ارادت شگفت انگیز نقاش فلسطینی به سیدحسن نصرالله
به گزارش «لما ابوحلو»، خبرنگار تسنیم در کرانه باختری، مفهوم مقاومت در فلسطین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در این بین سؤالی که از گذشته تا به امروز همواره تکرار می شود این است که مسئولیت و تعهد هنرمندان فلسطینی به آرمان آزادی میهن و مسجد الاقصی به ویژه در زمان وقوع جنگ
به گزارش «لما ابوحلو»، خبرنگار تسنیم در کرانه باختری، مفهوم مقاومت در فلسطین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در این بین سؤالی که از گذشته تا به امروز همواره تکرار می شود این است که مسئولیت و تعهد هنرمندان فلسطینی به آرمان آزادی میهن و مسجد الاقصی به ویژه در زمان وقوع جنگ چیست؟
«میس رسل ابوصاع»، بانوی هنرمند فلسطینی ساکن در کرانه باختری هنر را یکی از اشکال مهم مقاومت در فلسطین برمیشمارد. او معتقد است که لازم نیست تا یک هنرمند حتما سلاح به دست بگیرد و با اشغالگران مقابله کند. یک هنرمند قادر است تنها با قلم مو و رنگ پیام خود را به سرعت به گوش همه دنیا برساند. البته یک هنرمند باید دغدغه فلسطین را داشته باشد.
ابوصاع معتقد است نقش ما به عنوان هنرمندان فلسطینی، مستندسازی تاریخ و میراث و زنده نگهداشتن و ماندگار کردن نام و یاد شخصیتها و رهبران فلسطینی است که در کلیه زمینههای سیاسی، فکری، ادبی، هنری گام برداشتند.
کارگاه این بانوی نقاش فلسطینی مملو از تابلوهای چهرهها و شخصیتهای برجسته مقاومت فلسطین و جهان عرب از جمله شهید «شیخ احمد یاسین»، از بنیانگذاران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و همچنین «شهید اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس است.
با این حال خبرنگار تسنیم به بهانه آخرین اثر خلق شده به دست این بانوی نقاش فلسطینی به دیدار وی رفته است؛ تابلویی باشکوه و دیدنی از شهید «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان که ابوصاع طراحی آن را اخیرا به پایان رسانده است.
ابوصاع در تشریح انگیزه شخصیاش از طراحی این اثر ماندگار به خبرنگار تسنیم گفت: معمولا هر حادثه مهمی که رخ میدهد، بلافاصله آن را مستندسازی میکنیم. عصر روز موعود، وقتی خبر شهادت سید حسن نصرالله را شنیدم، اصلا آن را باور نکردیم و تلاش میکردیم از قبول درستی خبر شهادت سید حسن طفره برویم. همه ما به خوبی از ذکاوت، تدبیر، قدرت و توان برنامهریزی و ارزیابی اوضاع نزد او آگاهیم. سید حسن نصرالله با همه آدمهای دیگر فرق داشت، من هم مثل بسیاری از مردم خبر را باور نکردم، اما باید کاری میکردم و تصمیم گرفتم تا دست به کار شوم و چهره ایشان را نقاشی کنم؛ به همین خاطر وارد اتاق کارم شدم و اصلا از آنجا بیرون نیامدم تا تابلوی سید حسن نصرالله را به اتمام برسانم.
این هنرمند فلسطینی با چشمانی اشکبار در فراق دبیرکل شهید حزب الله لبنان میگوید: آرزو میکردم چهره سید حسن نصرالله را نقاشی نمیکشیدم، آرزو میکردم او در میان ما باشد و همچنان از ما حمایت کند و به ما انرژی بدهد، بزرگترین کاری که سید حسن نصرالله میکرد این بود که به ما انرژی مثبت میداد. او بیشتر از هرکس دیگری به ما فلسطینیها امید میداد. اصلا او تنها کسی بود که در کنار ملت فلسطین در این مصیبتی که به آن گرفتار شدیم، ایستاد.
ابوصاع میافزاید: سید حسن نصرالله نماد، اندیشه، مسئله، تاریخ و آینده است. من به عنوان یک فلسطینی او را اینگونه در ذهنم تداعی میکنم. سید حسن نصرالله بیشک فردی خاص، متمایز و متفاوت از هر شخصیت دیگری است، چون هرگز در تاریخ تکرار نخواهد شد.
بانوی نقاش و متعهد فلسطینی در ادامه این گفتگو به تشریح موانع و مشکلات پیش روی هنرمندان فلسطین در به تصویر کشیدن عزم و اراده مقاومت و مجاهدت رزمندگان و ملت فلسطین میپردازد و میگوید: بسیاری از نقاشان و هنرمندان هنرهای تجسمی فلسطین در طول سالهای گذشته و به ویژه پس از عملیات طوفان الاقصی به دلیل آثار هنری خود در حمایت از مقاومت فلسطین در معرض بازداشت قرار گرفتند و بسیاری از آثار ماندگار آنها توسط صهیونیستها مصادره شد. صهیونیستها حتی به دلیل ترس از بازگویی حقایق جنایات خود مانع از سفر این گروه از هنرمندان فلسطینی به خارج از سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری شدند.
ابوصاع در تشریح ظلم و ستم صهیونیستها علیه هنرمندان حامی مقاومت فلسطین از آزار و اذیت و به حبس افتادن پدر هنرمندش به دلیل تابلوهایی گفت که بسیاری از آنها مصادره، تخریب و نابودی شدند.
او به خبرنگار تسنیم میگوید: پدرم در آثارش به روایت روز «نکبت» (شکست 1948 اعراب برابر اشغالگران صهیونیست) و روز «نکسه» (شکست 1967 مصر، اردن، سوریه و دیگر کشورهای متحد عربی در نبرد با ارتش اسرائیل) میپرداخت. البته از زمان عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 وضعیت برای پدرم در زندان های اسرائیل هم سختتر شد و صهیونیستها همه چیز را برای او در زندانهای اسرائیل ممنوع کردند، تنها چیزی که اجازه دادند اکسیژن بود تا فقط بتواند نفس بکشد.
میس ابوصاع در تشریح روح مقاومت و آرمان آزادی فلسطین اظهار داشت: من از کسانی هستم که به خاطر فعالیت در نشریات، تصاویر و تابلوهایی که طراحی میکنم بسیار تحت فشار قرار گرفتم، با این حال ما ملت لجباز و یک دندهای هستیم! هر چقدر تابلوهای ما را پایین بکشند، باز هم بازخواهیم گشت و طراحی میکنیم.
این بانوی هنرمند و متعهد فلسطینی در توصیف دلایل ترس و وحشت صهیونیستها از سید حسن نصرالله و دیگر رهبران و فرماندهان مقاومت و به شهادت رساندن آنها میگوید: سید حسن نصرالله و هر چهره دیگری همانند او در میان صفوف رهبران فلسطینی و عرب به این دلیل توسط دشمن صهیونیستی هدف قرار گرفته میشوند که آنها را به درد میآورد. این شخصیتهای برجسته مقاومت هستند که صهیونیستها را حتی با رحلتشان عذاب میدهند.
گشتوگذار خبرنگار تسنیم در کارگاه نقاشی میس رسل ابوصاع، نقاش فلسطینی در حالی به پایان میرسد که قلم موی او به ابزاری برای به تصویر کشیدن ایستادگی ملت فلسطین و بقا در سرزمین مادری مبدل شده است.
انتهای پیام/