هر خانه یک کارخانه؛ راهبرد شهرداری تهران برای مشاغل خانگی

حمیدرضا داوری؛ مدیرکل اقتصاد خانواده شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره فعالیت اداره کل اقتصاد خانواده شهرداری تهران اظهار کرد: شهرداری تهران در راستای انجام وظایف اجتماعی خود تصمیم گرفته از ظرفیت‌های بی‌شماری که در اختیار دارد برای حمایت از مشاغل خانگی بهره‌برداری کند. وی ادامه داد: این موضوع جدید نیست و پیش

کد خبر : 104602
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۱۷
هر خانه یک کارخانه؛ راهبرد شهرداری تهران برای مشاغل خانگی


حمیدرضا داوری؛ مدیرکل اقتصاد خانواده شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره فعالیت اداره کل اقتصاد خانواده شهرداری تهران اظهار کرد: شهرداری تهران در راستای انجام وظایف اجتماعی خود تصمیم گرفته از ظرفیت‌های بی‌شماری که در اختیار دارد برای حمایت از مشاغل خانگی بهره‌برداری کند.

وی ادامه داد: این موضوع جدید نیست و پیش از این نیز شهرداری تهران اقداماتی در زمینه حمایت از زنان سرپرست خانوار، بازپروری معتادان و کارآفرینی انجام داده است؛ به عنوان مثال، مراکز کوثر به همین منظور در گذشته تأسیس شد.

مدیرکل اقتصاد خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: در دوره جدید مدیریت شهری نیز، زاکانی شهردار تهران دستور داد تا این اقدامات گسترش یابد، زیرا یکی از مهم‌ترین مسائل کشور، اقتصاد است و بسیاری از خانواده‌ها، به‌ویژه دهک‌های یک تا پنج، با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: شهرداری تهران از طریق معاونت‌های اجتماعی مناطق مختلف تجربه و پیشینه‌ای در حمایت از مشاغل خانگی دارد و اکنون با دستور شهردار، این اقدامات به صورت سازمان‌یافته‌تر پیگیری می‌شود.

داوری تصریح کرد: برای حمایت از مشاغل خانگی، چند گام اصلی در نظر گرفته شده است که شامل شناسایی، جذب، آموزش، تولید، کیفیت‌سنجی و عرضه در داخل کشور و حتی در بازارهای خارجی است. اداره کل اقتصاد خانواده ملزم به اجرای این گام‌ها است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران با شعار «هر خانه یک کارخانه»، که به نوعی الگویی از چین است، قصد دارد این رویکرد را در کشور خود بومی‌سازی کند، ادامه داد: مشاغل خانگی در چند دسته‌بندی اصلی شامل صنایع غذایی، پوشاک، صنایع خلاق فرهنگی (از جمله تولید محتوا) و صنایع دستی طبقه‌بندی شده‌اند.

مدیرکل اقتصاد خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه کار این پروژه از چند ماه پیش آغاز شده است، گفت: اداره کل مربوطه تشکیل شده و نیروی انسانی جذب شده‌اند. اخیراً نیز برای هنرمندان چرم‌دست‌دوز جلسه‌ای برگزار و همکاری با این گروه آغاز شده است.

وی افزود: بر اساس تقسیم وظایف تعیین‌شده، حوزه آسیب‌های اجتماعی زنان تحت نظر اداره کل بانوان شهرداری قرار دارد و دستورالعمل‌های مربوط به زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب در این اداره پیگیری می‌شود. سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی مسئولیت رسیدگی به مسائل معتادان متجاهر و کودکان کار را بر عهده دارد و مسئولیت کلی کارآفرینی و نظارت بر آن نیز به اداره کل ما محول شده است.

داوری خاطرنشان کرد: این فضا برای تمامی شهروندانی که خواهان استفاده از این امکانات هستند، مهیا است. هدف اصلی اداره کل ما ایجاد اشتغال خانگی و کارگاه‌های کوچک و خرد است. هدف دوم نیز افزایش درآمد افراد، به ویژه برای کسانی که شغل دارند و می‌خواهند آن را گسترش دهند، است و هدف سوم تولید کالای اقتصادی است، به این معنا که محصولات اقتصادی در قالب مشاغل خانگی تولید شوند.

وی ادامه داد: آموزش‌های این طرح به صورت رایگان ارائه می‌شود و افراد می‌توانند برای ثبت‌نام از طریق معاونت‌های امور اجتماعی مناطق اقدام کنند. این آموزش‌ها کاربردی و به‌طور عملی در حین کار ارائه می‌شود.

مدیرکل اقتصاد خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: به طور خاص، درباره مجموعه‌ای در منطقه 12 معروف به انبار پیام با سازمان گردشگری و میراث فرهنگی وارد مذاکره و عقد قرارداد شده‌ایم تا در آن، آموزش 16 حرفه صنایع دستی از جمله چوب، معرق‌کاری، شیشه‌گری، نساجی سنتی، قلم‌زنی و منبت‌کاری ارائه شود. در این طرح، به افراد فضای کاری ارائه می‌شود و آن‌ها در کنار استاد، در کارگاه‌های آموزش‌محور به کسب مهارت می‌پردازند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود