ایجاد بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی در کشور

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، از آغاز فعالیت بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی در باغ گیاهشناسی ملی ایران خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی علیزاده رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی از راه اندازی بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی

کد خبر : 10749
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۷:۱۱
ایجاد بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی در کشور

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، از آغاز فعالیت بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی در باغ گیاهشناسی ملی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی علیزاده رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی از راه اندازی بزرگترین خط تولید اسانس گل محمدی در کشور خبر داد و گفت: این کارگاه اسانس گیری یک کارگاه تحقیقاتی – نظارتی است و از آنجایی که ما مؤسسه تحقیقاتی هستیم و کار تولیدی انجام نمی‌دهیم، باید مباحث استاندارد‌های لازم برای تولید فرآورده‌های گل محمدی از جمله اسانس را رعایت کنیم. 

علی علیزاده گفت: احداث این موسسه به صورت پایلوت، ظرفیت و مخازن ۶ هزار لیتری دارد که حدوداً در هر بار فعالیت نسبت به ۳ تن گل محمدی را در خودش جای می‌دهد و هر بار اسانس گیری از این ۳ تن نزدیک ۴ ساعت طول می‌کشد یعنی در طول یک روز می‌شود ۶ تن گل محمدی را اسانس گرفت.

وی با اشاره به سابقه کشت گل محمدی در کشور اظهار داشت:سابقه گل محمدی در کشور ما به ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل برمی گردد و خاستگاه اصلی گل محمدی هم ایران است و کشور‌های دیگر مثل ترکیه، لهستان، بلغارستان عمدتاً از ایران گل محمدی را برده اند.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تصریح کرد: علیرغم خاستگاه گل محمدی در ایران که بیشترین تولید را نیز دارد، نزدیک به ۷۱ درصد کل تولید محمدی را در دنیا ما داریم، اما متأسفانه وقتی فراوری می‌کنیم عمده اش گلاب می‌شود یعنی ما نزدیک به ۹۰ درصد گل مان را تبدیل به گلاب می‌کنیم در صورتی که سایر کشور‌ها ۹۰ درصد گل محمدی شان را تبدیل به اسانس می‌کنند، البته در کشور ما هم این رویکرد ایجاد شده است.

علیزاده با بیان اینکه اسانس گل محمدی مشتری بیشتری دارد و هم، چون فراوری خاصی روی گل محمدی صورت میگیرد، قیمتش بیشتری دارد یعنی یک لیتر اسانس نزدیک به ۸ هزار تا ۱۸ هزار دلار قیمتش است گفت: اکنون نزدیک به ۷ تن اسانس تولید و صادر می‌کنیم.

وی در ادامه از صنعتگران شاغل در حوزه گلابگیری خواست، به جای گلاب در بخش اسانس گیری فعالیت کنند و برای این که مقرون به صرفه شود کارگاه‌های تولید اسانس باید به صورت متمرکز در هر شهری احداث شود. 

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور همچنین از استقبال بسیار خوب و بازدید ۱۲ هزار نفری مردمی از باغ گیاهشناسی ملی ایران در تهران خبر داد و گفت: هم اکنون جشنواره گلابگیری و گل محمدی در این باغ برپاست که در کنار آن غرفه‌های مختلفی برای انواع فرآورده‌های گل و سایر تولیدات کشور در باغ گیاهشناسی ملی ایران عرضه می‌شود. 

 

 

گفتنی است: باغ گیاهشناسی ملی ایران یکی از مهمترین باغ‌های اکولوژیک کشور و در دنیا یکی از باغ‌های مطرح است که گونه‌های زیادی از گیاهان در آنجا قرار دادند برای حفاظت خارج از رویشگاه و سالانه فعالیت‌های زیادی در آنجا صورت می‌گیرد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود