چرایی سقوط دولت بشار اسد در سوریه در گفت وگو با صدرالحسینی

«سید رضا صدرالحسینی» در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با سقوط نظام سیاسی حاکم بر سوریه گفت: سقوط حکومت‌ها می‌تواند دلائل گوناگونی داشته باشد. یکی از عواملی که این فروپاشی را در سوریه به وجود آورد، موضوع مهم فشارهای برونی است و دیگری عدم درک مقامات عالی سوریه از تحولات سیاسی، منطقه‌ای

کد خبر : 125156
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷
چرایی سقوط دولت بشار اسد در سوریه در گفت وگو با صدرالحسینی


«سید رضا صدرالحسینی» در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با سقوط نظام سیاسی حاکم بر سوریه گفت: سقوط حکومت‌ها می‌تواند دلائل گوناگونی داشته باشد. یکی از عواملی که این فروپاشی را در سوریه به وجود آورد، موضوع مهم فشارهای برونی است و دیگری عدم درک مقامات عالی سوریه از تحولات سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی و افزایش درخواست‌های سیاسی اجتماعی مردم سوریه بود.  

به عقیده صدرالحسینی، سومین موضوع عدم آمادگی‌های ضروری برای ایجاد مقاومت مردمی است که بایستی توسط حاکمیت و ارتش سوریه  در مقابل اقدامات تروریستی منطقه تروریست نشین ادلب  به وجود می آمد ولی این مهم تحقق نیافت. البته پایه چهارمین این مسئله که به طور مستقیم به سه موضوع قبلی مرتبط است، ابهام در چرایی عدم آمادگی ارتش برای انجام وظایف خودش است.

این کارشناس تحولات غرب آسیا با بیان اینکه ارتش یکی از مولفه‌های اصلی امنیت ملی هر کشوری است، اظهار داشت: ارتش باید دارای روحیه، توان و انگیزه‌های لازم برای انجام وظایف ملی خود به ویژه در زمان هجوم بیگانگان باشد. البته سوریه از سال 2011 به این سوء دچار بحران‌های شدیدی شده بود و این بحران‌ها مولفه‌های توانمندی و قدرتی که بیان شد را متزلزل کرده بود. 

وی با انتقاد از عملکرد دولت بشار اسد گفت: از دولت بشار انتظار می‌رفت طی 5 سال گذشته در خصوص موضوعات یاد شده به ویژه در زمینه نقش آفرینی مردم در حوزه مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اقداماتی را انجام  می‌داد که به نظر می‌رسد مشاوران ایشان در حزب بعث و مقامات امنیتی کوتاهی‌های قابل توجهی را انجام دادند. اما این نکته باید بیان شود اگر حکومت یا حاکمیتی را مردم یک کشور نخواهند، قطعا چنین حکومتی پایدار نخواهد بود.

وی درباره روند تشکیل دولت در سوریه و سناریوهای فرا روی آن گفت: این روند طولانی و غیر قابل پیش بینی است و احتمال تجزیه سوریه  «لیبی شدن» وجود دارد. همچنین احتمال قوی تصرف بخشی از سرزمین یکپارچه سوریه توسط رژیم صهیونیستی وجود دارد. احتمال قوی دیگری که هست تصرف بخشی  از خاک سوریه توسط ترکیه است البته با توجه به تنوع قومیت و اختلاف شدید بین جریان و گروه‌های تروریستی که باعث فروپاشی نظامی سیاسی سوریه شد، احتمال بروز جنگ داخلی محدود در مناطق مختلف این کشور وجود دارد. با این حال، پیش بینی می‌شود روند تشکیل دولت در سوریه دست کم دو سال به درازا بکشد.

صدرالحسینی در خصوص تاثیر تحولات جاری سوریه بر مقاومت در منطقه گفت: مسلما این تحولات به مقاومت ضربه وارد کرد و به نوعی می‌توان گفت ثلمه‌ای در مقاومت ایجاد کرد. سوریه طی دهه‌های گذشته حامی مقاومت بوده است لذا حمایت از مقاومت در ملت ریشه‌دار و نهادین شده‌ است و این ملت منهای هر نظام سیاسی که بر سوریه حاکم شود ، حامی مقاومت خواهد ماند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود