چگونگی تأثیر انتخابات آمریکا بر اوضاع اوکراین

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: روز سه‌شنبه، 5 نوامبر، انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد، که در آن کامالا هریس، معاون فعلی رئیس‌جمهور آمریکا، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، به رقابت خواهند پرداخت. نتیجه این انتخابات می‌تواند پیامدهای متفاوتی در بسیاری

کد خبر : 103519
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
چگونگی تأثیر انتخابات آمریکا بر اوضاع اوکراین


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: روز سه‌شنبه، 5 نوامبر، انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد، که در آن کامالا هریس، معاون فعلی رئیس‌جمهور آمریکا، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، به رقابت خواهند پرداخت. نتیجه این انتخابات می‌تواند پیامدهای متفاوتی در بسیاری از حوزه‌ها، از جمله خط مشی سیاسی واشنگتن در قبال اوکراین و روسیه، داشته باشد.

در آستانه انتخابات 2024، نظرسنجی‌های مختلفی انجام شده که نشان می‌دهد اختلاف بین این دو نامزد بسیار ناچیز است. طبق آخرین گزارش روز شنبه از شبکه NBC News در این خصوص، حمایت از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، و کامالا هریس، نامزد دموکرات، هر دو به‌طور مساوی 49 درصد بوده است.

یکی از موضوعات کلیدی در رابطه با نتیجه این انتخابات، تغییرات احتمالی در سیاست خارجی آمریکا است. ویکتوریا ژوراولیوا، معاون مدیر مؤسسه مطالعات بین‌المللی آکادمی علوم روسیه معتقد است که بسته به نتیجه انتخابات، دو رویکرد کاملاً متفاوت در قبال اوکراین و روسیه ممکن است شکل گیرد. این کارشناس می‌گوید: «در صورتی که هریس پیروز شود، با اطمینان می‌توان گفت که سیاست دولت فعلی ادامه خواهد یافت، که شامل حمایت کامل از اوکراین تا رسیدن به “پایان پیروزمندانه‌ای” است که مورد نظر کی‌یف و واشنگتن باشد.»

کنستانتین بلوخین، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات مسائل امنیتی آکادمی علوم روسیه، نیز این دیدگاه را تأیید کرده و می‌افزاید: «در صورت پیروزی هریس، حمایت از اوکراین، ادامه بازدارندگی وسیه، تقویت اتحاد یورو-آتلانتیک و استحکام ناتو و غرب بر اساس سیاست ضدروسی ادامه خواهد یافت.»

علاوه بر این، ژوراولیوا بر این باور است که هریس ممکن است در مذاکرات با روسیه، حتی سخت‌گیرتر از جو بایدن عمل کند. او این موضوع را به تفاوت‌های نسلی نسبت می‌دهد؛ زیرا بایدن به نسلی از سیاستمداران تعلق دارد که دوران جنگ سرد و تهدید هسته‌ای را تجربه کرده‌اند و این تهدیدات را به‌عنوان عاملی مهم در تصمیم‌گیری‌ها می‌بینند. در مقابل، هریس به نسلی جدیدتر تعلق دارد که چنین تهدیدی را به آن اندازه جدی نمی‌دانند.

از سوی دیگر، این تحلیلگر یادآور شده که اگر ترامپ پیروز شود، وضعیت می‌تواند کاملاً متفاوت باشد، زیرا او بارها مخالفت خود با ادامه حمایت مالی و نظامی از اوکراین را اعلام کرده است. حتی اگر ترامپ نتواند به‌طور کامل کمک‌های مالی به اوکراین را قطع کند، باز هم مسئولیت اصلی را بر دوش کشورهای اروپایی خواهد انداخت. با این حال، به‌نظر می‌رسد که در رابطه با روسیه، تغییری جدی در سیاست واشنگتن ایجاد نخواهد شد. وی می‌افزاید: «فکر نمی‌کنم بتوان انتظار تغییری اساسی داشت، زیرا همچنان دیدگاه منفی و توافق جمعی در واشنگتن درباره روسیه به‌عنوان یک تهدید و چالش برای آمریکا باقی خواهد ماند.»

کنستانتین بلوخین نیز یادآوری می‌کند که از دیدگاه ترامپ، روسیه به‌عنوان یک دشمن تلقی نمی‌شود و مذاکره با آن ضروری است. به عقیده این کارشناس، اوکراین تنها «ابزاری در بازی بزرگ ژئوپلیتیکی غرب» است.  

روسیه انتظار زیادی از انتخابات آمریکا ندارد

در این رابطه، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز روز یکشنبه اعلام کرد که مسکو دلیلی برای انتظار بالایی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارد و این انتخابات تغییری در شرایط کنونی ایجاد نخواهد کرد، چرا که مواضع نامزدها به‌طور کامل بازتاب‌دهنده توافق دو حزبی در خصوص لزوم تضعیف و در صورت ممکن شکست روسیه است.»

مدودف همچنین درباره نامزدهای پست ریاست جمهوری آمریکا اظهار نظر کرد. او کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات، را فردی بی‌تجربه و تحت کنترل دیگران توصیف کرد. به گفته وی، در صورت رسیدن هریس به قدرت، آمریکا در حقیقتتوسط گروهی از  سیاستمداران در حزب دموکرات اداره خواهد شد.

پیش‌تر، آناتولی آنتونوف، سفیر پیشین روسیه در واشنگتن، یادآور شده بود که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییر مثبتی در روابط مسکو و واشنگتن ایجاد نخواهد کرد و به همین دلیل، روسیه باید به دنبال ایجاد یک نظام چندقطبی در روابط بین‌الملل باشد. او افزود که در شرایط کنونی، مقامات آمریکایی آمادگی لازم برای مذاکرات جدی را ندارند، بنابراین روسیه باید بر توانایی خود و مشارکت با شرکای خود در جنوب جهان تکیه کند.

انتهای پیام/ 



منبع

برچسب ها :

ناموجود