وقتی آقای وزیر خبر از گرانی روغن می‌دهد/ چرا تورم ۱۰ درصدی روغن به چشم دولت نمی‌آید؟!

اقتصاد ۲۴- وزیر جهاد کشاورزی به تازگی خبر از احتمال افزایش قیمت روغن خبر داده است. این مقام مسئول در حالی دلیل چنین اتفاقی را افزایش جهانی نرخ روغن خام عنوان کرد که طی چند ماه اخیر روغن هم مانند سایر اقلام مصرفی و مهم در کشور، به طور مستمر با گرانی روبه‌رو بوده است.

کد خبر : 119789
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰:۱۰
وقتی آقای وزیر خبر از گرانی روغن می‌دهد/ چرا تورم ۱۰ درصدی روغن به چشم دولت نمی‌آید؟!


اقتصاد ۲۴- وزیر جهاد کشاورزی به تازگی خبر از احتمال افزایش قیمت روغن خبر داده است. این مقام مسئول در حالی دلیل چنین اتفاقی را افزایش جهانی نرخ روغن خام عنوان کرد که طی چند ماه اخیر روغن هم مانند سایر اقلام مصرفی و مهم در کشور، به طور مستمر با گرانی روبه‌رو بوده است. حال که یک مقام مسئول احتمال افزایش قیمت را مطرح می‌کند، یعنی مردم باید منتظر گرانی جدی این کالا باشند. 

پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین و تهدید دسترسی به اقلامی که این دو کشور تامین‌کننده اصلی آن در جهان شناخته می‌شدند، قیمت برخی از اقلام به طور چشمگیری افزایش یافت. روغن و دانه‌های روغنی هم از این قاعده مستثنی نبوده و در برخی از کشور‌ها از جمله ایران، شاهد کمبود دانه‌های روغنی و تولیدات زنجیره پایین‌دست آن مانند روغن خام بودیم. هنوز اطلاعی از بابت آنکه ایران نیاز‌های خود در این زمینه را چگونه تامین می‌کند نداریم، اما آنچه شواهد بازار بیان می‌کند، کمبود‌های مستمر و دوره‌ای روغن و در نهایت گرانی چند ده درصدی این کالاست.

بطری‌های چندصدهزار تومانی!

از شهریور امسال تا امروز، روغن مانند تمامی کالا‌های دیگر دستخوش تغییرات قیمتی جدی بود؛ هر چند که برند کالا بر قیمت نهایی این قلم کالا تاثیر جدی دارد، اما امروز در بازار برای یک بطری روغن ۸۰۰ میلی‌لیتری سرخ‌کردنی، باید حداقل ۷۰ هزار تومان بپردازید. این رقم بسته به نوع دانه روغنی و برند در بعضی مواقع تا ۲۰۰ هزار تومان هم افزایش می‌یابد. به عنوان مثال بطری ۸۰۰ میلی لیتری روغن ذرت در بازار حدود ۱۸۰ هزار تومان است. شاید تصور کنید روغن جامد به دلیل مضرات بیشتر، باید بسیار ارزان‌تر باشد در حالی که چنین نیست.


بیشتر بخوانید: افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت از برق تا تخم‌مرغ


گرانی به روغن جامد هم رسیده و برای خرید یک روغن جامد ۹۰۰ گرمی باید بیش از ۶۰ هزار تومان هزینه کنید. روغن‌های دیگر دانه‌ها و سایرین مانند روغن زیتون که جزو گران‌ترین‌های این بازار است نیز قیمت‌های عجیبی امروز دارند. به عنوان مثال برای خرید یک شیشه ۲۵۰ میلی‌لیتری روغن زیتون غیرپختنی باید ۲۴۰ هزار تومان بپردازید؛ به عبارتی یک لیتر روغن زیتون حدود یک میلیون تومان امروز قیمت دارد.

افزایش قیمت روغن

منتظر بی‌مدیریتی دیگر در بازار روغن باشیم

به گزارش اقتصاد ۲۴، ارقام حاضر برای بازار روغن در حالیست که شهریور ماه امسال تمامی این اقلام حداقل ۵ تا ۱۰ درصد ارزان‌تر از امروز بودند؛ در آن زمان هیچ نهاد و مدیری صحبت از افزایش قیمت‌ها نکرده بود، اما مردم تمامی این گرانی را با پوست و گوشت خود لمس کردند. در این مدت کمبود روغن در بازار، مصرف‌کنندگان را درگیر چالش جدی کرد و مهرماه صف‌های طولانی و حتی درگیری‌های جدی در فروشگاه‌های بزرگ برای خرید روغن سرخ‌کردنی وجود داشت. 

غم اصلی آنجاست که چنین تنشی در بازار نه‌تنها عجیب نیست، بلکه مسئولان به آن عادت کرده و سختی مردم را جزو لاینفک اقتصاد ایران می‌دانند. زمانی که وزیر اقتصاد دولت چهاردهم عنوان کرد قیمت‌ها در بازار غیرمنطقیست و دولت به دنبال پایین بردن قیمت‌هاست، نرخ هر چیزی که تصور کنید افزایش یافت و دولت هم در مقابل کاری نکرد.

حال وزیر جهاد کشاورزی با اعتماد زیاد صحبت از احتمال گرانی می‌کند و اگر کسی در ایران زندگی نکند، تصور می‌کند چه اقتصاد آرام و دور از تنشی برای مردم در این خاک وجود دارد. در حالی که اگر تا به امروز هفتگی چند درصد روی قیمت روغن می‌رفت و مدیری اعتراض نمی‌کرد، حال با اعلام این خبر باید منتظر افزایش قیمت و گرانی یک شبه و جدی این قلم کالا در بازار باشیم.

دولتی که نتوانست در زمان ثبات نرخ جهانی روغن خام، قیمت این کالا را در بازار داخلی ثابت نگه دارد، هنگام افزایش هم نخواهد توانست مدیریتی در این باره داشته باشد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود