چه کسی غزه را اداره خواهد کرد؟
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، همزمان با مذاکرات سیاسی برای پایان جنگ غزه برخی کشورهای منطقه در تلاش هستند تا در سایه 15 ماه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که منجر به تخریب بخش بزرگی از زیرساختهای غزه شده است، زمام اداره امور در غزه را بدست بگیرند. . این درحالی است که اگرچه
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، همزمان با مذاکرات سیاسی برای پایان جنگ غزه برخی کشورهای منطقه در تلاش هستند تا در سایه 15 ماه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که منجر به تخریب بخش بزرگی از زیرساختهای غزه شده است، زمام اداره امور در غزه را بدست بگیرند.
این درحالی است که اگرچه حماس هنوز توانمندترین نیروی سیاسی در غزه محسوب میشود اما پرسشهای زیادی در خصوص چگونگی اداره غزه، توزیع کمکهای بشردوستانه و بازسازی پس از جنگ، مطرح شده است و سناریوهای متعددی درباره آینده غزه و نحوه اداره آن وجود دارد.
از جمله این سناریوها عبارتند از:
1. اداره غزه توسط نیروهای محلی و تحت کنترل امنیتی اسرائیل؛
2. مداخله کشورهای عربی (امارات و مصر) برای اداره امور غزه؛
3. تشکیل کمیته اداری و بینالمللی مدیریت نوار غزه که در واقع ماحصل گفتگوهای میان اعضای این کمیته، حرکت به سمت ائتلاف خود فلسطینیان برای اداره مناطق جنگ زده غزه به ویژه در مسئله امدادرسانی و توزیع کمک ها و پس از آن آغاز روند بازسازی این باریکه است.
«عمر عساف»، زندانی آزاد شده فلسطینی در این زمینه به خبرنگار ما در رام الله میگوید: ما چارهای نداریم و باید پس از پایان جنگ، خودمان مدیریت غزه را به دست بگیریم. ملت ما شایسته ترین کسانی هستند که میتوانند بر نوار غزه حکومت کنند. آنها خود باید امورشان را مدیریت کنند. ملت فلسطین توانایی برعهده گرفتن این مسئولیت مهم را دارد و با حفظ اتحاد و یکپارچگی میان دولت و ملت، غزه را اداره خواهد کرد.
«خالد صبارنه» خبرنگار و پژوهشگر فلسطینی نیز در این زمینه به خبرنگار تسنیم میگوید: تا به این لحظه اکثریت مردم به سناریو سوم متمایل شدهاند. سناریو سوم عبارت است از تشکیل کمیتهای اداری برای رهبری و اداره غزه در فردای پایان جنگ.
براساس گزارش «لما حلو» خبرنگار خبرگزاری تسنیم از کرانه باختری، هدف اسرائیل در برهه حاضر این است که کنترل کامل غزه را به دست گیرد و حماس را تضعیف کند. از طرف دیگر مداخله کشورهای عربی به ویژه امارات و مصر در اداره غزه پس از جنگ به نوعی نقض حاکمیت ملی فلسطین تلقی میشود. بنابراین مذاکرات و رایزنیهای جنبش فتح و حماس در مورد سناریوی سوم یعنی تشکیل کمیتهای اداری متشکل از افراد مستقل برای مدیریت نوار غزه ادامه دارد.
«هشام ابوریا» عضو دفتر سیاسی جبهه آزادیبخش فلسطین در این باره به خبرنگار تسنیم گفت:ملت فلسطین تنها کسانی هستند که بر نوار غزه حکومت خواهند کرد. این مبارزه، ایستادگی و خون های پاک ریخته شده و این همه فداکاری در پایان جنگ غزه، روزی فلسطینی را رقم خواهد زد.
وی افزود: ما بارها این را گفتهایم و بر این امر تاکید داریم و این ایده در ابتکار پکن پاسخ داده شد که در سایه قطببندیها، دو دستگیها و تفرقه انگیزیها و جنگ نسلکشی که رژیم اشغالگر به راه انداخته، باید دولت «وفاق ملی» تشکیل شود.
روشن است که ملت فلسطین همچنان ثابت قدم در سرزمین خود ماندهاند و بر عقیده خود پافشاری میکنند. ملتفلسطین به اشغالگران اسرائیلی و هم پیمانانشان اجازه هیچگونه مداخله و تصمیم گیری درمورد سرزمینشان را نخواهند داد.
انتهای پیام/