به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بعدازظهر امروز (شنبه) در نشست مطبوعاتی خود با رسانه ها با موضوع «برگزاری نشست وزرای مجمع گفتگوی همکاری آسیایی در تهران»، اظهارداشت: فردا و پس فردا نوزدهمین اجلاس وزاری خارجه مجمع گفتگوهای همکاری آسیایی را داریم که از مهر سال گذشته ریاست این جلسه را برعهده داریم.
وی گفت: اولین جلسه آن را شهید امیرعبداللهیان در نیویورک برگزار کردند و این دومین جلسه است. چهار روز مانده به انتخابات یعنی روز ۴ تیر برگزار میشود. تعداد کشورهای این مجمع ۳۵ کشور آسیایی است که تمام کشورهای قدرتمند آسیایی هم عضو این مجمع به حساب می آیند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: روز یکشنبه در سطح معاونین وزاری خارجه جلسه را آغاز میکنیم و دستورکار آن اعلامیهای لست که باید برای جلسه آماده شود. بررسی طرح ایران مبنی بر شش کمیتهای که پیشنهاد کرده است یکی از دستورکارهای این اجلاس است.
صفری افزود: هم افزایی بین کشورهای آسیایی در ابعاد مخالف یکی از اهداف این اجلاس است بزرگترین سازمانی است که در آسیا شکل گرفته است. دور هم قرار گرفتن این تعداد کشور در ایران یک موفقیت به حساب می آید.
وی گفت: شش کمیتهای که ایران پیشنهاد کرده است عبارتند از کمیته ترانزیت و ارتباطات، کمیته علمی فناوری و تجارت، کمیته گردشگری و فرهنگی، کمیته آموزش و منابع انسانی و نهایتا کمیته توسعه فراگیر و پایدار.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان کرد: این اجلاس پلتفرم و فرصت خوبی است که این ۳۵ کشور بتوانند همکاریهای خوبی با اعضای شانگهای یا بریکس داشته باشد. ما با کمیتههای شش گانهای که گفتم میتوانیم هم افزایی مناسبی با کشورهای عضو این اجلاس داشته باشیم.
صفری تاکید کرد: حدود ۴۱ هیات خارجی برای اجلاس وارد کشور میشوند که ۲۵ هیات آن در سطح وزیر خارجه، قائم مقام و معاون وزیر خارجه هستند. ابتکار خوبی که ایران در این اجلاس به خرج داده این است که ما دبیرکل سایر سازمانهای اقتصادی که در آسیا هستند از جلمه دبیرکل اکو را هم دعوت کردیم.
وی تصریح کرد: دبیر خانه این اجلاس در کویت است و ایران در سال ۲۰۰۴ به این سازوکار پیوسته است. ما تلاش کردیم تعدادی پروژه در کمیتههای مختلف تشکیل شود تا همکاریهای خوبی میان این ۳۵ کشور داشته باشیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان کرد: امیدواریم فردا بیانیه پایانی برای ارائه به آقای باقری سرپرست وزارت امور خارجه در روز دوشنبه آماده شود. همچنین، ملاقاتهای دوجانبه را هم فردا و هم پس فردا (دوشنبه) خواهیم داشت.
صفری عنوان کرد: یکی از نکاتی که در این اجلاس مطرح است اینکه زمان دبیرکل گذشته است و برخی کشورها پیشنهاداتی دادند. تا به حال تایلندیها دبیرکل بودند چرا که خودشان مبتکر این مساله بودند، اما همانطور که گفتم دبیرخانه این اجلاس در کویت است. تلاش میکنیم با رایزنیهایی صورت گرفته بتوانیم دبیرکلی این مجمع را بدست آوریم.
وی افزود: برخی کشورها در روابط دوجانبه با احتیاط کار میکنند که این هم به دلیل تحریمها است ولی در فضاهایی این چنینی میتوان استفادههای بهتری داشت و از این ظرفیتها بهره برد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان داشت: در بیانیه پایانی این نشست یک پاراگراف هم در خصوص جنگ غزه داریم و امیدواریم به توافق لازم با ۳۵ کشور عضو دست یابیم و به اهدافی که در این زمینه مدنظر داریم برسیم.
ادامه دارد ..