همتی: ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار در اختیار مردم است

وزیر اقتصاد گفت: می‌توان گفت که مجموع ارز‌های در اختیار مردم -در صندوق‌های امانات بانک ها- بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالناصر همتی امروز در آئین بازگشایی معاملات شمش نقره در بورس کالا اظهار کرد: امیدواریم شاهد تحولات بیشتری در بورس کالا باشیم. از روز نخست ورود

کد خبر : 125882
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
همتی: ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار در اختیار مردم است


وزیر اقتصاد گفت: می‌توان گفت که مجموع ارز‌های در اختیار مردم -در صندوق‌های امانات بانک ها- بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالناصر همتی امروز در آئین بازگشایی معاملات شمش نقره در بورس کالا اظهار کرد: امیدواریم شاهد تحولات بیشتری در بورس کالا باشیم. از روز نخست ورود به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کردم که مهم‌ترین دغدغه من در دولت رشد اقتصادی است

وی افزود: رشد اقتصادی پایه پیشرفت کشور است و نمی‌توانیم از آن غفلت کنیم و تمام ابزار‌های لازم را باید برای تحقق آن به کار بگیریم. این ابزار‌ها هم در بازار پول و هم در بازار سرمایه است، اما به دلیل عدم تعادلی که در تأمین مالی وجود دارد تکیه بیشتر ما به بازار سرمایه است تا این بازار جایگاه خود را به دست آورد.

همتی اضافه کرد: در این مدت کوتاه هم بازار سرمایه جان گرفته است و آنطور که احساس می‌شود اعتماد در حال بازگشت به بازار است وبا ثباتی که در روز‌های آتی در اقتصاد کشور و مسائل عمومی داریم شاهد رونق این گونه بازار‌ها که با ریسک ارتباط دارند بشویم و با کاهش ریسک بازار شاهد شادابی بازار سرمایه در روز‌های آتی خواهیم بود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: خوشبختانه در دوره‌ای که خودم مسئولیت وزارت اقتصاد را دارم شاهد شکل گیری این بازار‌ها هستم. البته در آینده نیز شاهد گسترش بازار‌های مشتقه خواهیم بود. این بازار‌ها چندین صد برابر دارایی‌هایی که تحت عنوان گواهی منتشر می‌شود می‌توانند اوراق مشتقه منتشر کنند که به کاهش ریسک بازار، تولیدکننده و معامله کننده کمک کند.

وی افزود: زمانی که در بانک مرکزی مسئولیت داشتم یکی از مشکلات معادن طلا فروش طلا بود، زیرا قیمت گذاری مسئله مهمی بود و اگر بانک مرکزی می‌خواست طلا بخرد باید عیار خاصی را ارزیابی می‌کرد و این کار مقررات خاصی دارشت. شما با این کار -معاملات شمش نقره در بورس کالا – توانستید به بخش طلا کمک کنید. با این اقدام تأمین مالی خوبی برای معادن طلا شده است که از این به بعد برای نقره هم صورت می‌گیرد و در ادامه برای مس و سایر محصولات فلزی و پتروشیمی این کار شدنی است. حرکت بسیار خوبی است و از آن استقبال می‌کنم تا عمق بازار بیشتر شود.

همتی تصریح کرد: امروز در دنیا این روش شفاف سازی برای معاملات بازار‌ها بسیار مهم است، زیرا دیگر کسی نمی‌تواند ادعای پولشویی کند و یا اینکه بگویند قیمت با رانت تعیین شده است. با این اقدامات محصول شفاف عرضه و همه فرایند خرید و فروش به صورت شفاف انجام می‌شود.

تأمین مالی غیرتورمی به رشد اقتصادی منجر می‌شود

وزیر اقتصاد با بیان اینکه نکته مهم دیگر این است که از این روش تأمین مالی انجام می‌شود، افزود: قانون جدید تأمین مالی کار بزرگی بود که مجلس کرد، زیرا این قانون کمک بزرگی به تأمین مالی غیرتورمی می‌کند. تأمین مالی تورمی راحت است، زیرا به راحتی با چاپ پول پرقدرت و از طریق بانک‌ها و خلق نقدینگی می‌توانید تأمین نقدینگی کنید، اما آثار تورمی آن تمام زحمات رشد تولید را از بین می‌برد. تأمین مالی غیرتورمی کار درست و اساسی و باپشتوانه است.

همتی اضافه کرد: زنجیره تأمین مالی تولید با پشتوانه اسناد مالی اشاره کرد و گفت: اگر بتوان زنجیره تأمین مالی را با برات الکترونیک یا اوراق گام یا ال سی داخلی در بازار کالا معامله کرد کمکی به واحد‌های تولیدی است تا منابع خود را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه این دو اقدام، شروع مهمی در مسیر تأمین مالی است، تصریح کرد: این روند به رشد اقتصادی منجر می‌شود. یک کارخانه طلا، نقره، مس و… وقتی احساس می‌کند به پول برای توسعه تولید نیاز دارد و یا تولید مازاد دارد را باید به بازار سرمایه هدایت کنیم تا هم به کارخانه کمک شود و هم به مردمی که می‌خواهند ریسک تورم و نوسانات اقتصادی را از طریق خرید کالا‌های ارزشمند حفظ کنند، کمک شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به بیمه‌های بازنشستگی متصل به یک سری دارایی‌ها، گفت: یکی از دلایل عدم رشد بیمه‌های زندگی این است که به دلیل تورم جذابیت خود را از دست دادند و شما می‌توانید با گسیل داشتن منابع بیمه‌های بازرگانی به سمت بازار کالا یا خرید و تأمین گواهی‌های متصل به دارایی‌هایی که همراه با تورم رشد می‌کنند که کمک می‌کند درآمد باثباتی برای کسانی که بیمه زندگی می‌خرند ایجاد شود.

۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار در اختیار مردم است
وی به اوراق و سلف ارزی اشاره کرد و افزود: باید این موضوع را با بانک مرکزی هماهنگ کنیم، زیرا مسئولیت بازار ارز با بانک مرکزی است که بعد از هماهنگی با این بانک این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهیم تا اجرایی کنیم.

همتی گفت: هر کس برآوردی از -اعداد مربوط به ارز‌های در اختیار مردم در صندوق‌های امانات بانک‌ها- دارد که این برآورد‌ها بین ۱۰ تا ۵۰ میلیارد دلار متغیر است، اما با توجه به سرقتی که از یکی از صندوق‌های امانت بانک ملی و یکی ا
آقای افهمی تحریریه: ز بانک‌های خصوصی شد می‌توان گفت که مجموع ارز‌های در اختیار مردم بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار است که رقم بزرگی است و تأمین مالی خوبی برای اقتصاد کشور است باید به نحوی این ارز‌ها را بیرون بیاوریم و مردم از این حالت رکود خارج کنند و در خدمت اقتصاد کشور قرار دهند.

وی افزود: به نظرم بحث اوراق ارز و سلف ارزی می‌تواند این موضوع را تأمین می‌کند منتهی مردم باید مطمئن باشند که هر لحظه ارز را بخواهند می‌توانند ارزشان را مجدد پس بگیرند و صاحبش باشند.

رانت در همه ابعاد کشور ریشه دوانده است
همتی با بیان اینکه هدف ما این است که با مشارکت مردم شفاف سازی روند اقتصاد کشور را جلو ببریم، گفت: مبارزه با رانت سخت است؛ متأسفانه وقتی رانت در همه ابعاد کشور ریشه دوانده مبارزه با آن سخت است، اما تلاش کنیم اتفاق می‌افتد.

وی افزود: راهش این است که معاملات و اقتصاد به سمت رقابتی رود و جلوی قیمت گذاری دستوری را بگیریم. اقتصاد باید بتواند شفاف باشد و صورت‌های مالی حسابداری و حسابرسی بر مبنای استاندارد باشد. وقتی این اتفاق بیفتد کسی نمی‌تواند رانت بگیرد و سوءاستفاده کند. به نظرم به تدریج این اتفاقات می‌افتد همه خواهان شفافیت هستند.

وزیر اقتصاد گفت: معاملات بر اساس تشخیص و بررسی‌های درست افراد باشد و هر کس علم بیشتری داشته باشد سود بیشتری از این بازار‌های می‌برد و اگر پول کوچکی داشته باشد می‌تواند آن را رشد دهد. ان شالله شاهد روز‌های خوب بازار سرمایه در بازار سهام، بورس کالا و بقیه بازار‌های زیر نظر سازملن بورس باشیم و شاهد کمک جدی و باپشتوانه برای رشد اقتصادی کشور باشیم.



منبع

برچسب ها :

ناموجود