پیشتازی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در حوزه هوش مصنوعی
فیروزفر از برگزاری سه پنل تخصصی فناورانه با محوریت «هوش مصنوعی» در حاشیه برگزاری نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی خبر داد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا فیروزفر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در گفتوگو با روابط

فیروزفر از برگزاری سه پنل تخصصی فناورانه با محوریت «هوش مصنوعی» در حاشیه برگزاری نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا فیروزفر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در گفتوگو با روابط عمومی استان تهران، با اشاره به سیاستها و موکدات ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی، تحولات فناوری را خط مشی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۴ بیان و اقدام همگام با تحولات فناوری را از ملزومات مراکز آموزش عالی در دنیای امروز دانست.
وی همچنین با اشاره به تدابیر و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تاکید بر ضرورت تبدیل علم به فناوری و تسلط بر عمق هوش مصنوعی، به برنامه ریزی و اقدامات صورت گرفته در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در راستای استقلال علمی و عملیاتی جامعه در حوزه هوش مصنوعی اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با درک صحیح این مهم، بهره گیری از ابزار هوش مصنوعی بعنوان ابزار مکمل در آموزش و پژوهش را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
برگزاری ۳ پنل تخصصی فناورانه با محوریت «هوش مصنوعی»
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در ادامه میزبانی نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و پرداختن به موضوعات و محورهای مهم و جاذب برای علاقمندان حوزه هوش مصنوعی را موید این امر دانست و از برگزاری ۳ پنل تخصصی فناورانه با محوریت «هوش مصنوعی» در حاشیه برگزاری این دوره از مسابقات با هدف ارتقاء تواناییهای علمی و تخصصی علاقهمندان و هم افزایی آینده سازان حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
وی «کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت رباتیک» و بررسی نقش و تأثیر چهار محور مهم از هوش مصنوعی در صنعت رباتیک شامل: بینایی ماشین، پردازش تصویر، پردازش متن، و هوش جمعی را یکی از پنلهای تخصصی برنامه ریزی شده توسط واحد تهران مرکزی معرفی کرد که در نخستین روز از رویداد علمی ربوکاپ، میزبان علاقمندان بوده و آغازگر ایجاد بستری برای تبادل اندیشه، ایجاد همافزایی علمی و الهامبخش پروژهها و پژوهشهای آینده در این حوزه پویا و تحولآفرین خواهد بود.
فیروزفر «هوش مصنوعی عامل گرا در رباتیک Agentic AI in robotics» را دومین پنل تخصصی این دوره از مسابقات معرفی و افزود: هوش مصنوعی عاملگرا در رباتیک به ایجاد سیستمهای خودمختار گویند که قادر به تصمیمگیری مستقل و انجام اقدامات در محیطهای پویا هستند. خودمختاری، تصمیم گیری، سازگاری با محیط، ادراک و همکاری با انسان و سایر رباتها مهمترین شاخصههای این هوش مصنوعی است. از مهمترین کاربردهای این ربات ها، ماشینهای خودران و رباتهای جراح است.
وی «کنترل حرکت در رباتیک» را موضوع سومین پنل تخصصی که در روز سوم مسابقات برگزار خواهد شد عنوان کرد و در تشریح اهمیت این موضوع برای علاقمندان حوزه رباتیک و هوش مصنوعی گفت: کنترل حرکت در رباتیک یک زمینه در حال تکامل است که با ادغام فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، و سنسورهای پیشرفته، رباتها را قادر به انجام حرکات هوشمند، سازگار و دقیق میکند. این پیشرفتها دامنه کاربردهای رباتیک را گسترش دادهاند، از تولید تا مراقبتهای بهداشتی و حتی اکتشافات فضایی. همچنان که فناوری به تکامل خود ادامه میدهد، این پیشرفتها امکانات جدیدی را برای رباتها جهت انجام وظایف پیچیدهتر و ظریفتر، تعامل ایمن با انسانها، و کار در محیطهای دینامیک فراهم خواهد کرد.
گفتنی است نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و با همکاری مشترک باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته ملی ربوکاپ ایران از روز یکشنبه ۳۱ فروردین لغایت روز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه با حضور بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان و دانشآموزان در قالب حدود ۳۶۰ تیم داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار خواهد شد.