10 میلیون دلار کمک ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه کجا خرج شد؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کمکهای مالی ژاپن به کشورمان از ابتدای پروژه احیای دریاچه ارومیه کلید خورده و به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در دو مرحله، 7 میلیون دلار و 3 میلیون دلار به پروژه ملی احیای تالابهای ایران ازجمله دریاچه ارومیه کمک شده است. روز گذشته
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کمکهای مالی ژاپن به کشورمان از ابتدای پروژه احیای دریاچه ارومیه کلید خورده و به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در دو مرحله، 7 میلیون دلار و 3 میلیون دلار به پروژه ملی احیای تالابهای ایران ازجمله دریاچه ارومیه کمک شده است.
روز گذشته نیز بسته کمک 69 میلیون ینی(معادل 4.5 میلیون دلار) دولت ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه و سایر تالابهای کشورمان تصویب و این مبلغ از طریق UNDP(دفتر توسعه ملل متحد) تخصیص پیدا میکند.
در رابطه با این موضوع، مهری اثنیعشری؛ مدیر طرح حفاظت از تالابهای ایران به تسنیم گفت: بخش عمده هزینههای که توسط دولت ژاپن اهدا شده بود، در فازهای پیشین بیشتر در بخش نرمافزاری و صرف فعالیتهایی شده که هدف آن تغییر دیدگاه و نگرش دستگاههای متولی و همچنین جوامع محلی، بهویژه کشاورزان و زنان روستایی بوده است.
وی ادامه داد: بخشی از این مبالغ نیز برای خرید تجهیزات و ادوات مورد استفاده قرار گرفته، اما نگاه و رویکرد اصلی بر این بوده که منابع صرف بهبود روشهای کاری در بخش کشاورزی و تنوع بخشی به معیشت جوامع روستایی شوند.
مدیر طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: اگرچه اجرای این پروژه با سازمان حفاظت محیط زیست اما تلاش ما این بوده که در استانهای پایلوت بدنه فنی وزارت جهاد کشاورزی و سایر دست اندرکاران را نیز مشارکت دهیم. این کار میتواند مدل و الگویی را که ما به آن میرسیم به بدنه دولت منتقل کند تا الگویی برای دیگر تالابهای کشور باشد. به این دلیل ادعا میکنیم که اقداماتی که انجام دادهایم از پایداری نسبی برخوردار است و میتواند به عنوان یک الگو توسعه پیدا کند.
اثنیعشری بیان کرد: با توجه به میزان آب مورد استفاده در بخش کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تمرکز اصلی پروژه بر استفاده از تکنیکهای کشاورزی پایدار بوده است. این تکنیکها به مدیریت بهتر آب در مزارع، کاهش استفاده از نهادههای شیمیایی مانند سم و کود شیمیایی کمک کرده است و در کنار آن به موضوع تنوعبخشی به معیشت و منابع درآمد خانوارهای روستایی نیز پرداخته شده است.
وی در پایان گفت: هدف این بوده که با ایجاد تغییراتی پایدار، وابستگی جوامع روستایی به کشاورزی آبی کاهش یابد و درآمدهای جایگزین برای آنها ایجاد شود.
مهری اثناعشری