مشارکت ۷ هزار دانشجو در طرح ملی کارآفرینی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در مراسم «طرح ملی ترویج کارآفرینی از سری رویدادهای باور» که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه باید بتوانیم بر اساس نیازهایی که تعریف میشود شرکتهای دانشبنیان موفقی داشته باشیم، گفت: شناسایی نیاز یک معنایی است که میتواند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در مراسم «طرح ملی ترویج کارآفرینی از سری رویدادهای باور» که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه باید بتوانیم بر اساس نیازهایی که تعریف میشود شرکتهای دانشبنیان موفقی داشته باشیم، گفت: شناسایی نیاز یک معنایی است که میتواند به ایدهپردازی موفق کمک کند؛ بنابراین امیدواریم برنامه «باور ۲» که با همت معاونت فناوری وزارت علوم و همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر شکلگرفته است، ادامه پیدا کند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: بحث ما این است که بتوانیم فکر کنیم تا در مسیر کارآفرینی نیازها را بشناسیم و ایدهپردازی را بر اساس این نیازها شکل دهیم تا در نهایت نتیجه توسعه ایده به امری موفق، تولید دانشبنیان، محصول و در نهایت به ثروت تبدیل شود.
وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین تبدیل ایده به ثروت در دانشگاهها با شرط ایدهپردازی بر اساس نیازسنجی میتواند موفق شود. تا زمانی که شناسایی نیاز صورت نگیرد نمیشود آن ایده را به محصول موفق و در نهایت ثروت تبدیل کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سطوح بالای مسئولان نظام همه بر ایجاد و شکلگیری صنعت دانشبنیان تأکید دارند و در این راستا از همه اسباب و ابزارهای لازم برای تحقق اقتصاد دانشبنیاد پشتیبانی میکنند تا بتوانیم جوانان بااستعداد، نوآور و خلاق را برای شناسایی و رفع نیازهای کشور جذب کنیم.
رهایی تأکید کرد: طرح ملی ترویج کارآفرینی نیز که امروزه مطرح است کمک خواهد کرد تا در کنار آموزش مباحث علمی دانشجویان، روند توسعه کارآفرینی نیز دنبال شود. ضمن اینکه این اقدام میتواند هدف عمده که همان تحقق عدالت آموزشی و کارآفرینی در سطح کشور است را محقق کند.
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم بهترین بهره را از این همایش و رویداد داشته باشیم و به دنبال آن در رویدادهای آتی بر اساس نیاز و علاقه شرکت کنیم تا این اقدامات بستری برای ورود به بازار کار، ایجاد شرکتهای دانشبنیان و تولیدات موردنیاز کشور باشد.
سید فرهنگ فصیحی؛ رئیس پارک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در «طرح ملی ترویج کارآفرینی از سری رویدادهای باور» با بیان اینکه این دانشگاه هر هفته میزبان تخصصی رویدادهای فناورانه است، اظهار کرد: کارآفرینی دانشجویان یکی از موضوعاتی است که سالهاست در کشور موردتوجه قرار گرفته است چرا که ظرفیتهای انسانی متخصص در کشور داریم و علاقهمند هستند که در حوزههای کسبوکار و کارآفرینی در حوزههای موردنیاز کشور فعالیت کنند.
وی حوزههای حملونقل، محیطزیست و پسماند و آلودگی هوا را از حوزههای اولویتدار کشور نام برد و اظهار کرد: در کنار توسعه کسبوکار به تخصصها و مهارتهای چندگانه کارآفرینی نیاز است و لازم است این مهارت در دانشجویان توسعه یابد و دانشجویان با مسائلی، چون تیمسازی، بازاریابی، مسائل حقوقی و فروش و … آشنا شوند؛ وزارت علوم نیز در این زمینه پیشقدم شده و با ابتکاری نو، یک طرح ملی کارآفرینی را ارائه داده است؛ دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز مسئولیت دبیری این طرح را بر عهده دارد.
فصیحی با بیان اینکه از طریق این سامانه آموزشها و استعدادسنجیها رخ میدهد، خاطرنشان کرد: در ادامه این مسیر که از یک سال قبل شروع شده است و دانشجویان ثبتنام و در تستهای استعدادیابی شرکت کردند و ۱۲ دوره آموزشی در قالب این طرح برای سه گروه از دانشجویان برگزار کردیم.
رئیس پارک فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در این دورههای آموزشی ۸۰۰ نفر شرکت کردند. اعتبارسنجی ایده، ارزیابی کسبوکار، مهارتهای تیمسازی، اخلاق کسبوکار، اصول توسعه کسبوکار از موضوعات این دورههای آموزشی است.
وی با اشاره به روند توسعه کسبوکار اظهار کرد: بر اساس آمارها از هر ۴ تا ۵ کسبوکاری که توسعه یابد یکی از آنها ممکن است رشد کند و مابقی آنها شکست میخورند که دلیل آن عدم توجه به مسائل پیرامونی کسبوکارها است.
فصیحی برگزاری دورههای آموزشی این طرح را بهصورت آنلاین دانست و افزود: کارآفرینان در این دوره شرکت کردند و تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند و بخشی از وظایف ما در طرح کارآفرینی این است که دانشجویان را در جریان تجارب کارآفرینان قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۷ هزار نفر در طرح حضور دارند و فرصت خوبی برای دانشجویان است چرا که دورههای کارآفرینی زیادی برگزار میشود ولی اینکه وزارت علوم یارانهای را برای دانشجویان در نظر گرفته تا آنها با هزینه مناسب در این دورههای آموزشی شرکت کنند، قابلتوجه است.
وی خدمات کارآفرینی را خدمات ارزانقیمتی ندانست و گفت: توجه وزارت علوم در این زمینه موجب شد تا فضای گستردهتری برای ترویج کارآفرینی فراهم شود و سبب شد تا افرادی که دارای استعدادی در این حوزه هستند به دنبال کارمند شدن نروند.
وی با تأکید بر اینکه هر کسبوکار موفق از یک مسئلهمحوری شروع میشود گفت: در این برنامه ملی تلاش میشود تا در قالب برگزاری رویدادها دانشجویان مسئله اصلی خود را بیابند. این مسائل در پایگاه وزارت علوم بارگذاری شده است و آشنایی با این مسائل میتواند زمینهساز شکلگیری بسیاری از کسبوکارهای موفق شود.
فصیحی با اشاره به اهمیت شبکهسازی در توفیق کسبوکارها خاطرنشان کرد: این گفته معروف مطرح است که یا شبکهسازی میکنیم و یا هیچ کاری انجام نمیشود.