پشت پرده موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور/ موسساتی که قتلگاه آرزو و آینده داوطلبان شدند
به گزارش خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو، داوطلبان و دانشجویانی که علاقمندند در کشورهای خارجی تحصیل کنند باید در اولین اقدام به سراغ موسسات اعزام دانشجویان به خارج از کشور مراجعه کنند که برخی از افراد در دام موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان میافتند، این موسسات نیز از داده و مال داوطلبان سواستفاده میکنند. این مطالب باعث دلشوره
به گزارش خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو، داوطلبان و دانشجویانی که علاقمندند در کشورهای خارجی تحصیل کنند باید در اولین اقدام به سراغ موسسات اعزام دانشجویان به خارج از کشور مراجعه کنند که برخی از افراد در دام موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان میافتند، این موسسات نیز از داده و مال داوطلبان سواستفاده میکنند.
این مطالب باعث دلشوره و دل نگرانی بسیاری از خانوادهها و البته دانشجویان، داوطلبان شده است، دانشجویانی که قصد تحصیل به خارج از کشور دارند با این دغدغه روبه رو هستند که آیا این موسسهای که با آنها قرار داد بسته اند کار آنها را به درستی انجام میدهد؟
متاسفانه موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان پس از واریز مبلغ مشخص شده از سوی افراد دیگر پاسخگو داوطلبان نبوده است و در نهایت موسسات غیرمجاز گوشی خود را از دسترس خارج میکنند.
این دغدغه جدیدی است که از سوی سازمانهای غیرمجاز برای داوطلبان ایجاد شده است؛ بازه زمانی بعد از کنکور بهترین موقعیت برای موسسات غیرمجاز است تا با تکینکها ویژه خود داوطلبان را در دام بیاندازند.
داوطلبان توجه کنند که اگر به هر دلیلی در خارج از کشور میخواهند تحصیل کنند به این نکته توجه کنند که حتما لیست اسامی موسسات مجاز اعزام دانشجویان به خارج از کشور که از سوی سازمان امور دانشجویان منتشر شده است، چک کنند تا موسسه مورد نظر در لیست مجاز باشد تا در دام موسسات غیر مجاز نیفتند.
دلایل شکل گیری موسسات غیر مجاز اعزام به دانشجو
اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که علت شکل گیری این موسسات چیست؟
کارشناسان براین باورند که برخی عوامل به چالش بحران موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور دامن زده است به گفته کارشناسان نبود دستگاه واحد درخصوص دادرسی براین موسسات باعث شده تا این موسسات غیرمجاز جولان دهند.
از طرفی، داوطلبان رشته تجربی که به هر دلیلی نتوانستند در رشته مورد علاقه خود شرکت کنند به کشورهای خارجی رومیآورند، تا به هر قیمتی بتوانند رشته مورد نظر خود را بخوانند، برخی از آنها با همان موسسات غیرمجاز به خارج از کشورنیز میروند و با پرداخت هزینه هنگفتی در دانشگاههای غیر معتبر تحصیل میکنند.
اما آنها دیگر نمیتوانند به کشور برگردند که اگر بخواهند برگردند باید از مقطع کارشناسی دوباره بخوانند چرا که آنها با جان افراد دست و پنجه نرم میکنند بنابراین باید در جایی تحصیل کنند که معتبر باشد و بسیاری از افراد به کشور برنمی گردد و به نوعی آنها مهاجرت اجباری کرده اند.
هر مجوزی مجوز نیست!
همچنین، موسساتی که مجوز کاریابی دارند، اما در حوزه اعزام دانشجو کار میکنند، این مقوله تخلف به حساب میآید یا موسسهای دیگری که حقوقی است و حق ندارد در حوزه اعزام دانشجویان کار کند، اما این کار را میکنند.
خانوادهها و داوطلبان مطلع باشند که در دام موسسات غیرقانونی نیفتند، بسیاری از داوطلبان پس از مراجعه به موسسات غیرمجاز میگویند که «ما به دلیل اینکه مجوز جمهوری اسلامی داشت اعتماد کردیم». این موسسات مجوز کارهای حقوقی را دارد و داوطلبان حتما به این نکته توجه کنند که به اشتباه در دام موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویی نیفتند.
دانشگاههای مجاز وغیرمجاز
نکته دیگری که داوطلبان باید به آن توجه داشته باشند انتخاب دانشگاههای مجاز و غیرمجازاست به این مسئله به صورت تخصصی نگاه کنید؛ ما دانشگاهی در یکی از کشورها سال میفروشند یعنی دانشجو سال ۳ مینشیند، دانشجویی که باید از ابتدا شروع کند به یک باره سال سوم مینشیند که البته وزارت بهداشت با جون مردم بازی نمیکند و این موارد را چک میکند. به گفته یکی از کارشناسان دانشگاه که سال میفروشد بالای ۲۰۰۰ دانشجوی ایرانی در رشته پزشکی هستند که وزارت بهداشت این موضوع را قبول نمیکند.
سوالی که برای تمامی ما پیش میاید این است که آینده ۲۰۰۰ نفر چه میشود؟
یک سری دلال و موسسه غیرمجاز آمدند و اعلام کردند که موردی ندارد و داوطلبان را ارسال کردند و با آینده داوطلبان بازی کردند، این داوطلبان درسشان هم به اتمام برسد هیچ جا برایشان کار نیست.
بازی موسسات غیر مجاز با زندگی دانشجویان
یک انتخاب غلط باعث میشود تا دانشجویان در خارج از کشور تن به هر خفتی دهند، داوطلبان ما در کشورهای خارجی مجبورهستند به هر خفتی تن دهند تا بتوانند آنجا زندگی کنند و بمانند، چند ماه گذشته در یکی از کشورها دختر خانمی خودکشی کردند که برای تحصیل در رشته پزشکی رفته بود.
وقتی پشت ماجرا را نگاه میکنید افرادیی را میبینید که به دلیل سوداگری خود در بدبینانهترین حالت به کشورشان خیانت میکنند و همچنین کشورهایی هستند که به موسسات غیر مجار پول واریز میکنند تا افراد برای آنها دانش آموز بفرستند و در ازای هر دانشآموز چند هزار یورو میگیرند۸۵۰۰ تا دانش آموز دریک کشوریی هستند که به موسسات غیر مجاز مراجعه کردند، تنها کار این موسسات گرفتن استعداد دانش اموزان است.
موسسات غیرمجاز دغدغه رسانهای
این مسئله برای ما رسانه ایها نیز بسیار گران است، شهریور امسال به سراغ یکی از مسوولان رفته تا در رابطه با آمارهای عجیب کلاهبرداری با عنوان اعزام دانشجو به خارج از کشور به گفتگو بپردازیم.
محمد محمدی مسعودی، مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با اعزام دانشجویان به خارج از کشور و صدور مجوز موسسات اعزام دانشجویی گفت: دانش آموزان در رده سنی ۱۷ ساله هستند، یک موقع افراد برای پی اچ دی میروند در سن ۲۴ سالگی برای دوره دکترای که پی اچ دی تخصصی را بخوانند یک بحث دیگری است، اما دانش آموزان ۱۷، ۱۸ ساله که بسیاری مهاجرت اجباری است و فرد نمیخواهد برود میخواهد درکشور خود بماند درس بخواند، اما ما راه حلی برای او نگذاشتیم و فرد را مجبور به مهاجرت میکنیم، بسیاری از داوطلبان به دلیل کمبود بودجه به دانشگاههای غیر مجاز مراجعه میکنند، بسیاری از این داوطلبان ازاین مسئله مطلع نیستند.
مسعودی در ادامه گفت: استاد دانشگاهی به ما مراجعه کرده بود و دختر خود را برای تحصیل به یکی از دانشگاه غیر مجاز ترکیه فرستاده بود، درست انتخاب کردن بسیار مهم است، یک سری از هموطنهای ما جمع بندیشان این میشود که فرزند خود را به کشورهای خارجی برای تحصیل بفرستند و در خارج از کشور درس بخوانند من به عنوان مسئول کار گروه میگوییم که باچشم باز این کار انجام دهید در ابتدا که اینکه این کار را تا هرچقدر که امکان دارد، انجام ندهید و به دنبال راه حلی باشید تا فرزند شما در کشور خودمان درس بخواند، اما تحت هر شرایطی چند تا نکته رو لحاظ کنید در ابتدا اینکه در دانشگاه مجاز درس بخواند.
حال پس از گذشت بازه زمانی یک ماه دادگستری تهران وارد این موضوع شده است و میخواهد این مورد بررسی قرار بدهد.
ولیالله مهبودی، معاون دادستان تهران گفت: این جلسه با هدف بررسی اقدامات انجامشده در شناسایی و پلمب مراکز غیرمجاز و مسدودسازی سایتهای فاقد مجوز و همچنین ارائه برنامهها و پیشنهادهای دستگاههای مسئول برای پیشگیری از فعالیت این موسسات ترتیب داده شد.
مهبودی با اشاره به آسیبهای ناشی از فعالیت این موسسات اظهار داشت: «موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور علاوه بر ایجاد بستر برای تحصیل مال از طریق نامشروع، موجب تضییع حقوق شهروندان و بهویژه دانشجویان و دانشآموزان شدهاند.» او همچنین به وقوع کلاهبرداریهای متعددی در این زمینه اشاره کرد که باعث نارضایتی دانشجویان و خانوادههای آنان شده است و ادامه داد که دادستانی تهران با هدف حفظ حقوق شهروندان، اقدامات جدی برای ساماندهی این موسسات در دستور کار قرار داده است.
معاون دادستان تهران بر لزوم نظارت گسترده بر فعالیت موسسات اعزام دانشجو تاکید کرد و خاطرنشان ساخت که این نظارتها باید در سطح استانهای دیگر نیز اجرا شود و در صورت مشاهده تخلف، با آن برخورد قاطع صورت گیرد. همچنین، او به اهمیت افزایش آگاهی عمومی در این زمینه اشاره کرد و افزود: “با اطلاعرسانی مناسب و شناسایی فعالیتهای غیرمجاز در فضای مجازی، میتوان از وقوع جرایم مرتبط جلوگیری کرد. ” مهـبودی تاکید کرد که مردم نقش اصلی در پیشگیری از این جرایم را ایفا میکنند و آگاهیبخشی به آنان میتواند از گرفتار شدن آنها در دام این موسسات متخلف جلوگیری کند.
سخن آخر
با توجه به اتفاقات از داوطلبان خواهشمندیم که در انتخاب موسسه مجاز توجه کنند و به لیستی که سازمان امور دانشجویان منتشر کرده است مبنی بر لیست اسامی موسسات مجاز توجه کنند تا در دام موسسات غیر مجاز نیفتند.
امیدواریم با ورود دادگستری تهران به این مسئله این موضوع تا حد بسیاری کنترل شود و ما شاهده موسسات غیر مجاز در سطح شهرها نباشیم.
هنچنین، داوطلبان و دانشجویانی که حقشان پایمال شده است به دادگستری مراجعه کرده و موسسه غیرمجاز را اعلام کنند تا داوطلبان دیگری در دام موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو نیفتند.