چگونه می‌توانم از مشاوران مالی کمک بگیرم؟

اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: مدیریت پول و برنامه‌ریزی مالی تبدیل به امری حساس و تعیین‌کننده شده؛ از پس‌انداز برای بازنشستگی گرفته تا سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی، تصمیم‌هایی که امروز می‌گیریم می‌توانند آینده مالی ما را شکل دهند. اما در این میان، همه افراد تخصص و وقت کافی برای بررسی دقیق امور مالی شخصی خود را ندارند.

کد خبر : 198748
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آوریل 2025 - 1:47
چگونه می‌توانم از مشاوران مالی کمک بگیرم؟


اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: مدیریت پول و برنامه‌ریزی مالی تبدیل به امری حساس و تعیین‌کننده شده؛ از پس‌انداز برای بازنشستگی گرفته تا سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی، تصمیم‌هایی که امروز می‌گیریم می‌توانند آینده مالی ما را شکل دهند. اما در این میان، همه افراد تخصص و وقت کافی برای بررسی دقیق امور مالی شخصی خود را ندارند. اینجاست که نقش مشاور مالی پررنگ می‌شود. پس در چه مواردی به آنها نیاز داریم، چه ویژگی‌هایی را باید در یک مشاور خوب جست‌و‌جو کنیم، و مسیر‌های دسترسی به مشاوره مالی چگونه است؟

مشاور مالی کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

مشاور مالی کسی است که در زمینه امور مالی تخصص دارد و می‌تواند به افراد یا شرکت‌ها برای مدیریت پول، سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی مالیاتی، بازنشستگی، بیمه، خرید خانه یا حتی بودجه‌بندی روزانه مشاوره دهد. برخی مشاوران به‌صورت تخصصی فقط در یک زمینه کار می‌کنند مثلاً سرمایه‌گذاری، حال آنکه برخی دیگر فعالیت جامع‌تری دارند.


بیشتر بخوانید: با مهم‌ترین استراتژی بازاریابی آشنا شوید/ بخش‌بندی بازار چیست؟


این افراد معمولاً بر اساس اهداف و شرایط مالی شما، برنامه‌ای منظم و دقیق طراحی می‌کنند و کمک می‌کنند تا با اطمینان بیشتر در مسیر مالی خود حرکت کنید.

در چه مواقعی به مشاور مالی نیاز داریم؟

آیا فقط ثروتمندان یا صاحبان کسب‌وکار‌های بزرگ به مشاور مالی نیاز دارند؟ واقعیت این است که هر کسی در هر سطحی از درآمد و دارایی می‌تواند از مشاوره مالی بهره‌مند شود. مثلاً وقتی نمی‌دانید چطور بودجه‌بندی کنید و همیشه آخر ماه پول کم می‌آورید. هنگام برنامه‌ریزی برای خرید خانه یا شروع یک کسب‌وکار هم خوب است کمک بگیرید. ضمناً زمانی که ارثی دریافت کرده‌اید یا به پولی غیرمنتظره رسیده‌اید یا وقتی قصد سرمایه‌گذاری در بورس، طلا، رمزارز یا سایر بازار‌ها را دارید، اما دانش کافی ندارید.

همچنین اگر در شرف بازنشستگی هستید و می‌خواهید برای آینده خود برنامه‌ریزی کنید بد نیست به دنبال مشاور مالی باشید.

چه نوع مشاورانی وجود دارند؟

مشاوران مالی از لحاظ نوع فعالیت و تخصص، به چند دسته تقسیم می‌شوند. دانستن این تفاوت‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا مشاور مناسب خود را پیدا کنید:

-این دسته از مشاوران خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند و بابت آن از مشتری دستمزد دریافت می‌کنند. آنها معمولاً بی‌طرف‌تر هستند، چون وابسته به فروش خدمات خاصی نیستند.

-این افراد معمولاً با بانک‌ها، شرکت‌های بیمه یا کارگزاری‌ها کار می‌کنند و ممکن است در کنار مشاوره، خدمات یا محصولات خاصی را هم پیشنهاد دهند. باید توجه داشت که منافع سازمانی ممکن است در پیشنهاد‌های آنها تأثیرگذار باشد.

-این افراد معمولاً یک برنامه جامع مالی برای شما طراحی می‌کنند و شما را در مسیر رسیدن به اهداف مالی‌تان همراهی می‌کنند.

-تمرکز این گروه بر حوزه بازار‌های مالی، خرید و فروش سهام، مدیریت پرتفو و تحلیل ریسک است.

چگونه می‌توانم از مشاوران مالی کمک بگیرم؟

چطور یک مشاور خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب مشاور مالی شبیه انتخاب پزشک خانواده است. باید کسی باشد که به او اعتماد داشته باشید و توانایی‌اش برای شما اثبات‌شده باشد. در انتخاب یک مشاور خوب، اول بررسی کنید که مشاور مدرک معتبر (مانند CFP یا CFA) دارد و از نهاد‌های قانونی مجوز فعالیت گرفته است. همچنین تجربه در زمینه کاری مشابه شما اهمیت دارد. مثلاً اگر می‌خواهید برای خرید ملک برنامه‌ریزی کنید، مشاوری انتخاب کنید که در این حوزه تخصص دارد.

توجه داشته باشید که مشاور باید کاملاً شفاف توضیح دهد که هزینه خدماتش چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود. از مشاوری استفاده کنید که صرفاً به فکر فروش محصول خاصی نباشد و واقعاً به نفع شما تصمیم بگیرد. ضمناً مشاور خوب باید شنونده خوبی باشد، توضیحاتی ساده و قابل فهم ارائه دهد و از نظر اخلاقی قابل اطمینان باشد.

چگونه با مشاور مالی ارتباط بگیریم؟

راه‌های مختلفی برای دسترسی به مشاوران مالی وجود دارد. بسته به نیاز و محل زندگی‌تان می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید:

مشاوره حضوری

اگر در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنید، مؤسسات مالی یا شرکت‌های مشاوره‌ای زیادی وجود دارند که می‌توانید به‌صورت حضوری با آنها قرار ملاقات بگذارید.

مشاوره آنلاین

در سال‌های اخیر، پلتفرم‌های آنلاین متعددی در ایران و خارج از کشور ایجاد شده‌اند که خدمات مشاوره مالی را به‌صورت آنلاین ارائه می‌دهند. این روش برای افرادی که زمان یا دسترسی کافی ندارند، بسیار مناسب است.

سرویس‌های بانکی و بیمه

برخی بانک‌ها و شرکت‌های بیمه دارای بخش مشاوره مالی هستند که مخصوص مشتریان خود این خدمات را ارائه می‌دهند.

اپلیکیشن‌ها و ابزار‌های دیجیتال

برخی از اپلیکیشن‌های مدیریت مالی امکان دریافت مشاوره از متخصصان را نیز فراهم کرده‌اند.

چه سوالاتی باید از مشاور مالی بپرسیم؟

برای اینکه بهترین استفاده را از جلسه مشاوره مالی خود ببرید، بهتر است از قبل سوالاتی آماده کنید. پرسیدن این سوال‌ها نه تنها به شما کمک می‌کند تصمیم آگاهانه‌تری بگیرید، بلکه باعث می‌شود مشاور بفهمد که شما مشتری جدی و دقیقی هستید. برخی از سوالاتی که می‌توانید مطرح کنید عبارت‌اند از:

– تجربه شما در زمینه مالیاتی یا سرمایه‌گذاری چیست؟

– آیا مشتریانی مثل من قبلاً داشته‌اید؟

– نحوه کار شما چگونه است؟ یک‌بار مشاوره می‌دهید یا پیگیری هم می‌کنید؟

– چقدر برای خدماتتان هزینه دریافت می‌کنید؟

– آیا با نهاد یا شرکت خاصی همکاری دارید که ممکن است در مشاوره‌تان تأثیر بگذارد؟

– اگر مشکلی برایم پیش بیاید، آیا در ادامه هم پشتیبانی می‌کنید؟



منبع

برچسب ها :

ناموجود