چرا سیدعلی مدنی زاده برای تصدی وزارت اقتصاد معرفی شد؟/ وزیر پیشنهادی، تخصصیترین علم را برای ورود به چنین وزارتخانه مهمی داراست
اقتصاد ۲۴ – بر اساس قانون از تاریخ ۱۲ خرداد سرپرست وزارت امور اقتصاد و دارایی حق امضا و تعیین تصمیم در وزارت اقتصاد را ندارد، چرا که مهلت سه ماهه دولت برای معرفی وزیر جدید به پایان رسید. از این رو پزشکیان برگ جدیدی برای عضویت در کابینه خود ورق زد و سید علی مدنیزاده،

اقتصاد ۲۴ – بر اساس قانون از تاریخ ۱۲ خرداد سرپرست وزارت امور اقتصاد و دارایی حق امضا و تعیین تصمیم در وزارت اقتصاد را ندارد، چرا که مهلت سه ماهه دولت برای معرفی وزیر جدید به پایان رسید. از این رو پزشکیان برگ جدیدی برای عضویت در کابینه خود ورق زد و سید علی مدنیزاده، استاد اقتصاد دانشگاه شریف را به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
از مدتها قبل، فعالان اقتصادی و کارشناسان مسائل اقتصادی در انتظار رسیدن وزیری کارآمد به وزارت اقتصاد و دارایی کشور هستند؛ موضوعی که سالهاست فعالان اقتصادی را در همه زمینهها دچار مشکل کرده است؛ یعنی تصدی فردی متخصص در وزارت خانه تخصصی و مهم در نظام مالی- پولی، سرمایه گذاری و بخشهای مختلف مرتبط با اقتصاد کلان و خرد.
ضرورتهای تصدی وزارت اقتصاد
در همین رابطه وحید شقاقی شهری، عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی تهران، در گفتوگو با اقتصاد ۲۴ گفت: دولت چهاردهم برای تصدی وزارت اقتصاد، شخصی با کارنامه علمی بالا را معرفی کرده است. مدنی زاده در کارنامه خود مدال برنز المپیاد جهانی ریاضی و تحصیل در دانشگاه شیکاگو را دارد؛ این بدان معناست که تخصصیترین علم را برای ورود به وزارتخانهای مهم و اقتصادی داراست.
این استاد اقتصاد دانشگاه با اشاره به ضرورتهای تصدی وزارت اقتصاد گفت: مدنیزاده با سوابق علمی درخشان و تجربههای اجرایی، یکی از نیروهای دارای سلامت کافی برای احراز مسئولیت محسوب میشود. وی با تسلط بر محاسبات و تحلیلهای کمی و عددی، یکی از ارکان اصلی وزارت اقتصاد را داراست؛ چرا که داشتن پشتوانه علمی قوی، کلید تفکر راهبردی در حوزه اقتصاد است.
وی ادامه داد: شفافیت در عمل، از دیگر ویژگیهای برجسته مدنیزاده است. کارنامه او نشاندهنده قدرت تصمیمگیری و دوری از ملاحظات جناحی است.
بیشتر بخوانید: علی مدنی زاده کیست؟ / از حلقه نخبگان تا گزینهای بیحاشیه برای وزارت اقتصاد
شقاقی شهری با اشاره به نقدهایی که به کمتجربه بودن سید علی مدنیزاده اشاره دارد، گفت: کسانی که تجربه را صرفاً با سن و سال میسنجند، باید پاسخ دهند وزرایی که در دورههای ریاست جمهوری گذشته مانند دولت احمدینژاد و دیگران فعالیت کردهاند، چقدر تجربه شفاف و کارآمد داشتهاند؟
سید علی مدنی زاده ؛ از اخلاق مداری تا رسیدن به جایگاه درست
عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی تهران تأکید کرد: اخلاق مداری در مدیریت امور اقتصادی کشور، علاوه بر تضمین نتایج، میتواند در تعامل با دنیای خارج نیز اثرگذار باشد. وزیر اقتصاد باید توانایی گفتوگو و ارائه استدلالهای قوی در سطح بینالمللی را داشته باشد تا بتواند علیرغم تحریمها، سرمایهگذاران را به کشور جذب کند.
وی افزود: سیاستمداری اقتصادی در وزارت اقتصاد به معنای طی مسیری است که شاید سایر وزرا تاکنون به سختی توانستهاند وارد آن شوند. مدنیزاده با تحصیلات مرتبط و رفتار سالم در اجرای برنامهها، میتواند شفافیت را به بخش اقتصاد کشور بازگرداند که این یکی از نقاط قوت مهم وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم است.
شقاقی شهری در پایان گفت: وقتی وزیر پیشنهادی از لحاظ سوابق علمی، اخلاق و مدیریت تفاوت چشمگیری با وزرای پیشین داشته باشد، قطعاً مورد استقبال و تأیید نمایندگان مجلس قرار خواهد گرفت.