پیوستن سومالی به جامعه شرق آفریقا محور نشست کنیا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جامعه شرق آفریقا یک بلوک اقتصادی متشکل از کشورهای کنیا، تانزانیا، اوگاندا، بوروندی و سودان جنوبی است. سران این کشورها طی نشستی که در سال گذشته در پایتخت تانزانیا برگزار شد با پیوستن سومالی به جامعه شرق آفریقا موافقت کردند و در اواخر پائیز همان سال ییمان الحاق سومالی

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جامعه شرق آفریقا یک بلوک اقتصادی متشکل از کشورهای کنیا، تانزانیا، اوگاندا، بوروندی و سودان جنوبی است. سران این کشورها طی نشستی که در سال گذشته در پایتخت تانزانیا برگزار شد با پیوستن سومالی به جامعه شرق آفریقا موافقت کردند و در اواخر پائیز همان سال ییمان الحاق سومالی به این بلوک اقتصادی سیاسی امضاء شد.
نمایندگانی از کشورهای عضو جامعه شرق آفریقا نشست یک هفتهای خود را در نایروبی ( پایتخت کنیا ) شروع کردند تا طی آن « نقشه راه فراگیر» پیوستن سومالی به این بلوک منطقه را تهیه کنند.
« ورونیکا موینی ندوا» دبیر کل جامعه شرق آفریقا در سخنرانی افتتاحیه این نشست گفت: پیوستن سومالی به این اتحادیه منطقه با اهمیت است چرا که باعث گسترش جامعه شرق آفریقا میشود و منافع بالقوهای برای سومالی در پی دارد.
به نوشته روزنامه سومالی تریبون، وی افزود: پیوستن سومالی به بلوک منطقهای افقهای جدیدی را برای مشارکت در پروژههای زیرساختی شرق آفریقا مانند راه آهن، شبکههای انتقال و تبادل انرژی میگشاید که برای رشد و شکوفایی اقتصاد منطقه ضروریست.
« عبدالسلام عمر هدلیه» فرستاده ویژه رئیس جمهور سومالی به نشست نایروبی با ابراز خوش بینی نسبت به اقدامات مشترک گفت: موگادیشو متعهد به دستیابی به اهداف جامعه شرق است.
سومالی در حال آماده شدن برای انتخاب 9 نماینده برای مجلس قانونگذاری شرق آفریقا و انتصاب یک قاضی در دادگاه بدوی دادگستری شرق آفریقاست و این موضوع روند پیوستن موگادیشو به این بلوک منطقهایی را تقویت میکند.
پیوستن سومالی به جامعه شرق آفریقا « EAC » دارای فوائد سیاسی و اقتصادی برای این کشور است و به موگادیشو کمک میکند جایگاه از دست رفته خود را در سازمانها و تشکلات منطقهای و جهانی باز یابد و ثبات و رشد و شکوفایی برای سومالی در پی داشته باشد.
جامعه شرق آفریقا دارای جمعیتی حدود 300 میلیون نفر است و به دنبال افزایش رفاه اقتصادی، استقرار ثبات و ا منیت و همگرایی بیشتر در منطقه است. سومالی از لحاظ موقعیت راهبردی ، منابع طبیعی، نیروی کار جوان ظرفیت قابل توجهی برای ارائه خدمات به جامعه شرق آفریقا دارد و پیوستن موگادیشو به این بلوک منطقه ای می تواند فرصتی برای هدایت تجارت، سرمایه گذاری و دانش در شرق آفریقا ایجاد کند.
سومالی دارای منابع طیبعی مانند نفت و گاز، معادن، منابع دریایی دست نخورده، زمینهای حاصلخیز، دام و شیلات است این ظرفیتها میتوانند فرصتی خوبی را در حوزه صنایع، تولیدات کشاورزی و شیلات فراهم کنند که به پیشرفت اقتصادی شرق آفریقا منجر شود.
انتهای پیام /