وحشت غرب از قدرت ائتلاف سازی ایران

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر هشدارهای زیادی از سوی استراتژیست‌ها و تحلیلگران غربی در خصوص قدرت ائتلاف‌سازی ایران در نظام بین الملل صورت گرفته است. دشمنان کشورمان قویا معتقدند که تهران به واسطه موقعیت ژئوپلیتیک و قدرت ایجاد شبکه‌های گفتمانی در منطقه و جهان، استراتژی‌های مداخله‌گرایانه و نظم‌گریز غرب در منطقه

کد خبر : 9557
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۲
وحشت غرب از قدرت ائتلاف سازی ایران


به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر هشدارهای زیادی از سوی استراتژیست‌ها و تحلیلگران غربی در خصوص قدرت ائتلاف‌سازی ایران در نظام بین الملل صورت گرفته است. دشمنان کشورمان قویا معتقدند که تهران به واسطه موقعیت ژئوپلیتیک و قدرت ایجاد شبکه‌های گفتمانی در منطقه و جهان، استراتژی‌های مداخله‌گرایانه و نظم‌گریز غرب در منطقه را برهم زده و در حال تدوین و تولید منظومه امنیتی جدیدی در نظام بین الملل است.

تا قبل از تحولات سال‌های اخیر، بسیاری از کشورهای غربی هنوز درک کاملی از قدرت ماهوی و عملیاتی ایران در جهان نداشتند اما تهران نه‌تنها قدرت خود را در تقابل با دشمنان امنیت جهانی حفظ کرده است، بلکه نقش راهبردی و مهمی در ایجاد ائتلاف‌ها و ساختارهای جدید بین المللی ایفا کرده است.

نشریه نیوزویک در تازه ترین گزارش خود، به همین مسئله اشاره می کند.در این گزارش آمده است:

” ما شاهد همسویی تهران، پکن، مسکو و پیونگ یانگ در مواجهه با شرایط کنونی در جهان هستیم.همچنین در اینجا اجماع فزاینده‌ای وجود دارد که چین، روسیه، کره شمالی و ایران در حال همسویی با یک پیمان سه‌جانبه مدرن هستند و این امر باعث می‌شود که ایالات متحده یک استراتژی بزرگ را با هدف خنثی کردن این ائتلاف اوراسیایی تدوین کند.”

نیوزویک که نمی‌تواند نارضایتی خود را از شکل‌گیری و استمرار این ائتلاف نادیده انگارد، معتقد است اگر ائتلاف  قدرت‌های مخالف آمریکا در جهان تثبیت شود، برخی کشورها مانند ترکیه، عربستان سعودی و ….نیز به بازی خود در زمین آمریکا ادامه دهند و ناچارا، ملاحظاتی را با هدف حفظ رابطه با ائتلاف مخالفان غرب در نظر می‌گیرند. نکته حائز اهمیت اینکه نه‌تنها نیوزویک، بلکه سایر رسانه‌های غربی طی سال‌های گذشته بارها تلاش کرده‌اند از ایران به‌عنوان یک بازیگر منزوی و تابع در نظام بین‌الملل یاد کنند. یعنی کشوری که اهمیتی در منظومه استراتژیک و سیاسی جهان ندارد و در مقابل، ابتکار عمل و استقلال آن در روند خلق ائتلاف‌های منطقه‌ای و جهانی زیر سوال است.

با این حال اکنون شاهد اعتراف ناخواسته غرب به شکست این عملیات تبلیغاتی و ضدایرانی هستیم. در اینجا رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نه تنها ایران را بازیگری مهم در نظام بین الملل قلمداد می‌کنند، بلکه معتقدند کشورمان قدرت ائتلاف‌سازی را در دو سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داراست.

ضمن آنکه ایران قادر به ایجاد یا مشارکت در ائتلافی است که به طور طبیعی رفتار بازیگرانی که حیات خود را در گروی پیروی از آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌دانند را ( به سود منافع ائتلاف ضد غربی) تنظیم می‌کند. در جریان تحولات اخیر در غزه، جهان متوجه قدرت ایران در ایجاد هم‌افزایی میان اضلاع جبهه مقاومت شد و همین مسئله، نگرانی‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص تعمیم این ائتلاف‌سازی به دیگر مناطق دنیا را نیز دوچندان ساخته است.

بدیهی است که در چنین شرایطی تاکتیک‌های نخ‌نمای تبلیغاتی غرب مبنی بر منزوی جلوه دادن ایران نیز راه به جایی نخواهد برد…..

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود