کرملین: اقدامات ژاپن مانعی بر سر راه مذاکرات صلح است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که ژاپن با اعلام همبستگی با کشورهای غربی دشمن روسیه و پیوستن به تحریمهای ضدروسی، مانعی جدی بر سر راه مذاکرات برای امضای پیمان صلح بین توکیو و مسکو ایجاد کرده است. دبیر مطبوعاتی ولادیمیر پوتین در واکنش به
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که ژاپن با اعلام همبستگی با کشورهای غربی دشمن روسیه و پیوستن به تحریمهای ضدروسی، مانعی جدی بر سر راه مذاکرات برای امضای پیمان صلح بین توکیو و مسکو ایجاد کرده است.
دبیر مطبوعاتی ولادیمیر پوتین در واکنش به اظهارات روز جمعه نخست وزیر ژاپن، افزود: پیش از این مسکو و توکیو مذاکراتی داشتند و گفتگوها با نخستوزیران پیشین ژاپن پرمحتوا بود. اما پس از آن، دولت ژاپن با اتخاذ مواضع همسو با کشورهای غیردوست روسیه و پیوستن به تحریمها، مسیر رو به جلوی این گفتگوها را دشوار کرد.
پسکوف با اشاره به اینکه ژاپن خود آغازگر توقف مذاکرات بوده، تأکید کرد: «تمامی این اقدامات، گامهایی غیردوستانه هستند که در حال حاضر به طور کامل مانع از انجام هرگونه مذاکرات جدی بین دو کشور شدهاند.»
روز گذشته، شیگرو ایشیبا، نخستوزیر ژاپن اعلام کرد که این کشور به تلاشهای خود برای حل و فصل اختلافات ارضی و امضای معاهده صلح با روسیه ادامه خواهد داد. وی با یادآوری اینکه روابط توکیو و مسکو در حال حاضر با پیچیدگیهایی روبرو شده و شرایط کنونی بسیار دشوار است، افزود: «با این وجود، کشور ما به مسیر خود برای حل و فصل مشکلات ارضی و امضای پیمان صلح ادامه خواهد داد.»
پیشتر آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده بود که مسکو مجبور است به اقدامات ضدروسی ژاپن واکنش سخت نشان دهد. وی افزود که روسیه همواره برای عادیسازی روابط و از سرگیری همکاریهای دوجانبه متقابلاً سودمند آماده است، مشروط بر اینکه توکیو به طور واقعی و با اقدامات عملی از سیاستهای غیردوستانه خود دست بردارد.
پس از پایان جنگ جهانی دوم، توافقنامه صلح میان روسیه و ژاپن هنوز امضا نشده است. در این جنگ، ژاپن در کنار آلمان قرار داشت. در سال 1956، ژاپن و اتحاد جماهیر شوروی اعلامیه مشترکی امضا کردند که بر اساس آن مسکو موافقت کرده بود انتقال جزایر هابومای و شیکوتان به توکیو را بررسی کند، اما این امر منوط به امضای معاهده صلح بین دو کشور بود. با این حال، ژاپن همچنان ادعای مالکیت بر تمامی جزایر کوریل را مطرح کرده و دو طرف تا به امروز دو کشور نتوانستهاند بر سر این موضوع به توافق برسند. مواضع کنونی دولت روسیه بر حاکمیت غیرقابل تغییر این کشور بر جزایر هابومای و شیکوتان استوار است.
انتهای پیام/