صادرات محصولات نانو به ۴۹ کشور / برگزاری نمایشگاه فناوری نانو از ۱۳ آبان
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه فناوریهای نانو و میکرو با حضور عماد احمدوند رئیس ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو معاونت علمی امروز در ستاد ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو برگزار شد. عماد احمدوند ضمن خوش آمدگویی به حضار گفت: از برنامههای سالیانه این ستاد نمایشگاهی این است که
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه فناوریهای نانو و میکرو با حضور عماد احمدوند رئیس ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو معاونت علمی امروز در ستاد ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو برگزار شد.
عماد احمدوند ضمن خوش آمدگویی به حضار گفت: از برنامههای سالیانه این ستاد نمایشگاهی این است که مباحث اقتصادی در این نمایشگاه بیشتر شده است. طبق سند توسعه فناوری نانو که در اجرای سومین سند راهبردی هستیم، این راهبردیهای کلان از ترویج تا پرورش سرمایه انسانی، ارتقای توان نوآوری و صنایع موجود، توسعه مدیربت بازار، تدوین استانداردها و ارتقای همکاریها و تعاملات بینالمللی است.
رئیس ستاد نانو در ادامه افزود: در پانزدهمین دوره نمایشگاه، دهها شرکت فعال در حوزه نانو توانمندیهای خود را در در معرض بازدیدکنندگان خواهند گذاشت نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه به مدت ۴ روز برگزار میشود.
وی در رابطه با اجرای این راهبردها گفت: برای اجرای این راهبردها سازوکار مشخصی داریم و نهادهایی در این سالها شکل گرفتهاند که تقریبا تصویری از تمام برنامهها در نمایشگاه حضور دارد. ما سال گذشته از موضوع توسعه فناوری و محصول حمایت کردیم همچنین از ترویج تا بازار که بخش میانی آن توسعه فناوری و محصولات است. پروژههای توسعه فناوری و محصول را گسترش دادیم. از ۶۵ پروژه در سال ۱۳۸۷ به ۳۲۹ پروژه در سال ۱۴۰۲ رسیدیم. در نیمه ابتدایی سال، سه سطح برنامه داریم که اولی محققان بعد کسب و کارهای نوپا و سپس شرکتهای صنعنی را پوشش مدهد. تعداد پروژههای توسعه فناوری بیشتری قرار تست مورد حمایت قرار بگیرد. فرایند صنعتیسازی تا حدود ۸ سال مورد حمایت ستاد است.
احمدوند افزود: در بازار سال گذشته ۱۵۷۷ محصول تایید نانومقیاس را گرفتند. ۶ ماه طول میکشد از چند منبع اطلاعات فروش و صادرات دریافت کنیم. کل بازار نانو۶۱۸۸۹۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ بود. به تفکیک نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱۰۴ درصد رشد نشان میدهد. مقایسه میزان تورم هم هرسال محاسبه میشود که ۴۴ درصد بوده است که بر مبنای دلار اگر حجم فروش محصولات نانوساخت ایران را ببینیم ۱.۶ میلیارد دلار میشود.
وی در رابطه با سهم فناوریهای نانو از بازار نانوی ایران گفت: سهم ایران ۴۱ درصد وابسته به نانو پوشش و نانوکامپوزیت ۲۷ درصد بوده است و شرکتهایی که ارزیابی شدند ۱۱ شرکت بیش از هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ داشتند. از منظر صادرات روند میزان صادرات از حدود ۳۰ میلیون دلار در سال ۹۴ به ۱۴۵ میلیون دلار در ۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. از منظر سهم کل بازار نانو نیز ۹.۲ افزایش داشتیم و۴۹ کشور مقصد صادراتی محصولات نانو بودند. حجم قابل توجه آن که ۶۰ درصد است، مربوط به عراق سوریه هند چین و ترکیه در سال گذشته بوده است. بیشترین سهم حوزههای صنعتی از صادرات نانو مربوط به عمران و نانومواد و اپتیک و الکترونیک است.
احمدوند در توضیح حوزه کاتالیستها گفت: ما در عمده این مواد مورد نیاز برای پتروشیمی، نفت و فولاد تقریبا از داخل تامین میشود و حدود ۶۰ درصد توسط شرکتهای داخلی تامین میشود. حجم فروش در ابن حوزه عدد بالایی نبوده ولی صنایع میلیارد دلاری وابسته به این محصول هستند.
احمدوند خاطرنشان کرد: سال گذشته در حوزه حمایت از توسعه فناوری میکرو در چند محور باریک ورود کردیم. کار دیگر استفاده از نهادهای زنجیره ارزش میکروالکترونیک است. از میکرو آنچه میتوانیم عنوان کنیم، یکی از سالنهای نمایشگاه امسال اختصاص به این فناوری دارد.