یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان/ لاکچری فروشی به جگر آهو رسید؛ کیلویی ۴ میلیون تومان

اقتصاد ۲۴- دل و جگر گوساله نیز متقاضیان خود را دارد و در بازار به کیلویی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. حالا از دل و جگر گوسفند و گوساله که بگذریم نوبت دل و جگر لاکچری می‌رسد؛ دل و جگر آهوی پرورشی کیلویی ۳.۵ تا

کد خبر : 141206
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۸:۰۶
یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان/ لاکچری فروشی به جگر آهو رسید؛ کیلویی ۴ میلیون تومان


اقتصاد ۲۴- دل و جگر گوساله نیز متقاضیان خود را دارد و در بازار به کیلویی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. حالا از دل و جگر گوسفند و گوساله که بگذریم نوبت دل و جگر لاکچری می‌رسد؛ دل و جگر آهوی پرورشی کیلویی ۳.۵ تا ۴ میلیون تومان در برخی از فروشگاه‌های شهر تهران فروخته می‌شود و خریداران خود را دارد.

بازار دل و جگر دیگر رونق ندارد و کسی توان خرید این محصول را که به کیلویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده را ندارد. البته طی یکی دو سال اخیر قیمت دام به دلیل گرانی خوراک دام که ناشی از افزایش قیمت ارز است، گران شده و به موجب آن تمام محصولات وابسته به دام نیز افزایش چشمگیر داشته است.

گوشت قرمز آنقدر گران شده که کمتر مردم به سراغ آن می‌روند و به طور محسوس از سفره اکثر تهرانی‌ها حذف شده است. تمام دلخوشی مردم برای تامین نیاز مصرف خود و خانواده هایشان مصرف دل و جگر بود که این هم به برکت لطف دولتمردان به غذای شیک و گران تبدیل شده است. هر کیلو دل و جگر گوسفند در مراکز پروتئینی شهر تهران به بیش از یک میلیون تومان رسیده است و با یک محاسبه کوچک متوجه می‌شویم که یک دست کامل دل و جگر و قلوه گوسفندی به بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

کاهش تقاضا در بازار 

در همین رابطه ترقی، یکی از صاحبان واحد صنفی پروتئینی در مرکز شهر تهران به اقتصاد ۲۴ گفت: مصرف دل و جگر گوسفندی نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است به طوری که امروز بیشتر کسبه دل و جگر‌ها رو به جگرکی‌ها می‌فروشند و یا به طور فریز شده نگهداری می‌کنند.

به گفته این فعال صنفی، درست است تهران، پایتخت کشور و یک کلانشهر است، اما مردم در این شهر به سختی زندگی می‌کنند و برای تامین نیازهای اولیه خود باید به سختی کار کنند.

وی ادامه داد: امروز مردم برای خرید یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان باید هزینه کنند از این رو قید خرید را می‌زنند چراکه آنقدر هزینه‌های دیگر در زندگی روزانه خود دارند که نمی‌توانند به خوردن دل و جگر فکر کنند.

ترقی با اشاره به اینکه دل و جگرکی‌های سطح شهر هم با کاهش مشتری مواجه شده‌اند، گفت: اگر زمانی هم خانواده‌ای قصد خوردن دل و جگر داشته باشند به سراغ دل و جگر فروش‌ها می‌روند که در این مکان‌ها هم هر سیخ جگر را باید با قیمت بالایی بخرند که این هم برای خانوار‌ها مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه داد: این روایت‌ها برای اکثر تهرانی‌ها صدق می‌کند، اما در این کلانشهر شاید تنها ۱۰ درصد از شهروندان تاب خرید و خوردن دل و جگر را داشته باشند.


بیشتر بخوانید: سقوط جغرافیای سفره‌های مردم؛ ویرانی تبعات حذف مواد غذایی مفید از سبد ایرانی‌ها


این فعال صنفی تاکید کرد: سلامت مردم نیز با این گرانی‌ها زیر سوال رفته و هیچ ارگان و شخصی به فکر سلامت جسمی مردم نیست. بار‌ها پزشکان بر مصرف دل و جگر توصیه کرده‌اند، اما گرانی مانع مصرف مواد غذایی و خوراکی مغذی و دارای پروتئین بالا شده است به طوری که اکثر مردم برای سیر شدن تلاش می‌کنند و در قید و بند تامین پروتئین و مواد لازم جهت سلامتی بدن خود نیستند.

دل جگر آهو خورده‌اید؟

ترقی با اشاره به فروش دل و جگر آهو در برخی از فروشگاه‌های شهر تهران گفت: امروز عده‌ای توان خرید دل و جگر مرغ را هم ندارند که در همین شهر برخی فروشگاه‌ها اقدام به فروش دل و جگر آهو می‌کنند که متقاضیان منحصر‌به‌فرد خود را دارد.

وی ادامه داد: بازار لاکچری فروشی برخی محصولات هر روز بیشتر می‌شود که این مسئله به لطف اجرای سیاست‌های دولتمردان در راستای ایجاد فاصله طبقاتی ایجاد شده است.

قیمت یک دست دل و جگر گوسفند

قیمت‌ها در بازار چه می‌گوید؟!

ترقی در ادامه به قیمت‌ها در بازار اشاره کرد و گفت: دل و جگر و قلوه گوسفندی به کیلویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، جگر سیاه بدون دل و قلوه به کیلویی ۷۵۰ هزار تومان و دل و جگر گوسفندی بدون سفیدی به کیلویی ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

دل و جگر‌های لاکچری

وی به فروش دل و جگر‌های لاکچری اشاره کرد و گفت: برخی از فروشندگان مدعی تولید دل و جگر‌های ارگانیک هستند و می‌گویند دام‌های دامداری مورد نظرشان فقط خوراک ارگانیک و سالم و مغذی مصرف می‌کنند و در نهایت فراورد‌های دامی آن‌ها به مراتب با امتیاز بالاتر از لحاظ کیفیت برخوردارند، لذا به این بهانه دل و جگر گوسفند‌هایی که خوراک مغذی و سالم‌تر می‌خوردند به کیلویی ۳ میلیون به فروش می‌رسند.

این فعال صنفی ادامه داد: در این بین باید به دل و جگر آهوی پرورشی هم اشاره کرد. این محصول هم در فروشگاه‌ها به کیلویی ۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۴ میلیون به فروش می‌رسد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود