واکنش نمایندگان به بیانیه مجمع درباره ساماندهی کارکنان
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت یکی از مهمترین مصوبات مجلس یازدهم بود که با هدف تعیین تکلیف و سامان دادن به نیروهای شرکتی شاغل در دستگاههای اجرایی مصوب شده است. این طرح به دنبال امنیت شغلی کارکنان و حذف واسطهها برای استخدام کارکنان است. علیرغم اینکه این طرح در
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت یکی از مهمترین مصوبات مجلس یازدهم بود که با هدف تعیین تکلیف و سامان دادن به نیروهای شرکتی شاغل در دستگاههای اجرایی مصوب شده است.
این طرح به دنبال امنیت شغلی کارکنان و حذف واسطهها برای استخدام کارکنان است. علیرغم اینکه این طرح در مجلس تصویب شده و مسئولان بارها وعده اجرایی و عملیاتی شدن آن را دادهاند اما این اتفاق نمیافتد.
به گزارش تسنیم، طرح مذکور بعد از چندین سال بررسی در مجلس، چندین ماه در مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده است که همین باعث واکنش نمایندگان شد که در ادامه بخشی از این واکنشها را میخوانیم:
علی بابایی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در جلسه علنی (27 شهریور ماه سال جاری) در تذکری با اشاره به اتفاقاتی که درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجمع تشخیص مصلحت نظام افتاده است، بیان کرد: مگر مجمع تشخیص مصلحت نظام میتواند خلاف آییننامه داخلی مجلس و خود مجمع قانونگذاری کند، بر اساس اطلاعی که به ما رسیده در بحث ساماندهی کارکنان دولت اتفاقاتی رقم خورده است که در نوع خود رفتار تازهای است و این روش، روش قانونگذاری نیست و ریاست و نواب رئیس مجلس باید با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صحبت کرده و شأن مجلس و نمایندگان را حفظ کنند.
وی گفت: نمیشود نمایندگان مردم در مجلس زحمت بکشند، کار کارشناسی انجام دهند و بر اساس مطالبه مردم قانون وضع کنند و مجمع گاهی این قوانین را رد و گاهی تأیید کند که علی نیک زاد که ریاست جلسه را بر عهده داشت در واکنش به تذکر این نماینده گفت که مجلس به دنبال قوانینی که از طریق نمایندگان ملت به تصویب میرسد، هست.
نایب رئیس مجلس اضافه کرد: بسیاری از افراد که امنیت شغلی نداشتند با این مصوبه مجلس امید پیدا کرده بودند لذا حتما پیگیری خواهد شد.
*یوسفی:مجمع در تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت همراهی کند
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در گفتوگو با تسنیم، درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت، گفت: از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام میخواهیم به جهت تضمین امنیت شغلی و همچنین پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان در تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت با مجلس همراهی کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه با اجرای این طرح امنیت شغلی نیروهای شرکتی حفظ میشود و حقوق و دستمزدها نیز افزایش مییابد، گفت: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه سوال یا ابهامی دارد نمایندگان مجلس آمادهاند تا موضوع را به طور کامل و شفاف توضیح دهند.
بنابراین گزارش، پس از این اظهار نظرها روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیانیهای نسبت به این موضع گیریهای نمایندگان واکنش نشان داد مبنی بر اینکه مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مغایرت، اصلاحاتی در طرح ساماندهی کارکنان دولت انجام داد، اصلاحات انجام شده در مجلس طی دو مرحله در هیأت عالی نظارت مورد بررسی قرار گرفت و اعضاء این هیأت بالاتفاق نه تنها مغایرت های مذکور در ماده واحده و تبصره های آن را باقی دانستند، بلکه تغییرات اعمال شده توسط مجلس شورای اسلامی را موجب تشدید مغایرت با سیاستهای کلی، ارزیابی کردند، میتوانید متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.
به گزارش تسنیم، پس از انتشار بیانیه مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از وکلای ملت درباره این بیانیه واکنش نشان دادند که در ادامه بخشی از آنها میآید:
*نائب رئیس کمیسیون اجتماعی: مجمع تشخیص اجازه قانونگذاری ندارد
رحمتالله نوروزی نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اطلاعیه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصوبه ساماندهی کارکنان دولت گفت: انتظار ما از مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که صرفاً در حیطه وظایفی که قانون برای آن مشخص کرده، عمل کند.
وی افزود: طبق قانون اساسی، وظیفه قانونگذاری در کشور بر عهده مجلس شورای اسلامی است و سایر دستگاهها از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام حق قانونگذاری به شکل مستقیم یا حتی غیرمستقیم را ندارند.
نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: در رابطه با مصوبه ساماندهی کارکنان دولت، قرار بود تا مجمع تشخیص مصلحت نظام صرفاً درباره تبصرهای اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان اعلام نظر کند اما در کمال تعجب اعضای محترم مجمع در جلسه اخیر خود اصل ماده واحده مصوبه ساماندهی کارکنان دولت را که پیش از این به تایید شورای نگهبان رسیده بود را دارای اشکال دانستند.
نوروزی تاکید کرد: با توجه به موافقت رئیسجمهور و معاون اول دولت با طرح ساماندهی کارکنان دولت، انتظار ما از آنها این است که در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام که با این موضوع برگزار میشود، از طرح مجلس حمایت کنند.
وی افزود: البته در این رابطه قرار شد کمیسیون اجتماعی مجلس جلسه ای مشترک با مسئولان دولتی مرتبط با مسئله ساماندهی کارکنان برگزار کند تا مجدداً درباره این طرح تصمیم گیری شود و هرچه سریعتر موانع بر سر اجرای این قانون که بخش قابل توجهی از کارکنان شرکتی را شامل میشود، حل و فصل شود.
*دولت برای حل موضوع ساماندهی کارکنان لایحهای به مجلس بفرستد
بنابراین گزارش، احمد فاطمی دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفتوگو با تسنیم، به اهمیت طرح استخدام نیروهای شرکتی در دستگاههای دولتی اشاره کرد و گفت: در اینکه باید نیروهای شرکتی و حجمی که با دستگاههای دولتی کار میکنند، ساماندهی شوند هیچ شکی وجود ندارد و این مسئله یکی از خطوط قرمز مجلس است.
وی گفت: طرح مذکور بار مالی ندارد چون دولت قرار نیست هیچگونه پول اضافی به کارکنان شرکتی بدهد و دقیقاً همان پولی که تاکنون شرکتهای واسطه از دولت دریافت میکردند و به کارکنان تحت قرارداد خود میدادند، با اجرای این طرح به شکل مستقیم به کارکنان پرداخت میشود. همچنین ما در این طرح آوردهایم که در صورتی که دولت نیاز به این خدمت داشته باشد، میتواند کارکنان سابقاً شرکتی را جذب کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر موافقت روسای مجلس و دولت با طرح ساماندهی کارکنان دولت، گفت: با توجه به اینکه رئیس سازمان اداری استخدامی موافقت خود را با طرح ساماندهی در جلسه اخیر کمیسیون اجتماعی اعلام کرد، به نظر میرسد برای حل اختلافات بوجود آمده بین مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنها راهکار این است که دولت در این رابطه لایحهای را به مجلس ارسال کند.
*داداشی: توپ را در حیاط مجلس نیندازید
داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در واکنش به بیانیه مجمع تشخیص گفت: درباره طرح ساماندهی کارکنان توپ را داخل حیاط مجلس نیندازید؛ اینکه بخواهید بیانیه صادر کنید و بگویید مجلس مقصر بوده درست نیست
بنابراین گزارش، در نهایت باید ببینیم علی رغم واکنش نمایندگان نسبت به بلاتکلیفی مصوبه مجلس درباره ساماندهی وضعیت استخدامی کارکنان دولت، بالاخره سرنوشت این مصوبه مجلس به کجا میرسد.
انتهایپیام/