دام نانویی زیر پای ویروس کرونا
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از ستاد نانو؛ پژوهشگران دانشگاه بارسلونا موفق به ارائه نوعی جدیدی از نانوساختارها شدند که امکان به دام انداختن و خنثی کردن مقادیر زیادی از ویروس کرونا را دارد. این نانومواد قادراند هم در فاز سیال و هم در سطح مواد، ویروس کرونا را گیر بیندازند و نابود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از ستاد نانو؛ پژوهشگران دانشگاه بارسلونا موفق به ارائه نوعی جدیدی از نانوساختارها شدند که امکان به دام انداختن و خنثی کردن مقادیر زیادی از ویروس کرونا را دارد. این نانومواد قادراند هم در فاز سیال و هم در سطح مواد، ویروس کرونا را گیر بیندازند و نابود کنند.
نانوذرات جدید میتواند برای تولید مواد ضد ویروسی مانند فیلترهای تصفیه آب و فیلترهای هوا استفاده کرد. این دامهای نانویی را میتوان برای تهیه آزمایشهای جدید برای تشخیص زودهنگام کرونا استفاده کرد. البته این نانوذرات را میتوان به گونهای مهندسی کرد که عوامل مختلف بیماریزا را هدف قرار دهند.
این نانوذرات جدید، به نام LCB ۱ و LCB ۳، با تکرار سه پروتئین تشکیل میشوند که به لطف ویژگی خودآرایی که دارند میتواند به ساختارهایی به نام ZapB تبدیل شوند.
در این پروژه، محققان ZapB را با پروتئین mCherry، ترکیب کردند، پروتئینی که موجب بروز رنگ فلورسانس قرمز در این نانوذرات میشود. پروتئینهای LCB ۱ و LCB ۳ امکان اتصال به ویروس کرونا را داشته و میتوانند این ویروس را خنثی کنند. البته میتوان این نانوذرات را به گونهای مهندسی کرد که همه این کارها یعنی اتصال، خنثیسازی و درخشندگی با نور قرمز در یک نانوذره واحد انجام شود.
محققان تأکید میکنند که میل زیاد نانوذرات برای اتصال به پروتئین سنبله ویروسی به آنها امکان دربر گرفتن ویروس کرونا را میدهد و این ویروس را میتوان وارد سلول کرد و در انجا خنثیسازی را انجام داد. این فرایند نانوذرات را قادر میسازد عفونت را در هر دو شرایط محلول و سطح جامد به دام انداخت و خنثی کرد.
به گفته مارک فورنت از محققان این پروژه، هر یک نانوذرات از تعداد زیادی پروتئین تشکیل شده در نتیجه چگالی بالایی از سایتهای اتصال به ویروس کرونا را دارد. این تعداد کثیر سایت اتصال به ویروس کرونابه هر نانوذرات اجازه میدهد تا به بیش از یک ویروس متصل شود. فلورسانس قرمز ردیابی و بومیسازی نانوذرات با چشم غیر مسلح را آسانتر میکند.