تحولات اوکراین|ترامپ چگونه می خواهد جنگ را پایان دهد؟

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اروپا در حال آماده کردن خود برای کمک به اوکراین به صورت مستقل است و رسانه‌های جهانی به بحث درباره سناریوهای احتمالی مختلف برای حل و فصل مناقشه اوکراین پرداخته‌اند.  روزنامه “وال استریت ژورنال” در تحلیلی نوشته: ترامپ بارها اعلام

کد خبر : 105527
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
تحولات اوکراین|ترامپ چگونه می خواهد جنگ را پایان دهد؟


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اروپا در حال آماده کردن خود برای کمک به اوکراین به صورت مستقل است و رسانه‌های جهانی به بحث درباره سناریوهای احتمالی مختلف برای حل و فصل مناقشه اوکراین پرداخته‌اند. 

روزنامه “وال استریت ژورنال” در تحلیلی نوشته: ترامپ بارها اعلام کرده که قصد دارد به درگیری اوکراین پایان دهد و در عین حال، هزینه‌های آمریکا برای حمایت از اوکراین را زیر سوال برده است. جی‌دی ونس، معاون احتمالی ریاست‌جمهوری ترامپ، نیز یکی از مخالفان سرسخت کمک‌های نظامی به اوکراین بوده و معتقد است که این بودجه بهتر است برای تقویت مرزهای آمریکا با مکزیک هزینه شود.

بسیاری از مقامات اوکراینی‌ نگران هستند که ترامپ ممکن است با قطع کمک‌های مالی و نظامی حیاتی، حمایت از کی‌یف را تضعیف کند یا برای واگذاری اراضی به مسکو با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، به توافق برسد.

روزنامه “تایمز” در گزارشی یادآور شده، پس از اینکه دونالد ترامپ برای دومین بار به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کند، اوکراین مجبور خواهد شد از پیوستن به ناتو چشم‌پوشی کرده و بخش بزرگی از اراضی خود را به روسیه واگذار کند. مشاوران ارشد ترامپ در ماه ژوئن پیشنهاد کردند که در صورت ادامه جنگ، اوکراین تحت تهدید توقف ارسال سلاح، به مذاکرات صلح وادار شود. بر اساس این طرح که ترامپ در مصاحبه‌ای درباره آن صحبت کرده، به مسکو نیز هشدار داده می‌شود که هرگونه خودداری از مذاکرات منجر به افزایش حمایت‌های آمریکا از اوکراین خواهد شد.

به گفته جی‌دی ونس، ترامپ کی‌یف را مجبور به واگذاری مناطقی که در اشغال نیروهای روسیه هستند، خواهد کرد و «منطقه‌ای غیرنظامی» ایجاد خواهد کرد تا صلح حفظ شود. معاون ترامپ افزود که اوکراین استقلال خود را در ازای تعهد به عدم پیوستن به ناتو یا دیگر ائتلاف‌های مشابه حفظ خواهد کرد. همچنین، ونس موضوع عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را نیز مطرح کرد.

در اروپا نگران آن هستند که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اروپا مجبور به حمایت مستقل از کی‌یف خواهد شد. تیم ترامپ در ماه‌های اخیر با شرکای اروپایی درباره برنامه‌های وی درباره مناقشه اوکراین مذاکراتی داشته که شامل هشدار درباره قطع هرگونه حمایت در صورت عدم دستیابی به توافق صلح است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و هشتاد و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

بلومبرگ: مهمات تسلیحات آمریکایی در اوکراین طی چند ماه به پایان خواهد رسید

به گزارش آژانس خبری بلومبرگ، اگر دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، کمک‌های نظامی به کی‌یف را متوقف کند، مهمات تسلیحات آمریکایی در اوکراین طی چند ماه به پایان خواهد رسید. 

این خبرگزاری اشاره کرد: «اگر ترامپ کمک‌های خود را قطع کند و از اهرم‌های فشار استفاده نکند تا روسیه را به توقف جنگ وادار کند، اوکراین با احتمال شکست مواجه خواهد شد.»

بلومبرگ یادآور شد که آلمان، کشورهای حوزه بالتیک و فرانسه بارها بر آمادگی خود برای حمایت از اوکراین در هر شرایطی تأکید کرده‌اند، اما کمک‌های آن‌ها نمی‌تواند جایگزین کامل حمایت‌های ایالات متحده باشد، زیرا آمریکا بزرگترین تأمین‌کننده کمک‌های نظامی به اوکراین است.

پیش‌تر، شبکه تلویزیونی CNBC آمریکا با استناد به نظرات تحلیلگران اعلام کرده بود که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده می‌تواند وضعیت اوکراین را بدتر کرده و منجر به قطع بودجه این کشور از سوی آمریکا شود.  جیمز دیوید ونس، سناتور آمریکایی، به صراحت از قطع کمک‌های بیشتر به اوکراین و ترغیب کی‌یف به امضای توافق صلح با روسیه و واگذاری اراضی به مسکو حمایت کرده است.

پنتاگون: آمریکا قصد دارد پیش از روی کار آمدن دولت جدید، بسته کمکی 6 میلیارد دلاری به اوکراین ارسال کند

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد پیش از آغاز به کار دولت جدید به ریاست ترامپ، 6 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کند. 

این مقام پنتاگون توضیح داد: «حدود 4 میلیارد دلار از ذخایر پنتاگون باقی مانده است و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، کنگره را از این امر مطلع کرده که این مبلغ را تا پایان دوره کاری خود استفاده خواهد کرد.»

او افزود که 2 میلیارد دلار دیگر از طریق آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) در بسته کمک‌های وعده داده شده به اوکراین گنجانده شده است. سینگ توضیح داد که دولت آمریکا تلاش خواهد کرد تا این منابع را هرچه سریع‌تر به اوکراین ارسال کند، زیرا نگرانی‌هایی وجود دارد که ترامپ پس از آغاز به کار، ارسال تسلیحات و حمایت مالی از کی‌یف را متوقف کند.

پیش‌تر، روزنامه “پولیتیکو” گزارش داده بود که دولت جو بایدن قصد دارد آخرین بسته کمک 6 میلیارد دلاری شامل تسلیحات و تجهیزات مختلف را تا پیش از مراسم تحلیف ترامپ به اوکراین ارسال کند. این اقدام به عنوان اولین گام از “آخرین کمک” به کی‌یف نام برده شده است.

در پارلمان اوکراین از زلنسکی خواسته شد تا مذاکرات با روسیه را آغاز کند

یوگنی شوچنکو، نماینده پارلمان اعلای اوکراین (ورخوونا رادا)، در کانال تلگرام خود اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، باید هرچه زودتر مذاکره با روسیه را آغاز کند. او خطاب به زلنسکی گفت: «رفیق رئیس‌جمهور، وقت آن رسیده که مذاکرات صلح را شروع کنید.»

این سیاستمدار اوکراینی یادآور شد که وضعیت کشور از جاه‌طلبی‌های شخصی بسیار مهم‌تر است و در عین حال پیش بینی کرد که احتمالاً پس از این “گفتگوها”، رئیس‌جمهور زلنسکی مجبور به کناره‌گیری خواهد شد.

وزارت خارجه آمریکا: از تصمیم زلنسکی برای مذاکره با روسیه حمایت خواهیم کرد

روز پنجشنبه، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که اگر زلنسکی تصمیم به شروع مذاکرات صلح با روسیه برای حل مناقشه بگیرد، ایالات متحده از او حمایت خواهد کرد. 

او گفت: «اگر زلنسکی تصمیم بگیرد که خواهان مذاکرات است، ما از او حمایت خواهیم کرد. این سیاست بلندمدت ما بوده است؛ این تصمیم زلنسکی است که زمان مذاکرات چه وقتی فرا رسیده، نه ما یا هیچ کشور دیگری نباید او را به این کار وادار کنیم. ما از هر فرآیندی برای تضمین صلح عادلانه و پایدار حمایت می‌کنیم. اما این تصمیم اوست، نه ما.»

میلر همچنین اشاره کرد که هیچ نشانه‌ای ندیده است که نشان دهد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، قصد دارد از “تمایل خود برای تصاحب اراضی اوکراین” دست بردارد. او افزود: «من مطمئنم که مذاکراتی وجود دارد که پوتین آن‌ها را می‌پذیرد؛ جایی که او همه چیز به دست می‌آورد و اوکراین هیچ. اما این نوع مذاکرات چیزی نیست که زلنسکی به آن تمایل داشته باشد و نباید هم داشته باشد.»

آمادگی روسیه برای توجه به پیشنهادات مشخص غرب در مورد اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر کاری خود به قزاقستان، اعلام کرد که روسیه آماده است تا به ایده‌های منطقی غرب درباره مناقشه اوکراین گوش دهد، اگر چنین ایده‌هایی مطرح شوند. 

او توضیح داد: «اگر پیشنهادات مشخص و منطقی از سوی کشورهای غربی درباره اوکراین ارائه شود، ما آماده‌ایم به آن‌ها گوش دهیم. اما تاکنون از بروکسل و دیگر پایتخت‌های اروپا، که خود را “اروپای متحد” می‌نامند، فقط اصرار بر “فرمول زلنسکی” را شنیده‌ایم که چیزی جز دعوت به بن‌بست نیست.»

لاوروف افزود که بسیاری از سیاستمداران دارای عقل سلیم در غرب این موضوع را درک کرده‌اند، اما به دلیل نمی‌توانند از مواضع پیشین خود در قبال اوکراین عقب‌نشینی کنند و همچنان ادعا می‌کنند که کی‌یف از ارزش‌های اروپایی دفاع می‌کند.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو آماده است برای یک گفتگوی صادقانه با ایالات متحده، اگر چنین ابتکاری پس از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات، مطرح شود. لاوروف یادآوری کرد که مسکو آغازگر قطع روابط با واشنگتن نبوده و پیشنهاد ازسرگیری آن‌ها نیز نباید از سوی روسیه ارائه شود. او تأکید کرد که اگر دعوت به مذاکرات بدون پیش‌شرط‌های یک‌جانبه انجام شود، روسیه نیز آماده مذاکره خواهد بود، زیرا هرگز از گفتگو روی‌گردان نبوده و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بارها این موضوع را یادآوری کرده است.

لوکاشنکو: ترامپ در صورت پایان جنگ‌، مستحق دریافت جایزه نوبل است

الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس روز گذشته وعده داد، در صورتی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، تمام جنگ‌ها را متوقف کند، بلاروس او را برای جایزه نوبل صلح نامزد خواهد کرد.

لوکاشنکو گفت: «اگر آمریکا خود را بزرگ‌ترین کشور جهان می‌داند، باید در جهت منافع کل جهان عمل کند. ترامپ نیز وعده داده که تمامی مناقشات، از جمله جنگ اوکراین، را متوقف کند. اگر ترامپ این کار را انجام دهد، ما درخواست خود برای جایزه نوبل را ارسال خواهیم کرد تا به او برای این اقدام خیر، این جایزه اعطا شود. امیدواریم که او به وعده‌های خود عمل کند. اما آمریکا، بلاروس نیست؛ آنها ممکن است فراموش کنند، یا دلایل دیگری وجود داشته باشد. اما ما امیدواریم که او به تعهدات خود پایبند بماند.»

رئیس‌جمهور بلاروس همچنین یادآور شد که پایان درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین به آمریکا و دیگر کشورها بستگی دارد که باید به توافقی مشترک در این زمینه برسند.

زلنسکی دارایی‌های مسدود شده روسیه را “پول اوکراین” نامید

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین معتقد است که دارایی‌های مسدود شده روسیه در واقع دارایی‌های اوکراین است. او در کانال تلگرام خود نوشت: «این برای آن‌ها درسی خواهد شد، زمانی که دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین خرج شود. صادقانه بگویم، این پول در واقع متعلق به اوکراین است.»

زلنسکی همچنین از رهبران کشورهای غربی که از حق اوکراین برای استفاده از این دارایی‌ها حمایت می‌کنند، قدردانی کرد و خواست که هرچه سریع‌تر مکانیزمی برای انتقال این دارایی‌ها به کی‌یف پیدا شود. 

پیش‌تر، در اواخر اکتبر، شورای اتحادیه اروپا اعطای وامی به اوکراین به مبلغ 35 میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده روسیه را تأیید کرد که به عنوان کمک اتحادیه اروپا به وام G7 تا سقف 45 میلیارد یورو محسوب می‌شود.

زلنسکی: اوکراین و مجارستان توافق‌نامه دو جانبه‌ای را امضا نکردند

ولادیمیر زلنسکی روز پنجشنبه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس جامعه سیاسی اروپا، اعلام کرد که اوکراین و مجارستان به دلیل نبود بندهایی در رابطه با حمایت از پیوستن کی‌یف به ناتو، توافق‌نامه دو جانبه‌ای در زمینه امنیت را امضا نکردند. 

زلنسکی گفت: «برای ما حمایت از اوکراین در اتحادیه اروپا و حمایت مجارستان از اوکراین در ناتو مهم است. در این سند، حمایتی از طرف مجارستان در ناتو وجود ندارد. به همین دلیل، این سند امضا نشده است.»

زلنسکی افزود که در چارچوب این سند از مجارستان درخواست خواهد کرد تا «در پیوستن آینده اوکراین به ناتو مانع‌تراشی نکند.»

پیش‌تر، در اواخر اکتبر، زلنسکی از کشورهای شمال اروپا خواسته بود که با برلین برای دعوت کی‌یف به ناتو همکاری کنند.در این رابطه  پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان هشدار داد که پذیرش احتمالی اوکراین در ناتو آغاز جنگ جهانی سوم خواهد بود. وی همچنین افزود که مجارستان همیشه مخالف تحریک رویارویی مستقیم بین روسیه و ناتو بوده است.

دلیل عدم تمایل لهستان به تحویل جنگنده‌های میگ-29 به اوکراین

ولادیسلاو کوشینیاک-کامیش، معاون نخست‌وزیر لهستان اعلام کرد که این کشور قصد ندارد جنگنده‌های میگ-29 را به اوکراین تحویل دهد. 

او با اشاره به اینکه با تحویل جنگنده‌هایی که برای دفاع از لهستان استفاده می‌شود، موافق نیست، توضیح داد: «لهستان تا جایی که توانسته، تجهیزات نظامی به کی‌یف ارائه کرده است، اما محدودیت تحویل تجهیزات امنیت خود ماست. به عنوان مثال، جنگنده‌های میگ-29 برای گشت‌زنی در آسمان لهستان و آموزش خلبانان لهستانی برای حفاظت از کشورشان استفاده می‌شود.»

به گزارش رسانه‌ها، لهستان تاکنون چند جنگنده میگ-29 و قطعات مورد نیاز آنها را به اوکراین ارسال کرده است.

در اواخر اکتبر، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، لهستان را به دلیل امتناع از تحویل جنگنده‌های میگ-29 پس از توافق با ناتو مورد انتقاد قرار داده بود. به گفته وی، طبق این توافق، لهستان قرار بود میگ‌های ساخت شوروی را به کی‌یف تحویل دهد و ناتو جایگزین آن‌ها را برای لهستان تأمین کند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود