تاریخ انقضای نشریات دانشجویی دو روز بعد از تولید / ایجاد پایگاه دائمی آرشیو ضروری است + فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساغر کتابی نشریات دانشجویی، به عنوان یکی از مهمترین ارکان فعالیتهای فرهنگی و علمی در دانشگاهها، نقشی اساسی در تبادل نظر، ترویج دانش، نوآوری و شکوفایی خلاقیت دانشجویان ایفا میکنند. با این حال، در سالهای اخیر شاهد بیتوجهی روزافزون به این نشریات در سطوح مختلف دانشگاهی هستیم. این موضوع
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساغر کتابی نشریات دانشجویی، به عنوان یکی از مهمترین ارکان فعالیتهای فرهنگی و علمی در دانشگاهها، نقشی اساسی در تبادل نظر، ترویج دانش، نوآوری و شکوفایی خلاقیت دانشجویان ایفا میکنند. با این حال، در سالهای اخیر شاهد بیتوجهی روزافزون به این نشریات در سطوح مختلف دانشگاهی هستیم. این موضوع میتواند پیامدهای منفی متعددی برای جامعه دانشگاهی و در نهایت، برای پیشرفت علمی و فرهنگی کشور به دنبال داشته باشد.
یکی از مهمترین دلایل بیتوجهی به نشریات دانشجویی، کمبود حمایتهای مالی و بودجهای از سوی دانشگاهها و سایر نهادهای ذیربط است. این کمبود منابع، مانع از فعالیت موثر و پویای این نشریات شده و آنها را با چالشهای متعددی در زمینه چاپ، نشر، برگزاری رویدادها و جذب نویسندگان و فعالان روبرو میکند.
معاون فرهنگی وزارت علوم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو به این مسئله پاسخ داد و گفت: واقعیت امر این است که ما هنوز در حوزه فرهنگی آموزش عالی دانشگاهها ردیفهای مجزا بودجهای نداریم که بخواهیم بودجه مستقلی را برای نشریات تدارک ببینیم. این مطالبهای است که دانشجویان همواره از وزارت علوم دارند که مطالبه به حقی است، اما سیاست این است که ردیفهای بودجه را تلفیق کنند.
متاسفانه، در برخی از سطوح مدیریتی و دانشگاهی، درک صحیحی از اهمیت و نقش کلیدی نشریات دانشجویی در ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان وجود ندارد. این موضوع منجر به عدم اولویتدهی به این نشریات و بیتوجهی به نیازها و مطالبات آنها میشود.
مسئله فلسطین تیتر اول همهی رسانههای دنیا، به جز نشریات
بهزاد صباغیان مدیر مسئول نشریه بینات (نشریه سیاسی دانشگاه تهران) در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نقش کمرنگ جنبشهای دانشجویی دانشگاههای غربی از وضعیت غزه گفت: مسئله فلسطین در تیتر اول خبری رسانههای سراسر دنیا قرار دارد، اما در بخش نشریات دانشجویی این استقبال آنچنان که باید صورت نگرفته است که یکی از دلایل میتواند ناشی از تعدد ابزارهای انتقال مفاهیم باشد.
وی نشریه و محتوای مکتوب را اثر گذار دانست و افزود: نشریات میتوانند اثراگذاری بیشتری داشته باشند باید اقداماتی شکل بگیرد تا فعالیت فضای مجازی برای فعالیت در نشریات دعوت شوند.
مدیر مسئول نشریه بینات تصریح کرد: انتقال بیانههای صادر شده به شمارههای بعدی نشریه از جمله برنامههایی است که در حال پیگیری و انجام آن هستیم همچنین از دیگر مدیر مسئولها و اعضای هیات تحریریههای نشریات مختلف به خصوص در مسائل سیاسی و فعالین رد شبکههای اجتماعی دعوت میکنیم که در اکوسیستم نشریات حضور پیدا کنند تا از قلم آنان استفاده کنیم.
محمدصادق رهبانی، نماینده دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: مسائل مکتوب همواه پیشگام حل مسئله هستند. نشریات دانشجویی با توجه به علاقه دانشجویان در بحث مطالبه گری میتوانند بسیار مفیدتر عمل کنند.
وی خطاب به نهادهای برگزار کننده افزود: وزرات علوم و وزارت بهداشت باید مقداری دست نشریات را بازتر بگذارند تا مطالب صریحتر بیان شود.
افراد فعال در نشریات؛ پوستین زیرین رسانههای فردا
رضا رضوی کارش رسانه و نشریات در گفتگوبا خبرگزاری دانشجو، جنبشهای دانشجویی دانشگاههای غربی از وضعیت غزه را از نگاه دیگری مورد بررسی قرار داد و گفت: جنبشهای دانشجویی دانشگاهای کشورهای غربی در حمایت از فلسطین که به تازگی اتفاق افتاده است را اگر نتیجه فعالیت ایرانیها و مجموعه جریان مقاومت در طول سالهای پس از انقلاب بدانیم؛ حرف گزافی نزدیم.
وی نبود آرشیو در زمینه نشریات را چالش این حوزه دانست و ادامه داد: نگاه وزارت علوم به نشریات به عنوان نهاد سیاستگذار در این حوزه باید بازنگری شود. آن چیزی که میتواند به عنوان اسناد آرشیوی و قابل استناد حتی در سالهای دور مورد استفاده قرار گیرد؛ نشریات هستند.
رضوی تصریح کرد: ایجاد پایگاه دائمی آرشیو نشریات کار اثرگذاری است نباید به نشریات تنها به عنوان بستری برای کسب تجربه دانشجویان نگاه کرد بلکه باید آن را یک بسته دانست که در تاریخ میتواند مرور شود و دانشجویان سالهای بعد نیز به آن رجوع کنند و به نوعی باعث هویت بخشی به نشریات میشود.