کاهش ۷۰ درصد خسارت کشاورزی با پایش دقیق آمار

­رئیس مرکز پایش وزارت جهادکشاورزی گفت: پیش بینی و پایش دقیق آمار در بخش کشاورزی، باعث کاهش ۳۵ درصدی هزینه‌های تولید و کاهش ۷۰ درصد خسارت کشاورزی می‌شود.   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین آهنی افزود: در برنامه هفتم، این وزارتخانه، مکلف است آمار و اطلاعات بخش کشاورزی را به روز و یکپارچه کند.

کد خبر : 101614
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
کاهش ۷۰ درصد خسارت کشاورزی با پایش دقیق آمار

­رئیس مرکز پایش وزارت جهادکشاورزی گفت: پیش بینی و پایش دقیق آمار در بخش کشاورزی، باعث کاهش ۳۵ درصدی هزینه‌های تولید و کاهش ۷۰ درصد خسارت کشاورزی می‌شود.  

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین آهنی افزود: در برنامه هفتم، این وزارتخانه، مکلف است آمار و اطلاعات بخش کشاورزی را به روز و یکپارچه کند. بر این اساس برنامه وزارت جهادکشاورزی برای ارائه آماردقیق در این بخش، راه اندازی مرکز پایش است. 

رئیس مرکز پایش وزارت جهادکشاورزی در ادامه تصریح کرد: برای اجرای این برنامه، حدود ۱۱ ماه این طرح با جدیت شروع شده و از ۴ ماه پیش، سنجش از دور بر اساس تصاویر ماهواره‌ای انجام می‌شود و برای اولین بار سطح زیر کشت برنج را در کشور پایش کرده و توانستیم بگوییم که امسال نیاز به واردات این محصول کشاورزی نداریم.

مهران زند مسئول اداره هواشناسی مرکز پایش وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه: وضعیت هواشناسی در مرکز پایش وزارت جهاد کشاورزی به صورت روزانه رصد می‌شود گفت: این رصد به منظور کاهش خسارت در حوزه کشاورزی، کمک می‌کند که بدانیم کدام مناطق باران شدت بیشتر دارد، کدام مناطق خشکسالی و در کدام منطقه سرمازدگی داریم. 

علاوه بر سامانه هواشناسی، سامانه پهنه بندی، سامانه بر خط صنعت طیور و سامانه اطلاعات مکانی کشاورزی، آمار و اطلاعات را جمع آوری می‌کنند. 

سرپرست دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: سامانه هوشمند طیور ، از جوجه کشی و جوجه ریزی تا برنامه ریزی برای صادرات را رصد می‌کند. 

عبدالمحمد صداقت فرد افزود: سامانه هوشمند طیور به ما کمک می‌کند که ما نه شاهد افزایش تولید گوشت و مرغ در بازار باشیم و نه کاهش تولید؛ و بتوانیم میزان واردات نهاده‌های خوراک صنعت را پیش بینی کنیم. 

رئیس بنیادملی گندمکاران نیز در این باره می‌گوید: آمار صحیح در بخش کشاورزی ۳۵ درصد هزینه‌های تولید را کاهش داده و به اجرای الگوی کشت، تولید پایدار و امنیت غذایی کمک می‌کند. 

عطاالله هاشمی افزود: تاکنون نقشه درستی برای الگوی کشت علمی نداشتیم، برای مثال یعنی مشخص نبوده چه میزان نیاز برای تولید پیاز بوده و چه میزان کشت شده؟ برای رفع این چالش و اجرای صحیح الگوی کشت باید مرکز پایش برنامه دهد. 

به گفته آقای هاشمی، در سال ۱۴۰۰ با واردات ۷ میلیون تن گندم، حدود ۳ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شد. 

رئیس بنیادملی گندمکاران گفت: ارائه اطلاعاتی از طرف مرکز پایش نشان داد، امسال واردات گندم صفر شد و در این میان نمودار‌های دقیقی از سطح زیر کشت، وضعیت سبزینگی دشت‌ها، بارش زمستان و بهار نشان دادند که ما توانستیم به رکود ۱۵ میلیون تن تولید و خرید ۱۲ میلیوتن گندم برسیم. 

بر اساس اعلام مرکز پایش وزارت جهاد کشاورزی آمار صحیح و دقیق در بخش کشاورزی تا ۷۰ درصد خسارت را در این بخش کاهش می‌دهد.

کارشناسان معتقدند: نظام اطلاعات آماری در کشاورزی، دامداری، طیور و شیلات به عنوان یکی از مهمترین شاخصه‌های توسعه یافتگی در این حوزه‌ها به شمار می‌رود و پیش‌نیاز تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های توسعه اقتصادی، امنیت غذایی و بازار مصرف است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود