آخرین تصاویر از سکوی پرتاب ماهوارهبر سایوز با ماهوارههای ایرانی+فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آخرین تصاویر از سکوی پرتاب ماهوارهبر سایوز، لحظه انجام فرآیند عمودیسازی این ماهوارهبر را برای پرتاب ۲ ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» نشان میدهد. دو ماهواره بخش خصوصی با نامهای «هدهد» و «کوثر» بامداد سهشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ با پرتابگر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به مدار تزریق
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آخرین تصاویر از سکوی پرتاب ماهوارهبر سایوز، لحظه انجام فرآیند عمودیسازی این ماهوارهبر را برای پرتاب ۲ ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» نشان میدهد.
دو ماهواره بخش خصوصی با نامهای «هدهد» و «کوثر» بامداد سهشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ با پرتابگر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به مدار تزریق میشوند.
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد. این ماهواره از استاندارد ماهوارههای مکعبی پیروی میکند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت میشود. این ماهواره مجهز به دوربینهایی در طیف NIR و RGB است. مأموریت این ماهواره کشاورزی دقیق و نقشه برداری است. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر ۳.۵ متر است و با وزن ۳۰ کیلوگرم دارای عرض تصویر رنگی ۱۵ کیلومتر است. همچنین عمر مداری این ماهواره، سه و نیم سال است.
ماهواره هدهد نیز یک ماهواره با استاندارد ماهوارههای مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین المللی باند باریک است. نحوه انجام مأموریت این ماهواره به صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال میکند. مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوششدهی بین المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخشهای کشاورزی، حمل و نقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود.