تولید یک کاتالیست برای کاهش گازهای گلخانهای
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد نعمت اللهی در خصوص انعقاد تفاهمنامه مشترک بین شرکت دانش بنیان نفتوگاز سرو و پتروشیمی فنآوران به منظور تجاری سازی و ساخت پایلوت نیمه صنعتی طرح تبدیل دیاکسید کربن به متانول، اظهار کرد: مقادیر زیادی از گاز دی اکسید کربن در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی ایجاد و به
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد نعمت اللهی در خصوص انعقاد تفاهمنامه مشترک بین شرکت دانش بنیان نفتوگاز سرو و پتروشیمی فنآوران به منظور تجاری سازی و ساخت پایلوت نیمه صنعتی طرح تبدیل دیاکسید کربن به متانول، اظهار کرد: مقادیر زیادی از گاز دی اکسید کربن در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی ایجاد و به عنوان گاز گلخانهای در جهان شناخته میشود که این گاز باعث گرمایش کره زمین شده است. از این رو ما از طریق حذف این گاز و تبدیل آن به محصولات با ارزشی از قبیل متانول، هم مقدار این گاز گلخانهای را در اتمسفر کاهش میدهیم و هم محصولی با ارزش افزوده بالاتر به دست میآوریم. از این رو کار پژوهش بر روی این کاتالیست سنتز متانول را آغاز کردیم.
سرپرست کاتالیست متانول و متاناسیون واحد تحقیقات این شرکت دانش بنیان، با بیان اینکه اصطلاحا به کاتالیست سنتز متانول، “متانول سبز” گفته میشود، ادامه داد: کاتالیست سنتز متانول فقط با دی اکسید کربن کار میکند. گاز دی اکسید کربن گاز اکسندهای است که باعث غیرفعال شدن کاتالیست میشود. از این رو ما روشها، تکنیکها و ترکیبهایی را در کاتالیست استفاده کردیم تا پایداری و طول عمر آن به شدت افزایش یابد. این کاتالیست پتانسیل و توانمندی این را دارد که مقدار قابل توجهی متانول تولید کند.
وی افزود: این دستاورد هم از لحاظ زیست محیطی خیلی حائز اهمیت است و هم اینکه دی اکسید کربن به عنوان منبع کربن در محیط اتمسفر را تبدیل به متانول میکند.
نعمت اللهی ادامه داد: در حال حاضر کاتالیست سنتز متانول در پتروشیمی شیراز و پتروشیمی بوشهر و سبلان در حال کار است.
سرپرست کاتالیست متانول و متاناسیون واحد تحقیقات این شرکت دانش بنیان، تاکید کرد: کار پژوهش و تحقیقات این کاتالیستها با تکیه بر دانش فنی کشور و اتکا بر توانایی متخصصان داخلی انجام و مراحل تجاری سازی کاتالیستهای تولیدی در شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو انجام شده است. از طرفی محصولات ایجاد شده قابل رقابت با شرکتهای مطرح دنیا است و در حال حاضر از لحاظ کیفیت و پایداری عملکرد کاتالیستی این کاتالیستها در سطح مطلوبی قرار دارد. ما این فیدبکها را به صورت مداوم از پالایشگاهها و پتروشیمیهای کشور میگیریم.