وقتی تحقیر ملی تحمیلی از سوی غرب را کنار گذاشتیم موفق شدیم/ به طرف مقابل گفتیم اگر ندهید خودمان می‌سازیم +فیلم

هفتاد و هشتمین جلسه‌ی حکمت سیاسی اسلام در قرآن، به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتاد و هشتمین جلسه‌ی حکمت سیاسی اسلام در قرآن با سخنرانی سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. جلیلی در این برنامه از نقش اثرگذار دانشگاه، اساتید بسیجی

کد خبر : 117646
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
وقتی تحقیر ملی تحمیلی از سوی غرب را کنار گذاشتیم موفق شدیم/ به طرف مقابل گفتیم اگر ندهید خودمان می‌سازیم +فیلم


هفتاد و هشتمین جلسه‌ی حکمت سیاسی اسلام در قرآن،

جلیلی: وقتی تحقیر ملی تحمیلی از سوی غرب را کنار گذاشتیم موفق شدیم/ به طرف مقابل گفتیم اگر ندهید خودمان می‌سازیم +فیلم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتاد و هشتمین جلسه‌ی حکمت سیاسی اسلام در قرآن با سخنرانی سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

جلیلی در این برنامه از نقش اثرگذار دانشگاه، اساتید بسیجی و دانشمندان در احیای غرور ملی و خودباوری در برابر تحقیر غرب گفت.

جلیلی در ابتدای نشست گفت: ما وقتی از اندیشه سیاسی اسلام صحبت می‌کنیم، بنابراین این اندیشه تمایز‌هایی نسبت به سایر اندیشه‌ها دارد و این تمایز‌ها امتیازات این اندیشه است.
وی افزود: در اندیشه اسلامی نگاه به نقش انسان و تأثیرگذاری او در جهان اطراف خود نگاه ویژه‌ای است.

 

جلیلی گفت: مردم دارای توانمندی‌هایی هستند که اگر به آن‌ها باور داشته باشیم، می‌توانند بسیاری از بن‌بست‌ها را بشکنند و نشدنی‌ها را شدنی کنند. این موضوع، علاوه بر مبنای نظری، در طی ۴۰ تا ۴۵ سال اخیر به یک تجربه عملی نیز تبدیل شده است. هرجا که به مردم اعتماد کردیم و توانایی‌های آن‌ها را جدی گرفتیم، موفق بودیم. این رویکرد موجب شد تحقیر ملی که قدرت‌های استکباری تلاش داشتند بر ملت ایران تحمیل کنند، کنار گذاشته شود و به آن‌ها اجازه ندهیم چنین نگاهی را ترویج کنند.

 

وی افزود: در تاریخ معاصر، بارها شاهد بوده‌ایم که القا می‌کردند برخی حوزه‌ها، حتی حوزه‌های نظری، متعلق به ما نیست. خاطرم هست فردی از یکی از دانشگاه‌های غرب به ایران دعوت شده بود و به‌صراحت می‌گفت: شما باید صرفاً آنچه را که ما می‌گوییم ترجمه کنید و خودتان چیزی اضافه نکنید. این نگاه تحقیرآمیز تنها به مسائل صنعتی یا فناوری محدود نبود، بلکه به حوزه‌های مختلف گسترش می‌یافت.

جلیلی تاکید کرد: انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی آمدند تا این نگاه تحقیرآمیز را بشکنند. در محاسبات آن‌ها چنین چیزی پیش‌بینی نشده بود. آن‌ها گمان می‌کردند باورهایی که به ملت ایران تحمیل کرده‌اند، همچنان پابرجا خواهد ماند. در نتیجه، انتظار نداشتند که ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نهفته ملت به صحنه بیاید و معادلاتشان را تغییر دهد.

 

اگر ندهید خودمان می‌سازیم!

جلیلی توضیح داد: یکی از مثال‌های روشن، دستاوردهای کشور در حوزه غنی‌سازی اورانیوم است. آن‌ها از ابتدا می‌گفتند ایران نباید وارد این عرصه شود. در سال ۸۲، تمام فعالیت‌ها به حالت تعلیق درآمد. اما زمانی که ملت ایران تصمیم به حرکت گرفت، همین افراد در خاطراتشان نوشتند که حتی اجازه داشتن یک سانتریفیوژ هم داده نمی‌شد. با این وجود، حرکت ملت آغاز شد و نتیجه آن، ساخت هزاران سانتریفیوژ و تولید اورانیوم ۲۰ درصدی بود.

 

جلیلی افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان به این موضوع اشاره کردند. در آن زمان، ایران به سوخت ۲۰ درصد برای ساخت داروهای موردنیاز حدود یک میلیون بیمار نیاز داشت. غربی‌ها با وجود شعارهایشان درباره استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، از ارائه این سوخت خودداری کردند. هدفشان این بود که این نیاز را به اهرمی برای فشار بر ایران تبدیل کنند. اما پاسخ ملت ایران روشن بود: اگر شما سوخت را نمی‌دهید، ما خودمان آن را می‌سازیم. خودباوری شهید شهریاری این مهم را ممکن کرد با وجود اینکه می‌دانست در معرض هدف دشمن است اما ایمان داشت و نترسید.

 

وی گفت: شهید شهریاری و دیگر دانشمندان هسته‌ای با ایمان به توانایی‌های خود و اعتماد به نصرت الهی، این مهم را به انجام رساندند. در نهایت، ایران در مذاکرات بعدی نه به‌عنوان یک کشور نیازمند، بلکه به‌عنوان کشوری صاحب فناوری وارد شد. این نمونه‌ای از خودباوری و شکستن محاصره تحقیر بود که بار دیگر ثابت کرد با اتکا به توانایی‌های داخلی، می‌توان غیرممکن‌ها را ممکن ساخت.

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در این اندیشه، جمهور و نگاه آحاد مردم جدی گرفته می‌شود. دولت‌ها بسیاری از ماموریت‌هایی که در اندیشه دینی بر عهده دارند، وقتی است که مردم و آحاد جامعه پای کار بیایند.
وی تاکید کرد: ما در طول انقلاب اسلامی تجربه عملی داشتیم که وقتی موفق شدیم که مردم به میدان آمدند و از ظرفیت جمهور استفاده شد.

جلیلی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب نسبت به تلاش دشمن برای تزریق نگاه تحقیرآمیز به ملت ایران گفت: جمهوری اسلامی برای مقابله با همین نگاه شکل گرفت.
وی افزود: دشمن از ارائه نیاز کشور به سوخت ۲۰ درصد هسته‌ای برای تولید دارو برای بیماران که آن را به عنوان یک نیازمندی کشور می‌دید، خودداری می‌کرد، اما با به میدان آمدن ظرفیت‌های دانشمندان ما این نیازمندی تأمین شد.

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: وقتی امروز می‌بینیم در برنامه هفتم به رشد ۸ درصدی اشاره شده، اما در لایحه بودجه رشد پایین‌تری آمده است، این نشان دهنده عدم توجه به ظرفیت مردمی است.
وی افزود: دشمن اذعان می‌کند که ما بیشترین تحریم‌های خود را در موضوعات دفاعی و هسته‌ای گذاشته‌ایم، اما می‌بینیم بیشترین رشد ما در همین زمینه‌ها بوده است.

جلیلی خاطرنشان کرد: ما در مسیری که رو به آینده داریم نباید اجازه بدهیم که مسیر رشد پیشرفت و تعالی با این سرمایه‌های بزرگ و آموزه‌های عمیق معرفتی، مانند آموزه‌های فاطمی متوقف شود. هر کدام از اینها می‌تواند ملت را بسیار جلو ببرد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود