پیادهسازی و آزمایش موفق «سیستم مانیتورینگ هوشمند غارنوردی و امداد»
توسط محققان دانشگاه شهید چمران اهواز و با بهرهگیری از هوش مصنوعی انجام شد؛ به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، نادری سورکی با بیان اینکه در این مدل از هوشمندسازی، ابتدا پارامترهای حیاتی غارنورد توسط سنسورهای متصل به او جمعآوری میشود، گفت: پس از آن، دادۀ به دست
توسط محققان دانشگاه شهید چمران اهواز و با بهرهگیری از هوش مصنوعی انجام شد؛
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، نادری سورکی با بیان اینکه در این مدل از هوشمندسازی، ابتدا پارامترهای حیاتی غارنورد توسط سنسورهای متصل به او جمعآوری میشود، گفت: پس از آن، دادۀ به دست آمده گامبهگام بر روی شبکۀ نصب شده در طول مسیر غار (شامل چندین دستگاه بیسیم)، به خارج از غار منتقل میشود.
وی ادامه داد: در پایان با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، تحلیل دادهها انجام میشود و اطلاعات لازم از مکان تقریبی غارنورد، نوع فعالیت از جمله «صعود»، «فرود»، «گربهرو»، «خرچنگرو» و…، «دمای بدن»، «محیط» و «ضربان قلب» و دیگر علائم در اختیار مسئول عملیات پیمایش، گشایش، و یا امداد در خارج از غار قرار میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با قدردانی از همراهی مسئولان هیئت کوهنوردی شهرستان کهگیلویه و بویراحمد و غارنوردان شهرستان دهدشت این استان، گفت: اجرا و آزمایش این سیستم همزمان با انجام عملیات اکتشاف غار «نزل» در استان کهگیلویه و بویر احمد با موفقیت انجام شده است.
نادری سورکی، عنوان کرد: این کاربرد در حوزۀ هوشمندسازی، نمونۀ اولیه است و برای تولید انبوه و تجاریسازی، به سرمایهگذاری و حمایتهای لازم نیاز دارد.
گفتنی است مراحل اجرای این طرح را میتوانید در تارنمای گروه تحقیقاتی «شبکههای هوشمند بیسیم» به نشانی www.winiapp.com مشاهده نمایید.