دولت باید شرکت های سودده خود را به تأمین اجتماعی واگذار کند
علی دهقانکیا؛ رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جزئیات اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: در ابتدا در لایحه برنامه هفتم اسمی از متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نبود اما با همت دوستان در کانون عالی بازنشستگان و پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی در مجلس، الحاقیهای
علی دهقانکیا؛ رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جزئیات اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: در ابتدا در لایحه برنامه هفتم اسمی از متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نبود اما با همت دوستان در کانون عالی بازنشستگان و پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی در مجلس، الحاقیهای به ماده 28 اضافه شد که تأمین اجتماعی را مکلف میکرد تا مستمری بازنشستگان این سازمان نیز متناسبسازی شود.
وی ادامه داد: متناسبسازی مستمری بازنشستگان صندوقهای کشوری و لشکری و صندوق فولاد هم همزمان وجود داشت که شامل همه حداقلبگیران و سایر سطوح آن صندوقها هم میشد و اعدادشان هم قابل توجه است. مقایسه آن ارقام با ارقام متناسبسازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی میتوانست موجب نارضایتی اجتماعی شود.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر تهران تصریح کرد: از این جهت هم مقداری اختلافنظر درباره نحوه محاسبه فرمول متناسبسازی وجود داشت که با نظر مثبت دوستان در کانون عالی بازنشستگان و همدلی و همراهی مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی و معاونان و مدیران وی، توافق شد تا تفاوت زمان برقراری مستمری با زمان حال حاضر، هر چه عقب افتادگی وجود دارد آن را محاسبه کنند. روش قبلی محاسبه به ضرر بازنشستگان بود و ممکن بود نارضایتی ایجاد شود و تبعات اجتماعی به وجود بیاورد.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر همین گفتیم هر آنچه که در این دوره از زمان برقراری مستمری تا زمان الان، عقبافتادگی وجود دارد، ضرب در 90 درصد شود؛ این فرمولی بود که در مورد آن توافق انجام شد و با اجرایی شدن آن، رضایتمندی بازنشستگان افزایش یافت. از اینکه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با کانون عالی بازنشستگان همکاری و تعامل خوبی داشت، تشکر و قدردانی میکنم. مدیرعامل تأمین اجتماعی و معاونان وی در انجام این توافق بسیار تاثیرگذار بودند.
دهقانکیا درباره منابع طرح متناسبسازی گفت: الان منابع این طرح از محل رد دیون دولت تامین میشود. در صورتی که این مبالغ را دولت باید مستقیماً پرداخت کند چون تورم را دولت ایجاد کرده است. الان منابع صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری را دولت خودش تأمین میکند و باید سهم سازمان تأمین اجتماعی را هم دولت تأمین کند البته توجه اصلی باید به سمت شورای عالی کار برود و منابع اصلی و پایدار باید در آنجا تصمیمگیری شود. اگر در شورای عالی کار، به تورم توجه کنند و دست از افزایش پلکانی بردارند، منابع مورد نیاز تأمین میشود. در شورای عالی کار اگر تورم واقعی جامعه را لحاظ کنند، در سال بعد نیازی نیست تا از اموال سازمان هزینه کنیم و اگر بر اساس تورم اعلامی، در شورای عالی کار برای تمام سطوح، هم حداقلبگیر و هم برای سایر سطوح، مصوب شود در سال آینده دوباره نیاز به اجرای متناسبسازی نداریم چون حق و حقوق همه بر اساس تورم داده شده و دیگر نیازی نیست به دنبال منابع برای متناسبسازی مستمریها باشیم.
وی با تاکید بر پیگیری رد دیون دولت به تامین اجتماعی گفت: مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی تأمین اجتماعی بر عدم ایجاد بدهی دولت و انباشت آن تاکید کردهاند. متاسفانه دولت الان حدود 25 هزار میلیارد تومان در ماه از سازمان تامین اجتماعی خدمات میگیرد اما هزینه آن را کامل نمیپردازد و در بودجه جاری خود لحاظ نمیکند! این مشکلات باعث ناترازی منابع و مصارف تامین اجتماعی شده است. دولت به متناسبسازی اگر توجه نکند ممکن است باعث شود در آینده دچار مشکلات شویم؛ دولت باید حتما برخی شرکتهای خوب و سودده را به تأمین اجتماعی واگذار کند تا این سازمان منابع مورد نیازش را از آن محل تأمین و وصول کند وگرنه دچار مشکل خواهیم شد.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر تهران درباره معوقات طرح متناسبسازی گفت: باید همه مواردی که از ابتدای سال شامل این طرح میشود پرداخت شود. از عقبافتادگی پرداختها، از فرودین تا به حال، فقط سه میلیون تومان پرداخت شده و مابقی باید پرداخت شود البته ممکن است تأمین اجتماعی دچار مشکلاتی در خصوص تأمین نقدینگی شود. شاید حتی بتوان این مابهالتفاوت را به سمت خرید سهام برای بازنشستگان برد البته این طرح فعلاً در حد پیشنهاد است و باید در این خصوص با بازنشستگان صحبت کنیم. اگر نظرشان مثبت بود که به نفع بازنشستگان خواهد بود و ارزش منابع و داراییهای بازنشستگان حفظ خواهد شد، باید شرکتهای سودده و بورسی و هایتک انتخاب شوند. اگر قرار است سازمان شرکتهایش را بفروشد و نقدینگی هم برای متناسبسازی ندارد بهتر است بازنشستگان آنها را بخرند.
انتهای پیام/