همگرایی دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی برای حل بسیاری از مسایل حیاتی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در مراسم “رویداد تجربه هوشمند: آینده هوش مصنوعی” وافتتاحیه دومین دوره جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران ” گفت: همگرایی دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی منجر به حل بسیاری از مسایل و مشکلات در حوزههای مختلف میشود. وی افزود::
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در مراسم “رویداد تجربه هوشمند: آینده هوش مصنوعی” وافتتاحیه دومین دوره جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران ” گفت: همگرایی دانش علوم شناختی و هوش مصنوعی منجر به حل بسیاری از مسایل و مشکلات در حوزههای مختلف میشود.
وی افزود:: با پیشرفتهایی که در زمینه هوش مصنوعی و تولید سامانههای هوشمند حاصل شده، میتوان بین شناخت طبیعی و شناخت مصنوعی پیوند برقرار کرد.
وی با بیان اینکه علوم شناختی دانش لازم برای پیشرفت و توسعه فناوریهای هوش مصنوعی را در اختیار فعالان این حوزه قرار میدهد، خاطر نشان کرد: ورود هوش مصنوعی به جنبههای مختلف زندگی، سبب بروز تحولات زیادی شده و این حوزه به صورت روز افزون درحال گسترش است.
مهدوی برنامه ریزی، یادگیری، استدلال، پردازش زبان طبیعی و توانایی حرکت و دستکاری اشیا را از مسائل اصلی هوش مصنوعی برشمرد و یادآور شد: علوم شناحتی در حقیقت به دنبال بهدستآوردن ابزارهایی است که بتواند با کمک دادههای رفتاری افراد، به سازوکارهای ذهنی و فرآیندی پی ببرد که برای پردازش دادهها در مغز رخ میدهد.
وی اضافه کرد: با همگرایی این دو دانش، این امکان را خواهیم داشت که کلاندادههای پیچیده رفتاری را نیز مانند دادههای ساده به آسانی تفسیر کرده و از آن بهرهبرداری کنیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت: هوش مصنوعی با مطالعه الگوهای مغز انسان و با تجزیه و تحلیل فرآیند شناختی توسعه مییابد و نتیجه این مطالعات باعث توسعه نرمافزارها و سیستمهای هوشمند میشود.
به گفته وی استفاده از هوش مصنوعی در علوم شناختی میتواند به دستآوردن دیدگاههای جدید و تحلیلهای عمیقتر درباره رفتار و فرآیندهای ذهنی انسان کمک کند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در بخشی دیگر از اظهاراتش نقش هوش مصنوعی در سه حوزه سلامت و سرمایه شناختی، ارتقای یاد گیری و یاددهی میان کودکان و نوجوانان در آموزش و پرورش، و نیز شناخت رفتارها و گفتمان اجتماعی را حایز اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر زیر ساختهای لازم و اساسی برای پیوند این دو دانش درکشور برنامه ریزی شده و برخی از مراکز ایجاد و شماری دیگر در حال احداث است تا نقش آفرینی متخصصان و محققان و کار آفرینان در حوزه دانش هوش مصنوعی در حوزه علوم شناختی و علوم اعصاب افزایش یابد.
مهدوی همچنین گفت: با استفاده ازهوش مصنوعی میتواند به تشخیص زودهنگام اختلالات شناختی و ارایه راهکارها برای درمان نارساییها درمیان کودکان و سالمندان کمک کرد.
شقایق حق جوی رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز در این رویداد با بیان اینکه هوش مصنوعی علوم اعصاب را مانند هر علم دیگری متحول میکند، گفت: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان عملکرد مغز را تحلیل کرد.
وی با اشاره به تلاشها و سرمایه گذاری گسترده برخی از کشورها برای توسعه و بهره گیری از دانش هوش مصنوعی درحوزه علوم اعصاب واعصاب شناختی، استفاده ازظرفیت، پتانسیلها و امکانات برای حل بسیاری از مسایل و مشکلات را حایز اهمیت دانست و خواستار نقش آفرینی متخصصان و نخبگان این دانش در کشور شد.
رویداد” تجربه هوشمند: آینده نهایی هوش مصنوعی” به همراه افتتاحیه دومین دوره جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران با حضور شمارزیادی ازمحققان، کارآفزینان در مرکز همایشهای ۱۰۰ استارت آپ در تهران برگزار شد