پیشرفت 60 درصدی بروزرسانی نقشه جامع علمی کشور

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سند نقشه جامع علمی کشور که حاصل نشست‌ها، گفت‌وگوها و برگزاری جلسات متعدد دستگاه‌های متولی ترویج علم و آموزش در کشور بود در اواخر سال 1389 برای اجرا به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شد.   بنا به تعریف درج شده در این سند، سند نقشه جامع علمی کشور، مجموعه‌ای است جامع، هماهنـگ، پویا

کد خبر : 131989
تاریخ انتشار : شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
پیشرفت 60 درصدی بروزرسانی نقشه جامع علمی کشور


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سند نقشه جامع علمی کشور که حاصل نشست‌ها، گفت‌وگوها و برگزاری جلسات متعدد دستگاه‌های متولی ترویج علم و آموزش در کشور بود در اواخر سال 1389 برای اجرا به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شد.

 

بنا به تعریف درج شده در این سند، سند نقشه جامع علمی کشور، مجموعه‌ای است جامع، هماهنـگ، پویا و آینده نگر، شـامل مبـانی، اهـداف، راهبردهـا، سـاختارها و الزامات تحول راهبردی علم و فناوری مبتنـی بـر ارزش‌هـای اسـلامی بـرای دستیابی به اهداف چشم‌انداز بیست ساله کشور. 

در این سند بـر مبانی ارزشی و بومی، تجربیات گذشته، نظریه‌ها و  نمونه‌های علمی و تجارب عملی تکیه شده است.

با گذشت حدود 14 سال از ابلاغ و تهیه این سند، از سال گذشته زمزمه‌هایی درباره ضرورت بازنگری و به روزرسانی سند نقشه جامع علمی کشور مطرح شد و اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را نسبت به ایجاد تغییر در این سند مصمم کرد.

خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اوایل حضور خود در جایگاه دبیری شورای‌عالی انقلاب  تغییرات لحظه به لحظه تحولات در حوزه علم وفناوری را دلیل اصلی تصمیم شورا برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور اعلام و گفته بود حدود 60 درصد از نقشه جامع علمی کشور عملیاتی شده است.

با توجه به تحولات علوم در دنیای امروز در حوزه‌های مختلف علوم‌پایه، علوم‌انسانی، علوم مهندسی و علوم پزشکی قاعدتا این بازنگری در هر چهار دسته علوم در  نقشه جامع علمی کشور باید رخ دهد.

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از حدود 2 سال قبل با ایجاد کمیته بروز‌سانی نقشه جامع علمی کشور و راه‌اندازی هیئت‌های اندیشه‌ورز علم و فناوری استانی با مرکزیت دانشگاههای مرکزی تلاش کرد در تدوین این نقشه و بروز رسانی آن متناسب با نیازهای امروز جامعه و آینده‌نگری سال‌های آینده اقدام کند.

طبق تصمیم ستاد علم و فناوری شورا، فرهنگستان علوم یکی از بخش‌های اصلی و درگیر با این موضوع تعیین شده است.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم و فناوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره آخرین وضعیت به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور به تسنیم گفت: برنامه نسبتا بزرگی در فرهگستان علوم که مسئول انجام این پروژه است تعریف شد. شاید بیش از 15 و 20 گروه در حوزه‌های مختلف ‌به‌روز شدن نقشه جامع علمی کشور فعالیت دارند. بخش‌هایی را وزارت علوم و نهادهای زیر مجموعه این وزارتخانه نظیر، مرکز سیاست علمی کشور، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، بنیاد علم و نهادهای جدی درگیر این موضوع  دنبال می‌کنند البته پس از اینکه این بخشها موضوعات مربوط به خود را تدوین کردند موضوعات مشخص شده در شورای مربوط به بروزرسانی، جمع‌بندی و تلفیق می‌شود.

وی افزود: شورای مربوطه تا‌کنون جلساتی را برگزار و مقدمات جمع‌بندی برخی از موضوعات انجام شده زیرا مسائل مطرح شده باید نهایی شود. شاید پیشرفت این پروژه طبق گزارش فرهنگستان حدود 60 درصد باشد البته این فرایند باید نهایی شود.

پیشرفت کار بروزرسانی نقشه جامع علمی کشور 20 درصد است

افتخاری گفت: بعد از اینکه نسخه اولیه بروزرسانی شده در فرهگستان علوم تهیه شد این نسخه به ستاد علم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارجاع و در آنجا با سیاست‌های مد نظر شورا تطبیق و چکش‌کاری نهایی می‌شود. البته جلسات کارشناسی مشترک همزمان برگزار می‌شود. امیدواریم این فرایند خیلی طولانی نشود تا در نهایت به صحن شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رفته و به تصویب رسد.

وی با اشاره به اینکه سه مجموعه در موضوع به‌روزرسانی نقشه فعالند، افزود: بخش و بدنه اصلی کار با توجه به آمادگی  فرهنگستان علوم و حضور افراد و چهره‌های شاخص علمی کشور و ظرفیتی که در اختیار دارد به فرهگستان علوم سپرده شد.

افتخاری اضافه کرد: بروزرسانی بخش حوزه علوم سلامت در فرهگستان علوم پزشکی و بخش مربوط به حوزه علوم‌انسانی در شورای تحول علوم انسانی انجام می‌شود. این دو مجموعه نتایج کار خود را به فرهگستان علوم ارایه می‌دهند. البته بخش‌هایی از کار به وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری واگذار شده است که در نهایت کار بروزرسانی سند در ستاد علم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی می‌شود.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود