برگ های برنده یمن در مقابله با آمریکا در تنگه باب المندب
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بر خلاف ترسها و پیشبینیهای برخی از کارشناسان نه تنها بستن تنگه بابالمندب روی کشتیهای صهیونیستی امنیت یمن را مختل نکرد بلکه به عاملی برای تضیمن امنیت این کشور در مقابل تجاوزات مکرر و مستمر آمریکا و متحدانش تبدیل شد. بر این مبنا که ایالات متحده بیم آن را
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بر خلاف ترسها و پیشبینیهای برخی از کارشناسان نه تنها بستن تنگه بابالمندب روی کشتیهای صهیونیستی امنیت یمن را مختل نکرد بلکه به عاملی برای تضیمن امنیت این کشور در مقابل تجاوزات مکرر و مستمر آمریکا و متحدانش تبدیل شد. بر این مبنا که ایالات متحده بیم آن را دارد که در صورت فشار به یمن، دولت صنعا (به رهبری انصارالله) میتواند عبور از تنگه بابالمندب را برای همه کشتیها خطرناک کند و این به معنی توقف «زنجیره تولید» در اقتصاد جهان و مختل شدن در بخش بزرگی از ارتباط تجاری میان شرق و غرب جهان خواهد بود.
آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی حملات مکرری را به مناطق مختلف یمن بخصوص بندر الحدیده انجام دادهاند اما با این حال تلفات یمن در یک سال درگیری با ائتلاف آمریکا حتی از یک ماه اول جنگ هشت ساله با عربستان و امارات هم کمتر است.
اما چرا آنها مناطق پر جمعیت صنعا، صعده و تعز را مانند جنگ هفت ساله عربستان علیه یمن بمباران فرشی نمیکنند؟ پاسخ به این نکته باز میگردد که در جنگ تحمیلی پیشین علیه یمن از فروردین 1394 تا سال1401 انصارالله اقدام به مسدود کردن تنگه باب المندب نکرد و حتی به پایگاههای آمریکا هم حمله نکرد و شاید توانایی آن را نداشت اما به محض اینکه تواناییاش در زدن ضربات سنگین به صنایع نفت عربستان ایجاد شد و به هفت شهر نفتی عربستان سعودی حمله کرد جنگ به پایان رسید. اکنون یمن دارای سه برگ برنده است که امنیت آن را تامین میکند که مهمترین آنها تبدیل بابالمندب به اهرم فشار علیه آمریکا است.
در این زمینه با محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل غرب آسیا گفتوگویی انجام شده است.
تسنیم: برگهای برنده یمن مقابل آمریکا چیست؟
نجفی: بستن شریانهای اقتصادی رژیم صهیونیستی از مهمترین نکاتی است که در ایجاد فشار غیرنظامی اما مؤثر بر اشغالگران قدس باید دنبال شود و دولت یمن به رهبری انصارالله توانست در یک سال گذشته در این راه موفقیتهای بسیاری به دست آورد.
یمنیها در عمل اثبات کردند که میتوان تنگههای دریایی راهبردی مانند بابالمندب را مسدود کنند و حتی بزرگترین ائتلافهای نظامی هم نمیتوانند در مقابل مسدود شدن آن کاری از پیش ببرند. اصولاً با افزایش تنش نظامی در یک تنگه ضریب انسداد آن افزایش مییابد. آمریکا به همراه اروپا، کانادا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و متحدین دیگرش نتوانسته بعد از یک سال حتی این تنگه را برای کشتیهای به مقصد بنادر رژیم صهیونیستی بازگشایی کند بلکه ناوشکنها و حتی ناو هواپیمابر (آیزنهاور) آمریکا هم مورد حمله قرار گرفتند.
تسنیم: آمریکا و متحدانش بعد از یک سال ادعای نبرد دقیقاً به چه نتیجهای در یمن رسیدند؟
به هیچ نتیجهای؛ به این خاطر که اشراف یمن بر تنگه بابالمندب یک برگ برنده و موقعیت برتر و غیرقابل انکار برای دولت یمن به رهبری انصارالله ایجاد کرده و آمریکاست که واقعا در مقابل بستن تنگه بابالمندب کاری از پیش نمیتواند ببرد.
نکته مهم این است که از زمانی که دولت یمن از تنگه بابالمندب به مانند یک اهرم فشار علیه غرب استفاده کرده هم امنیت یمن بیشتر شده هم غربیها از ترس بسته شدن کامل تنگه مجبور شدند محاصرهای که یمن برای 9 سال گرفتار آن بود را کاهش دهند. این یک پیروزی مضاعف برای مردم یمن است.
تسنیم: آیا واقعاً آمریکا و متحدانش از حمله به یمن میترسند؟
بله قطعاً؛ نکته مهم که عربستان و آمریکا از آن میرسند این است که اگر حمله زمینی علیه یمن دوباره شروع شود این بار یمنیها همه صنایع تولید و صادرات نفت و گاز عربستان و امارات را مورد عنایت موشکی و پهپادی و شهپادی قرار دهند و این کابوس هرگز برای غرب شوخی نیست. چرا که آمریکا منطقه غرب آسیا را برای نفت و گاز و نیز تنگههای دریایی لازم دارد و در صورت توقف فعالیت آنها این غرب است که زیان غیرقابل جبران متحمل می شود.
پس یمن علاوه بر بستن کامل تنگه بابالمندب بر روی کل جهان یک برگ برنده دوم هم دارد و آن توقف تولید و صادرات نفت عربستان و امارات به بازارهای جهانی است.
تسنیم: دو برگ برنده یمن مقابل آمریکا را توضیح دادید؛ آیا یازهم یمن نسبت به آمریکا برگ برندهی دیگری دارد؟
بله برنده سومی نیز وجود دارد و آن، این است که با دارا بودن موشک هایپرسونیک، پهپادهای کارآمد، شهپادها و زهپاد (زیردریایی هدایت پذیر از دور و اژدرهای دارای کاونده هدایت خودکار) میتواند به راحتی به پایگاههای آمریکا در منطقه از جمله پایگاههای آمریکایی السلطان در ریاض عربستان، الظفره در ابوظبی امارات، جیبوتی و العدید در قطر و حتی دیگو گارسیا در جنوب اقیانوس هند یورش ببرد و تلفات و خسارات سنگینی به ایالات متحده وارد کند و در مقابل آمریکا از نبرد با یمن دقیقاً به هیچ عایدی نمیرسد.
به خاطر این سه مورد برگ برنده یمنیهاست که آمریکا میداند، نمیتواند در واقعیت به یمن حمله کند و دست به حرکات نمایشی مانند بمباران بیابانها و مناطق متروکه میزند.
تسنیم: هرازگاهی آمریکا از جدیدترین سلاحهای خود رونمایی میکند؛ آیا این بازی رسانهای آنهاست؟
بله این سیاست آمریکاست چرا هیچ کدام از این سلاحها قدرت بازدارندگی ندارد؛ یکی از ترفندهای خندهدار آمریکا این است که دائم سلاحهای مختلف خود را به برای نشان دادن قدرت خود به رسانههای غربی ارائه میکند؛ بعد از افتضاح فرار ناو هواپیمابر آیزنهاور در تابستان گذشته، آمریکا اخیراً بمب افکن ب 2 را به رسانهها عرضه کرده با این ادعا که از این به بعد از این بمب افکن برای بمباران یمن استفاده خواهد کرد.
حال آن که آمریکا در جریان جنگ هشت ساله در یمن که از سال 1394 شروع شد بارها و بارها از بمب افکن های ب2 و ب1 و ب 52 برای بمباران فرشی و کور به منظور تخریب گسترده یمن استفاده کرده و البته نتیجهای هم جز کشتار ملت یمن برای واشنگتن و ریاض نداشت. اما در یک سال گذشته که یمن تنگه بابالمندب را مسدود کرده است نه تنها از کشتار جمعی در یمن و بمبارانهای فرشی و کور خبری نیست بلکه آمریکا میترسد یمن فشار خود را بر حامیان تل آویو افزایش دهد.
لذا تلاش میکند دست به اقدامات تحریک آمیز نزند. بنابراین نمایش سلاحهای آمریکایی را در مورد یمن بیخاصیت و در مورد بازگشایی تنگه بابالمندب بیتاثیر میدانم و هرگز نباید آن را باور کرد. به بیان دیگر زمانی که مسأله بسته شدن یک تنگه راهبردی مانند بابالمندب مطرح باشد هیچ سلاح آمریکایی دقیقاً هرگز تاثیری در بازگشایی تنگه نخواهد داشت.
تسنیم: پس چرا آمریکا به طور مرتب دست به نمایش سلاحهای خود در مورد یمن میزند؟
نمایش سلاحهای آمریکا در مورد یمن مانند بمب افکن ب 1 و ب2 و ناو هواپیمابر برای مصرف داخلی در بلوک غرب است که در سطح گستردهای در رسانههای جریان اصلی غرب انعکاس مییابد تا آمریکا خود را در میان متحدانش و حتی رقبای اقتصادیاش همچنان قوی و سرپا نشان دهد.
ضمن اینکه آمریکا برای حفظ قدرت دلار بر تجارت جهانی به داشتن سلطه بر آبراههای دریایی به ویژه همه تنگهها نیاز دارد؛ و الا تاکنون هیچ سلاح آمریکا نتوانسته بر یمن پیروز شود و نتوانسته تنگه بابالمندب را برای بندر ایلات بازگشایی کند.
تسنیم: پس میتوانیم بگوییم که یمن به خوبی توانسته ابهت آمریکا و متحدانش با حداقلترین امکانات به زمین بزند؟
بله دقیقاً یمن توانسته استیلای 80 ساله آمریکا بر جریان تجارت دریایی جهان را به راحتی و با کمترین هزینه و سلاح ساده به چالش بکشد و آمریکا از تعمیم این موضوع به سایر تنگهها به ویژه تنگه هرمز به شدت بیمناک است و میترسد.
چند مثال از فقدان قدرت آمریکا در دریای سرخ
شما مدتی قبل در ماجرای انهدام کشتی صهیونیستی سونیون تماشا کردید که یمنیها ابتدا با شهپاد و پهپاد کشتی را متوقف کردند و بعد که ناوشکن فرانسوی با خواهش و تقاضای دیپلماتیک اجازه گرفت تا خدمه کشتی را خارج کند نیروهای یمنی وارد عرشه کشتی شدند و آن را بمبگذاری کرده سپس خارج شدند و کشتی را منفجر کردند.
یعنی هیچ جنگنده و ناوشکنی نبود که بتواند نیروهای یمنی را روی عرشه کشتی سونیون هدف بگیرد بنابراین این تصور که ناوشکنها و جنگندههای آمریکا و متحدانش در همه جای سواحل یمن هستند یک خیال ساخته رسانههای جریان اصلی غرب، است.