گلاوباکس ساخت ایران، گامی رو به جلو در صنعت تولید سلولهای خورشیدی
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گروه سلولهای خورشیدی شریف، گروهی پیشرو در حوزه فناوری سلولهای خورشیدی نسل سوم در کشور است که از همکاری تعدادی از نخستین پژوهشگران و فارغ التحصیلان این حوزه در دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته است. فرزانه آقاخانی مهیاری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان شریف سولار در گفتگو با دانشجو، هدف
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گروه سلولهای خورشیدی شریف، گروهی پیشرو در حوزه فناوری سلولهای خورشیدی نسل سوم در کشور است که از همکاری تعدادی از نخستین پژوهشگران و فارغ التحصیلان این حوزه در دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته است.
فرزانه آقاخانی مهیاری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان شریف سولار در گفتگو با دانشجو، هدف از فعالیت این گروه را توسعه فناوریهای ساخت سلولهای خورشیدی به روشهای چاپی (Printed Solar Cells) خواند و افزود: در کنار این جهت گیری، ما در زمینه ساخت مواد و تجهیزات ساخت و آنالیز سلولهای خورشیدی و خدماترسانی به گروههای دیگر نیز فعالیت داریم.
وی، “گلاوباکس” را از جمله محصولاتی دانست که کاربرد صنعتی دارد و علاوه بر ساخت سلول خورشیدی، در صنایع باتری سازی نیز بسیار پر کاربرد است و ادامه داد: در آزمایشگاههایی که از مواد سمی یا حساس به اکسیژن یا آب استفاده میشود، گلاوباکس یک ضرورت است. گلاوباکس، فضایی بسته با شرایط کنترل شده را ایجاد کرده و امکان انجام آزمایشهای حساس یا ساخت ترکیباتی که به محیط بی اثر و قابل کنترل نیاز دارند را فراهم میآورد. دستگاه گلاوباکس با کنترل خودکار و هوشمند فشار، ورود و خروج گاز و تجهیز آن به واحد پالایش گاز (پیوریفایر) موجب حذف اکسیژن و رطوبت و رساندن آن به زیر ۱ppm شده و ساخت مواد حساس به اکسیژن و رطوبت را میسر میسازد.
آقاخانی مهیاری با اشاره به اینکه مشاهده روند کارکرد دستگاه و صدور دستورات و خروجیهای سنسورها از طریق نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی صورت میگیرد، عنوان کرد: جهت صدور سهل الوصولتر دستورات هنگامی که کاربر با دستکش کار میکند و دستها آزاد نیست، از یک پدال دوبل کمک گرفته شده است.
امکان انجام آزمایشهای حساس با گلاوباکس
وی گفت: گلاوباکسهای مدل GLX دستگاههایی ایده آل با قیمت مناسب هستند که با استفاده از سنسورهای فشار دیفرانسیلی و سیستم کنترل الکترونیک فشار مثبت یا منفی داخل را به صورت خودکار کنترل میکند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان شریف سولار ادامه داد: در مدل GLX-۲۸۰ حجم داخل گلاوباس ۲۸۰ لیتر است و فضای کافی جهت قراردادن وسیلههای مورد نیاز انجام آزمایش را در اختیار قرار میدهد. سنسورها و پورتهای متعدد متصل به دستگاه نیز امکان استفاده از دستگاه در طیف وسیعی از کاربردها را مهیا میکنند.
وی، پژوهش و تولید باتریهای لیتیومی، پرینت سه بعدی فلزات، جوشکاری تیتانیوم و فلزات بسیار حساس، ساخت سلولهای فتوولتائیک، پژوهش و تولید مواد آلی و پلیمری و بسته بندی مواد حساس به رطوبت و اکسیژن را از موارد کاربرد این محصول دانشبنیان خواند و خاطرنشان کرد: بلوکها و اتصالات پنوماتیکی با قطعات با کیفیت و کاملا قابل تعویض و تعمیر و موجود در کشور با خدمات پس از فروش مادام العمر، امکان شخصی سازی نرم افزار و اعمال تغییرات نرم افزاری مورد نظر کاربر و تعریف و تغییر سناریوها، کنترل کامل سیستم با PLC و مانیتور لمسی ۱۰ اینچی با امکان تنظیم و تغییرحداکثری پارامترها، قابلیت اتصال سیستم پیوریفایر به هر نوع محفظه بسته تا حجم یک متر مکعب، انجام فرآیند خلا کردن و گازدهی به محفظههای بزرگ و کوچک وکیوم و محفظه اصلی به شکل کاملا خودکار و اتوماتیک، هوشمند بودن کامل PLC نسبت به فشار گاز متصل به سیستم و میزان خلا محفظهها و فشار دیفرانسیلی مثبت یا منفی محفظه و امکان رصد کل سیستم و فرآیندهای در جریان HMI از راه دور و با استفاده از اتصال کابل LAN به HMI و امکان صدور دستورات و انجام تنظیمات از راه دور، از ویژگیهای منحصر به فرد گلاوباکس است.
آقاخانی مهیاری تصریح کرد: یکی دیگر از محصولات این شرکت، ایزولاتور با امکان حذف رطوبت و اکسیژن تا کمتر از ۱ppm است. ایزولاتورهای سری IPS علاوه بر محفظه گلاوباکس با امکانات استاندارد آن، دارای سیستم پالایش هوا هستند که رطوبت و اکسیژن داخل محفظه را به زیر ۱ppm میرساند و برای کاربردهای حساس به رطوبت و اکسیژن استفاده میشوند. دستگاه دارای یک سیکل بسته پالایش گاز (Gas Purifier) است که علاوه بر حذف اکسیژن و رطوبت، ذرات معلق و بخارات آلی (VOC) را نیز فیلتر میکند. تمام فرایندها از طریق PLC و با استفاده از سنسورهای متعدد متصل به دستگاه و با استفاده از نمایشگر ۱۰ اینچی کنترل میشوند. دستگاه در هر دو مد فشار مثبت و فشار منفی کار میکند.
اندازه گیری زاویه تماس با دستگاه نیمه خودکار
آقاخانی مهیاری، سیستم اندازه گیری زاویه تماس را محصول دانشبنیان دیگر این مجموعه خواند و افزود: این ابزار جهت مطالعه رفتار ترشوندگی و انرژی سطح توسط یک مایع است. تکنیک به کار رفته در این دستگاه Sessile Drop Method است که بر اساس مشاهده شکل قطره بر روی سطح و اندازه گیری زاویه تماس است و برای تعیین خصوصیات ترشوندگی و انرژی سطحی یک ناحیه مشخص روی سطح جامد مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در دستگاه اندازه گیری زاویه تماس مدل CA-۵۰۰A کنترل سیستم قطره انداز به صورت خودکار است و تا حداقل ۰.۵ میکرولیتر قطره را روی سطح قرار میدهد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در پایان، ضمن اشاره به اینکه دستگاه دارای سیستم نوری با مشخصات ۱.۳ مگاپیکسل و بزرگنمایی اپتیکی تا ۱۴۰ برابر است؛ افزود: سیستم اندازه گیری دارای نرم افزاری است که امکان آنالیز قطره تشکیل شده بر روی سطح را فراهم میآورد و در مدل CA-۵۰۰A بررسی دینامیکی رفتار قطره و زاویه تماس ایجاد شده روی سطوح بر حسب زمان از طریق فیلم برداری وجود دارد.