۱۳۵۸ سال یک مبارزه مردمی علیه آمریکا بود

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی تحلیل وقایع ۱۳ آبان با حضور مصطفی کواکبیان، نماینده ادوار مجلس و دبیر حزب مردم سالاری، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در این دانشگاه برگزار شد. کواکبیان با بیان وقایع تاریخی ۱۳ آبان در سال‌های ۱۳۴۳، ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸، ابعاد یوم

کد خبر : 105319
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳
۱۳۵۸ سال یک مبارزه مردمی علیه آمریکا بود


 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی تحلیل وقایع ۱۳ آبان با حضور مصطفی کواکبیان، نماینده ادوار مجلس و دبیر حزب مردم سالاری، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در این دانشگاه برگزار شد.

کواکبیان با بیان وقایع تاریخی ۱۳ آبان در سال‌های ۱۳۴۳، ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸، ابعاد یوم الله ۱۳ آبان را تشریح کرد و افزود: لایحه کاپیتولاسیون در سال ۴۳، کشتار دانش آموزان و دانشجویان در سال ۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸ محور‌های اصلی حوادث ۱۳ آبان در این سال‌ها بود.

وی گفت: سال ۱۳۵۸ سال یک مبارزه مردمی علیه آمریکا بود. آمریکایی‌ها بعد از اینکه محمدرضا پهلوی را چند کشور چرخاندند، نهایت او را پذیرفتند و مردم از این موضوع ناراحت بودند که انقلاب کردند و شاه ظالمی ک تعداد زیادی از انقلابیون را شهید کرده بود در دامان آمریکا آرام گرفته بود. محور مبارزه مردم علیه آمریکا از این واقعه شدت گرفت و تا فتح لانه جاسوسی پیش رفت.

وی افزود: دولت آن زمان که مهندس بازرگان بود به فتح لانه جاسوسی رضایت نداشتند و مخالف تسخیر لانه بودند، اما با ورود امام خمینی (ره) و تعابیری که بکار گرفتند مانند تعبیر انقلاب دوم، باعث شد که دیگر کسی مخالفت نداشته باشد.
امام خمینی (ره) فرمودند: این انقلاب، انقلاب دوم بود.

کواکبیان ادامه داد: حضرت امام (ره) با این جمله از دانشجویان پیرو خط امام حمایت کردند لذا کسی دیگر نمی‌توانست مخالفت کند؛ لذا این را در جریان باشید که مسئولین وقت از این واقعه آنچنان راضی نبودند. دانشجویان پیرو خط امام حول ۴۰۰ روز کارکنان سفارت را به گروگان گرفتند و این باعث شد حادثه‌ای مانند حادثه طبس بوجود بیاید که این حادثه هم در خودی خود دارای اتفاقا عجیبی است.

پس از سخنرانی کواکبیان دانشجویان انجمن اسلامی مستقل دانشگاه، به بیان نظرات و نقد و بررسی برخی دیدگاه‌های دکتر کواکبیان پرداختند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود