پاکستان دوره عضویت غیردائم خود را در شورای امنیت آغاز کرد
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، نمایندگی دائم پاکستان در سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد این کشور هشتمین دوره دوساله خود را به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت آغاز کرده است. پاکستان در ماه ژوئن پارسال به جای ژاپن به عنوان یکی از نمایندگان منطقه آسیا-اقیانوسیه در شورای امنیت انتخاب شد و از اول
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، نمایندگی دائم پاکستان در سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد این کشور هشتمین دوره دوساله خود را به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت آغاز کرده است.
پاکستان در ماه ژوئن پارسال به جای ژاپن به عنوان یکی از نمایندگان منطقه آسیا-اقیانوسیه در شورای امنیت انتخاب شد و از اول ژانویه امسال رسماً کارش را آغاز کرد.
این کشور همچنین در ماه جولای ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده خواهد داشت.
بر اساس این بیانیه، پرچمهای پنج عضو جدید غیردائم شورای امنیت یعنی پاکستان، دانمارک، یونان، پاناما و سومالی در مقر سازمان ملل در نیویورک نصب شدند. این اعضای جدید جایگزین ژاپن، اکوادور، مالت، موزامبیک و سوئیس شدند که دورههایشان در 31 دسامبر 2024 به پایان رسید.
با عضویت موقت در این شورا، پاکستان همچنین یک کرسی در کمیته تحریمهای داعش و القاعده به دست خواهد آورد که مسئول تعیین افراد و گروهها به عنوان تروریست و اعمال تحریمها است.
شورای امنیت دارای 15 عضو است که پنج عضو دائم- انگلیس، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا- و 10 کرسی غیردائم دارد که بر اساس منطقه جغرافیایی تخصیص داده شده و هر سال پنج عضو جایگزین میشوند.
آغاز عضویت پاکستان در شورای امنیت و تأثیر آن بر روابط با طالبان
با توجه به تشدید تنشها بین پاکستان و طالبان، عضویت پاکستان در شورای امنیت سازمان ملل ممکن است برای کابل خبری خوش نباشد. این تنشها، که ناشی از اختلافات مرزی و نگرانیهای امنیتی است، میتواند بر روابط دیپلماتیک دو کشور تأثیر منفی بگذارد.
پاکستان بهعنوان عضو شورای امنیت، میتواند از موقعیت خود برای فشار به طالبان یا تقویت سیاستهای خود در قبال افغانستان استفاده کند، بهویژه در زمینه مسائل امنیتی و مرزی. در این شرایط، عضویت پاکستان در شورای امنیت میتواند بهعنوان ابزاری برای اعمال فشار و محدود کردن موقعیت طالبان در مجامع بینالمللی عمل کند.
اگرچه پاکستان ممکن است به دنبال تقویت روابط خود با طالبان در برخی زمینهها باشد، اما این تنشها و رقابتهای منطقهای میتواند فرصتهای دیپلماتیک طالبان را محدود کرده و منجر به پیچیدگیهای بیشتر در روابط میان دو طرف شود.
انتهای پیام/