کاظمی: موج جدیدی از شعر مقاومت شکل گرفته است
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه کنگره شعر «شهید القدس» شامگاه امشب در تالار رودکی برگزار شد. در این مراسم از برگزیدگان این کنگره تقدیر شد و جمعی از شاعران به شعرخوانی در رثای شهید سلیمانی خواندند. اجرای این مراسم را نجمالدین شریعتی برعهده داشت. کنگره شعر «شهید القدس» به مناسبت فرارسیدن پنجمین
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه کنگره شعر «شهید القدس» شامگاه امشب در تالار رودکی برگزار شد. در این مراسم از برگزیدگان این کنگره تقدیر شد و جمعی از شاعران به شعرخوانی در رثای شهید سلیمانی خواندند. اجرای این مراسم را نجمالدین شریعتی برعهده داشت.
کنگره شعر «شهید القدس» به مناسبت فرارسیدن پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی برگزار شد و طی آن شاعران کشور جدیدترین سرودههای خود با موضوع شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
در ابتدای این مراسم، محمد کاظم کاظمی دبیر علمی این کنگره درباره روند برگزاری آن توضیح داد؛ او گفت: سابقه شعر دربارهی فلسطین به تاریخ پر آشوب و سرشار ستمی که بر این ملت رفته است، برمیگردد و از همان ابتدای تجاوزات، شاعران فارسی زبان با احساس مسئولیت خود وارد میدان شدند.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ندای مظلومیتخواهی و دفاع از مظلومین پررنگتر و شعرهای بیشتری با این موضوعات منتشر شد. شاهدیم که در این دوره کتابهای متعددی با همین موضوع منتشر شده است که در سالهای بعد نیز ادامه پیدا کرده است.
کاظمی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر، شاهد ایجاد موج جدیدی در این زمینه هستیم و همین موضوع باعث شد تا جای خالی برگزاری یک کنگره و انتشار یک کتاب با همین موضوع احساس شود. لازم بود که در این زمینه گامهای مهمی برداشته شود تا تجدید خاطرهای صورت بگیرد. در این بین، پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی را هم داشتیم که با توجه به تلاشهای مستمر ایشان برای دفاع از آرمان فلسطین، همزمانی بسیار مبارکی بود. این چنین شد که مکتب شهید سلیمانی این کنگره را آغاز کرد.
دبیر علمی کنگره شعر شهید القدس درباره کتاب شعری که برای همین رویداد آماده شده است، گفت: این کتاب شامل گزیده اشعاری با موضوع فلسطین است؛ در واقع در این کتاب، علاوه بر اشعاری که برای این کنگره ارسال شده است، گزیده ای از بهترین اشعار با موضوع فلسطین نیز گردآوری شده است؛ هدف ما این بود که همه اشعاری که در سالهای اخیر درباره فلسطین سروده شده است، گردآوری شوند؛ آقایان مودب و حجت الاسلام شفیعی تلاش بسیاری کردند و من هم ویراستاری آن را انجام دادم.
وی ادامه داد: خوشبختانه جمع وسیعی از شاعران در این کنگره شرکت کردند و اشعار زیادی برای ما ارسال شد. باید بگویم که آثار ارسال شده از نظر کمیت و کیفیت بسیار قابل توجه بود و به نظر میرسد که شاهد ایجاد یک موج مهم در این زمینه هستیم. آثار در دو مرحله داوری و بازخوانی شد و حاصل کار اشعار تعدادی از برگزیدگان است که در مراسم امشب معرفی خواهند شد.
در بخش دیگری از این مراسم، امیرحسین سمیعی به اجرای موسیقی پرداخت و مرتضی حیدری آل کثیر و زهرا سپهکار از شاعران کشور، اشعاری را به مردم مظلوم غزه تقدیم کردند.
علیرضا قزوه شاعر دیگر سخنران این مراسم بود و گفت: به یاد دارم که در ایام شهادت سردار سلیمانی، من در هندوستان بودم و مثنوی انقلاب را میگفتم؛ تاکنون 3-4 هزار بیت از این مثنوی را گفتهام. همچنین 150 – 200 بیت درباره شهید سلیمانی نوشتهام که هنوز منتشر نشده است.
وی ادامه داد: فراموش نکنید که ماجرای شهید سلیمانی به عنوان اسطوره ایران زمین حتما برای نسلهای آینده در قالب شعر روایت خواهد شد. همانطور که داستان پهلوانان کهن ایران در قالب شعر روایت شده است.
حجت السلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از این مراسم صحبت کرد؛ او شهید سلیمانی را شاگرد مکتب امام خمینی دانست و گفت: مکتب شهید سلیمانی بسیار والاست و معتقدم رابطه معناداری با مکتب امام خمینی دارد. بر همین اساس، شعرا باید ابعاد این ارتباط را بیان کنند که وظیفه شعر همین است. شعر روان و برآمده از دل است و میتواند نسبت بین شهید سلیمانی و مکتب امام خمینی را به بهترین وجه بیان کند.
وی اضافه کرد: بدون شک اهل شعر و ذوق باید یکی از فعالیتهای خود را به تبیین مکتب شهید سلیمانی و مقاومت و ارتباط آن با سیره امام خمینی معطوف کنند.
در این مراسم از کتاب «گزیده شعر فلسطین» رونمایی شد.
براساس این گزارش، اسامی برگزیدگان کنگره شعر «شهید القدس» بدین شرح اعلام شد:
حسن زرنقی
سید سلمان علوی
زهرا سپهکار
مرتضی حیدری آل کثیر
مریم پیله ور
مریم خراسانی مطلق
فاطمه علایی
محمد میر
فاطمه عارفنژاد نیز به عنوان برگزیده ویژه این جایزه اعلام شد.
محمد کاظم کاظمی درباره اعطای جایزه ویژه به عارف نژاد توضیح داد: زمانی که اشعار را داوری میکردیم، آثار اسم نداشت؛ زمانی که داوریها به پایان رسید و اسامی شعرهای برگزیده درآمد، دیدیم که 4-5 شعر برگزیده جشنواره متعلق به ایشان است. به همین دلیل بود که ایشان را به عنوان برگزیده ویژه اعلام کردیم.
انتهای پیام/