هفته پرحاشیهای که در دانشگاهها گذشت/ از هنجارشنکی در دانشگاه علامه تا ممنوعیت ثبت نام در کنکور!!!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:ممنوعیت
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:ممنوعیت ثبت نام پذیرفته شدگان دورههای روزانه ۱۴۰۳ در کنکور ۱۴۰۴ بر اساس عدالت آموزشی است.
حجت الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، در خصوص تغییرات در سازمان سنجش گفت: اصلاحیهای درسازمان سنجش صورت گرفت و مانند سابق ذیل نظر زیر نظر وزارت علوم برگشت. البته این سازمان یک بخش تضمین کیفیت اعتبارسنجی هم لازم دارد که همان اعتبارسنجی بیرونی است چرا که هر نهادی اعتبارسنجی درونی بر حوزه سنجش خود دارد و اعتبارسنجی بیرونی نیاز بود که وزارت علوم قرار است مصوبه آن را آماده کند و به شورای ارائه دهد که در صحن شورا مطرح شود.
حداد عادل در خصوص کناره گیری از شورای تحول علوم انسانی توضیحاتی را ارائه کرد.
غلامعلی حداد عادل، عضو شورای تحول علوم انسانی، با اشاره به اقدامات این شورا گفت: در تحول علوم انسانی شورا گام مهمی برداشت. در سال ۱۳۸۸، اساسنامه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
وی در خصوص علت کناره گیری از ریاست این شورا گفت: سال گذشته به دلیل اینکه میدان وسیعی بود و کار سنگین بود، بنده اشتغالات دیگری داشتم تقاضا کردم که من را معاف کنند و ریاست این شورای به عاملی سپرده شد. من همچنان ارتباطم را با ایشان و با دبیر محترم شورای حجت الاسلام خسرو پناه برای انتقال تجربه و مشورت حفظ کردم که امیدوارم تحول علوم انسانی به نتیجه برسد.
سرپرست ادارهکل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از آغاز ثبتنام مراسم معنوی اعتکاف دانشجویی در مساجد دانشگاههای سراسر کشور خبر داد.
حجتالاسلام محمد دادسرشت سرپرست ادارهکل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از آغاز ثبتنام مراسم معنوی اعتکاف دانشجویی در مساجد دانشگاههای سراسر کشور خبر داد و گفت: بر اساس گزارش ستاد عالی اقامه نماز دانشگاهیان، امسال ۱۳۷ مسجد دانشگاهی ظرفیت پذیرش دانشجویان برای این مراسم معنوی را دارند.
وی ادامه داد: علاقهمندان برای ثبتنام در این مراسم معنوی میتوانند با مراجعه به سایت دانشگاهها ثبتنام کنند. سال گذشته حدود ۱۵ هزار نفر دانشجو در ۱۰۱ مسجد دانشگاهی در این مراسم معنوی شرکت نمودند، اما امسال حدود ۲۲ هزار نفر تاکنون ثبتنام کرده اند که نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری را در پی داشته است. شرکتکنندگان در این مراسم را ۴۰ درصد بانوان و ۶۰ درصد آقایان در برمیگیرد.
بعد از گذشت چند روز از شب یلدا؛ صدای هنجارشکنی دانشگاه علامه هنوز قطع نشده است؛ همچنین سرپرست و مسولان این دانشگاه نسبت به این هنجار شکنی سکوت کردند که گویا نشانه رضایت آنها به این اقدام است.
شب یلدا مراسمی باشکوه برای ما ایرانیان است که در این شب بزرگترهای خانواده با چند بیت از حافظ، کوچکترها را مهمان میکنند. همچنین بزرگترها و جوانان کنار یکدیگر به حافظ خوانی میپردازند و برای هم فال میگیرند و با گذشت چندروز از شب یلدا؛ صدای هنجار شکنی دانشگاه علامه هنوزقطع نشده است.
اگر بخواهیم روایت شب یلدا را بازنگری کنیم به یک مسئله میرسیم که چرا باید دانشجویان ما به جای چند بیت شعر و حافظ خواندن شعرهای بی مفهومی که فقط ریتم دار است را با صدای بلند میخوانند. جامعه دانشگاهی از دانشجویان، دانشگاه علامه طباطبائی یک انتظار دیگری داشت.
دانشجویانی که ادبیات؛ علوم انسانی میخوانند باید به جای پاسداشت ادبیات خود خوانندههایی را دنبال کنند که آهنگهایی را میسرایند که بی مفهوم است و از آن بدتر دانشجویانی که مثلا قشر تحصیل کرده ما هستند آنها را دنبال میکنند و این خود جای تاسف دارد.
اگر این مسئله را هم کنار بگذاریم؛ یک موضوع دیگر شکوفا میشود این است که «آیا اینجا آمریکا است؟» و «آیا به جای دانشگاه ما وارد دیسکو شدیم؟» این سوالاتی است که جامعه از مسولان دانشگاهی میخواهد که پاسخگو باشند.