تا صددرصد ولی در مجموع حدود ۹۸ درصد بذر گواه شده‌ای که در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد ناشی از ارقام داخلی است. برای مثال، در حوزه حبوبات آبی صددرصد در حوزه گندم ۹۸ درصد در حوزه جو صددرصد بذری که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد ناشی از ارقام داخلی است.

وی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه گفت: در چند سال اخیر با حمایتی که از شرکت‌های دانش بنیان اتفاق افتاده برخی از این شرکت‌ها ورود پیدا کردند به حوزه تولید رقم اصلاح رقم و تولید بذر در هسته‌های اولیه، موسسات تحقیقاتی هم شروع کردند کار‌های مشارکتی را با این شرکت‌های دانش بنیان بخشی از فعالیت‌های خودشان را مخصوصا در حوزه تهیه بذر‌های اولیه در اختیار این شرکت‌ها قرار دادند و رفته رفته با روندی که در پیش گرفته شده فکر می‌کنم سهم این شرکت‌ها در آینده خیلی چشمگیر خواهد بود. 

اسماعیل زاده افزود: اکنون شرکت‌های دانش بنیان سهم چندانی در حوزه اصلاح ندارند البته در حوزه سبزی و صیفی قابل توجه است که امیدوارم با ورود ارقام جدید در حوزه محصولات مختلف بتوانند بهره برداران با افزایش درآمد خودشان به حفظ و پایداری امنیت غذایی کشور کمک کنند.

 



منبع

برچسب ها :

ناموجود