واکنش نبیه برّی به آبستراکسیون احتمالی جعجع
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یک هفته دیگر (9 ژانویه) نشست مهمی در ارتباط با انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان برگزار میشود و این درحالی است که گروههای سیاسی در این کشور دو سال است در تلاشند در این رابطه به توافق برسند. اهمیت نشست 9 ژانویه مجلس لبنان این است که در
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یک هفته دیگر (9 ژانویه) نشست مهمی در ارتباط با انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان برگزار میشود و این درحالی است که گروههای سیاسی در این کشور دو سال است در تلاشند در این رابطه به توافق برسند.
اهمیت نشست 9 ژانویه مجلس لبنان این است که در سایه تحولات جاری در منطقه، انتظار میرود طی این نشست که به ریاست نبیه بری برگزار خواه شد، نمایندگان مجلس به توافقی برای تعیین رئیس جمهور جدید لبنان دست یابند.
تا قبل از جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان و شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل مقاومت اسلامی لبنان، سلیمان فرنجیه، رهبرجریان «المرده» گزینه مورد تائید دو جریان اصلی شیعه (حزب الله و جنبش امل) بود اما به نظر میرسد در توازن جدید سیاسی لبنان به ویژه سقوط دولت دمشق که حامی جدی سلیمان فرنجیه محسوب میشود، شانس وی کم شده باشد.
در این میان گفته میشود که برخی چهرههای سیاسی در سایه همین شرایط پویای سیاسی در منطقه و کم رنگ شدن ستاره اقبال سلیمان فرنجیه خود به دنبال رئیسجمهور شدن هستند، درحالی که همین افراد در گذشته اطمینان داشتند که شانسی برای تکیه بر کرسی ریاست جمهوری لبنان ندارند.
در همین راستا حتی سمیر جعجع، رهبر جریان قوات لبنان با توجه به سوابق سیاهاش در سالهای جنگ داخلی لبنان و وابستگیاش به آمریکا و اسرائیل که تا پیش از این به دلیل وتوی حزبالله نمی توانست به کاخ بعبدای بیروت برسد، در این ایام فعال شده است. وی با این ارزیابی که مقاومت پس از سقوط بشار اسد و شهادت سید حسن نصرالله تضعیف شده، وارد میدان شده و خود را به عنوان نامزد ریاستجمهوری مطرح میکند.
وی برای رسیدن به این هدف به دنبال به تعویق انداختن نشست 9 ژانویه است تا از این رهگذر بتواند جلسه بعدی را به دوره دونالد ترامپ موکول کند و شانس خودش را به عنوان نیروی سیاسی نزدیک تر به تندروهای آمریکایی افزایش دهد. به نظر میرسد جعجع در راستای رسیدن به این هدف علاوه بر مصاحبههای متعدد تلاش میکند تا برخی طرفهای منطقهای همچون عربستان را نیز با خود همراه کند. هرچند سعودیها هنوز به وی روی خوش نشان ندادهاند.
علاوه براین جعجع تلاش میکند در سایه تضعیف المستقبل به عنوان اصلیترین جریان اهل سنت، به سراغ نمایندههای تندروتر در مجلس لبنان همچون «اشرف ریفی» برود و بتواند با ائتلافی از این نماینده در 9 ژانویه آبستراکسیون کرده و مانع از رسیدن جلسه به حدنصاب 86 نماینده شود.
در این میان نبیه بری، رئیس مجلس لبنان هم برای آنکه پاسخ مانور سیاسی احتمالی جعجع را بدهد به دنبال کشیدن پای آمریکا و فرانسه به این کشمکش است. آنطور که روزنامه «الشرق الاوسط» خبر داده، قبل از نشست 9 ژانویه مجلس، قرار است نشستی با حضور گروه 5 جانبه (عربستان، مصر، قطر، فرانسه و آمریکا) برگزار شود. قرار است در این نشست علاوه بر سفرای 5 کشور که در جلسات حضور داشتند، هوکشتاین نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور لبنان و «ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه سابق فرانسه که توسط «امانوئل مکرون»، نماینده ویژه این کشور در امور لبنان شده نیز مشارکت داشته باشند.
به نظر میرسد نبیه بری قصد دارد تا سرنوشت پرونده در هم تنیده انتخاب رئیس جمهور را در این نشست تمام کند و تا قبل از برگزاری جلسه 9 ژانویه از طریق رایزنی با کشورهای خارجی مانع از روی کار آمدن سمیر جعجع شود، چراکه می داند با رئیس جمهور شدن رهبر جریان قوات ، دور از انتظار نیست که لبنان در چهارچوب نقشههای رژیم صهیونیستی به سمت جنگ داخلی حرکت کند.
انتهای پیام/