کاهش ۲۰ درصدی دورریز محصولات کشاورزی با کمک فناوری ایرانی/ دور ریز میوه در ایران سه برابر دنیا + فیلم
جواد مضبوط، مدیر عامل شرکت دانش بنیان هدایت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به محصول تولیدی این شکرت گفت: کار ما فرآوری محصولات غذایی از جمله میوه و صیفیجات است. خشک کن حرارتی یکی از محصولات گروه ما است که در کشور به شکل متداول استفاده میشود یکی دیگر از محصولات
جواد مضبوط، مدیر عامل شرکت دانش بنیان هدایت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به محصول تولیدی این شکرت گفت: کار ما فرآوری محصولات غذایی از جمله میوه و صیفیجات است. خشک کن حرارتی یکی از محصولات گروه ما است که در کشور به شکل متداول استفاده میشود یکی دیگر از محصولات ما ففریز درایر (cryodesiccation) یا خشک کنهای انجمادی از کاربردیترین تجهیزات در صنعت داروسازی و مواد غذایی میباشد که به منظور آبگیری و خشک کردن مواد فاسد شدنی مورد استفاده قرار میگیرد و تنها ۵ کشور به این فناوری دست پیدا کردهاند.
وی با اشاره به قیمت کمتر و کیفیت بیشتر این محصول دانش بنیان در مقایسه با نمونه خارجی آن افزود: قیمت این محصول ایرانی ۲۵ درصد از نمونه خارجی ارزانتر است و کیفیت بالاتری نیز دارد.
مضبوط با ذکر کاربردهای خشک کن انجمادی در صنعت غذایی و دارویی بیان کرد: برای خشک کردن انواع بستنیها، میوه و انواع گوشت در حوزه غذایی همچنین برای خشک کردن انواع محصولات دارویی که قابلیت خشک شدن در درمای بالا را ندارند از این محصول استفاده میشود.
به گفته وی، این شرکت تا کنون برای ۱۵ هزار نفر اشتغال زایی کرده است و این خشک کن انجمادی در حال آماده سازی برای صادرات به کشور هند و پاکستان است.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به کاربرد خشک کن انجمادی در جهت جلوگیری از دور ریز میوهها ادامه داد: ما در ایران سالانه ۳۰ میلیون تن دور ریز محصولات کشاورزی و میوه داریم این عدد نزدیک به ۳۰ درصد کل تولیدات است در حالی که در دنیا دور ریز میوه ۱۰ درصد است.
وی افزود: اگر برای جلوگیری از دور ریز شدن میوه آن را فرآوری کنیم میتواند ارزش افزوده خوبی برای کشور داشته باشد و باعث اشتغالزایی نیز شود.