امام خامنه ای؛ عالمِ مجتهد و روشنفکر بااحاطه بر تاریخ وسیاست
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در جلسه هشتادم از سلسله مباحث «جهاد تبیین» و در بخش اول از مبحث «درنگی در اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری مدظله العالی» به عنوان پیشنشست علمی کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی حضرت
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در جلسه هشتادم از سلسله مباحث «جهاد تبیین» و در بخش اول از مبحث «درنگی در اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری مدظله العالی» به عنوان پیشنشست علمی کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی حضرت آیت العظمی امام خامنهای(مدظله العالی) به بررسی اجمالی ادوار تاریخی زندگی معظم له پرداخت.
کلانتری در ابتدای این نشست که در سالن شهید آیت الله دستغیب حرم مطهر برگزار شد، به کنگره «اندیشههای قرآنی حضرت آیت العظمی امام خامنهای(مدظله العالی)» اشاره کرد و گفت: 23 آبانماه، حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام در استان فارس میزبان این کنگره بین المللی است که جمعی از اندیشمندان و متفکران از سراسر کشور و برخی کشورهای اسلامی، برای شرکت در این همایش و پنلهای علمی آن حضور پیدا میکنند.
او بر ضرورت درنگ در ادوار تاریخی زندگی رهبر انقلاب گفت: با تکیه بر آثار موجود میتوان زندگی رهبر معظم انقلاب را به پنج دوره تقسیم کرد: 1ـ دوره تولد و کودکی، 2ـ دوره تحصیل، تحقیق و تدریس، 3ـ دوره مبارزات سیاسی، 4ـ دوره مسئولیتهای اجتماعی و 5ـ دوره رهبری انقلاب اسلامی.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی در ادامه به بررسی دوره تولد و کودکی رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: آیت الله العظمی سید علی حسینی خامنهای، در روز چهارشنبه 29 فروردین 1318 (مصادف با 28 صفر 1358قمری و 19 آوریل 1939میلادی)، در مشهد مقدس و در خانوادهای عالِم و نسبتاً پرجمعیت، به دنیا آمدند. پدر ایشان آیت الله سید جواد خامنهای از خانوادهای روحانی و عالِمپرور و اصالتاً تبریزی و مادر ایشان نیز بانو خدیجه میردامادی، از خانوادهای روحانی و اصالتاً نجفآبادی(اصفهانی) هستند.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام ادامه داد: چند سال پیش که خدمت مقام معظم رهبری مشرف شدیم، امام جمعه نجفآباد هم تشریف بود که حضرت آقا اشاره کردند به واسطه مادر نجفآبادی هستند. خود حضرت آقا در مورد پدر و مادر بزرگوارشان به تفصیل صحبت کردهاند که در کتاب «خون دلی که لعل شد» و برخی از کتابهای دیگر منتشر شده است و خود را مدیون پدر مادر میدانند و مفصل توضیح دادهاند که بنده هرچه دارم از خدمتی است که برای والدین خود انجام دادهام، بخصوص پدرم.
کلانتری ادامه داد: مادر رهبر انقلاب اهل شعر و ادبیات بودند و اشعار زیادی از حافظ، حفظ بودند و بسیار اهل دعا و راز و نیاز بودند که شاید طبع شعر مقام معظم رهبری هم به خاطر همین ویژگی باشد که از مادر بزرگوارشان دارند. پدرشان هم یک مجتهد بزرگ بودند، زمانی که زندگینامه ایشان را مرور میکنیم تحسین برانگیز است که زی طلبگی و فضای مقدس روحانیت را تا آخر عمر مبارکشان حفظ کردند.
او تصریح کرد: در این خصوص با اینکه شرایط خوب بوده است و فرزند ایشان رئیس جمهور کشور میشوند اما هیچگاه از آن شکل و هیئت طلبگی و آن زهد و تقوای ویژهای که داشتند کم نشد، یکی از اساتید حضرت آقا هم پدرشان بودند.
انتهای پیام/