ساخت اسنفجی که طلا را از زبالههای الکتریکی استخراج میکند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد نانو، محققان دانشگاه ملی سنگاپور، با همکاری محققانی از دانشگاه منچستر و اصنعتی گوانگدونگ، ماده اسفنج مانندی از اکسید گرافن و کیتوزان ساختهاند که میتواند برای استخراج طلا از زبالههای الکترونیکی استفاده شود. این گروه در مطالعه اخیر خود، چگونگی ساختن این اسفنج نانویی و
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد نانو، محققان دانشگاه ملی سنگاپور، با همکاری محققانی از دانشگاه منچستر و اصنعتی گوانگدونگ، ماده اسفنج مانندی از اکسید گرافن و کیتوزان ساختهاند که میتواند برای استخراج طلا از زبالههای الکترونیکی استفاده شود. این گروه در مطالعه اخیر خود، چگونگی ساختن این اسفنج نانویی و نحوه عملکرد آن را در طول آزمایش شرح دادهاند.
تحقیقات قبلی آنها نشان داده بود که حذف طلا، نقره و سایر فلزات از تجهیزات الکترونیکی مستعمل، به عنوان راهی برای بازیافت، کاری دشوار است که اغلب بازده پایین داشته و منجر به تولید انواع آلایندههای سمی میشود. در این کار جدید، این تیم راهی برای حذف طلا با روشی نانویی پیدا کرده است که ارزانتر و تمیزتر از روشهای معمولی و همچنین بسیار کارآمدتر است.
در این پروژه دانشمندان تصمیم گرفتند از اکسید گرافن و کیتوزان استفاده کنند، زیرا هر دوی این مواد برای استخراج طلا پیش از این استفاده شده بود. همچنین، گرافن توانایی زیادی در جذب یونها دارد و کیتوزان (یک بیوپلیمر طبیعی) عامل احیاکننده معروفی است که در این پروژه برای تبدیل کاتالیستی یونهای طلا به شکل جامد استفاده میشود.
در این پروژه کیتوزان برای خودآرایی بر روی تکههای گرافن دوبعدی قرار گرفت تا آن را به یک کامپوزیت تبدیل کند، فرآیندی که همچنین منجر به تشکیل سایتهایی روی اسفنج شد که میتوانست به یونهای طلا متصل شود. پس از جذب یونهای طلا به گرافن، کیتوزان آنها را به طلای جامد تبدیل میکند و امکان جمعآوری آسان طلا را فراهم کرده، فرآیندی که این تیم تحقیقاتی آن را بسیار کارآمد توصیف میکند.
این تیم اسفنج خود را با استفاده از زبالههای الکترونیکی واقعی ارائه شده توسط یک شرکت بازیافت آزمایش کردند. زبالههای الکترونیکی به شکل مخلوط در آمدند، به این معنی که با سایر مواد موجود در تجهیزات الکترونیکی آسیاب شده و در نهایت درون یک سیال معلق شدند. اندازهگیریها پیش از فرآیند بازیافت حضور ۳ ppm طلا را نشان داد.
اسفنجی که این گروه ساخته، توانست تقریباً ۱۷ g/g of Au ۳+ را استخراج کند. به گفته این تیم، چنین مقادیری تقریباً ۱۰ برابر هر فرآیند استخراج شناخته شده دیگر است.