کشف کهکشان دوقلوی راه شیری با تصاویر تلسکوپ جیمز وب
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر جدید و شگفتانگیزی از یک کهکشان در حال شکلگیری گرفته است که شباهت زیادی به راه شیری جوان دارد. این کهکشان که توسط دانشمندان کالج ولزلی به “درخشش چراغهای شب” (Firefly Sparkle) نامگذاری شده، حدود ۶۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر جدید و شگفتانگیزی از یک کهکشان در حال شکلگیری گرفته است که شباهت زیادی به راه شیری جوان دارد.
این کهکشان که توسط دانشمندان کالج ولزلی به “درخشش چراغهای شب” (Firefly Sparkle) نامگذاری شده، حدود ۶۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته و شامل ده خوشه ستارهای متفاوت است. این کشف نه تنها به ما نگاهی منحصر به فرد به شکلگیری کهکشان خودمان میدهد، بلکه میتواند به تحقیقات آینده در زمینه ستارهشناسی کمک کند.
کهکشان “درخشش چراغهای شب” به شکلی در حال تشکیل است که مشابه روند شکلگیری اولیه راه شیری است. این کهکشان با ساختاری درخشان و به شکل دایرهای محو مانند یک حلقه نازک از غبار، در حال توسعه است و از آنجایی که در حال تشکیل است، مشابه به وضعیت اولیه کهکشان راه شیری در همان دوران است.
لامیا موولا، اخترشناس کالج ولزلی و یکی از نویسندگان اصلی این تحقیق، اعلام کرده است که این کشف اهمیت ویژهای دارد چرا که جرم کهکشان در حال شکلگیری “درخشش چراغهای شب” مشابه جرم راه شیری در مراحل اولیه تکامل خود است. این یافتهها میتواند به ستارهشناسان کمک کند تا فرآیندهای شکلگیری کهکشانها و ستارگان را در دورانهای اولیه جهان بهتر درک کنند.
این تصاویر از تلسکوپ جیمز وب نمایی بینظیر از شکلگیری کهکشانها در اوایل تاریخ کیهان ارائه میدهند و برای ستارهشناسان فرصتی بیسابقه جهت مطالعه تکامل کهکشانها فراهم میآورد.