هراس اندیشکده آمریکایی از دیدار رهبران روسیه و سوریه

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، اتاق فکر آمریکایی در تحلیلی آورده است که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در تاریخ ۲۴ جولای در مسکو با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود دیدار کرد تا درباره تحولات در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان گفت وگو کند. رسانه دولتی روسیه در روز بعد از دیدار، تصاویری را

کد خبر : 47933
تاریخ انتشار : شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
هراس اندیشکده آمریکایی از دیدار رهبران روسیه و سوریه



به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، اتاق فکر آمریکایی در تحلیلی آورده است که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در تاریخ ۲۴ جولای در مسکو با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود دیدار کرد تا درباره تحولات در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان گفت وگو کند.

رسانه دولتی روسیه در روز بعد از دیدار، تصاویری را از ملاقات دو طرف منتشر کرد. بنا بر گزارش ها، اسد به پوتین اظهار داشت که گفت وگوی آنها با توجه به همه تحولاتی که اکنون در کل جهان و به ویژه منطقه اوراسیا در حال وقوع است، بسیار اهمیت دارد.

طبق گزارش این اندیشکده، گرچه کرملین جزئیات بیشتری را در مورد دستور کار این نشست ارائه نکرد اما پوتین از اسد خواسته است که دیدگاه خود را در مورد شرایط کل منطقه تشریح کند. با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که دو رئیس جمهور در مورد احتمال نزدیکی سوریه و ترکیه مذاکره کرده‌اند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه مدتی قبل عنوان داشت که مایل به پیگیری موضوع فوق است و بر همین اساس به نظر می رسد که آنکارا تلاش دارد با میانجیگری پوتین به خواسته خود برسد.

«دیوید آدسنیک» تحلیلگر ارشد این اتاق فکر آمریکایی ضمن تکرار اتهامات کاخ سفید علیه پوتین و اسد مدعی شد که دولت بایدن در انجام اقدامات برای محکومیت پوتین ثابت قدم بوده است ضمن آنکه برای پاسخگویی اسد هم تلاش می‌کند. وی تصریح کرد که اگر کاخ سفید در واقعیت به آنچه در مورد پوتین می‌گوید اعتقاد دارد، باید از تلاش‌ها برای افزایش فشار بر اسد استقبال کند.

«ایوانا استرادنر» دیگر پژوهشگر این موسسه نیز تاکید دارد: روسیه و ایران برای تضعیف غرب متحد شده اند و سوریه شریک کوچک‌تر آنها است. در حالی که روسیه و سوریه هشتادمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک خود را جشن می گیرند، مسکو از این موقعیت برای حضور در کنار سوریه و مبارزه با «هژمونی، شیوه های نواستعماری و دیکتاتوری تک قطبی غربی-آمریکایی» استفاده کرده است. هدف رساندن این پیام است که جنوب جهانی سعی دارد نفوذ غرب را تضعیف کند.

دفاع از دموکراسی‌ها سپس در بخش دیگری از گزارش تحلیلی خود به روابط ایران، سوریه و روسیه پرداخته و آورده است که بشار اسد علیرغم بیش از یک دهه جنگ داخلی در کشورش با حمایت روسیه و ایران در قدرت باقی ماند و متحدانش در سال‌های اخیر، برای تقویت جایگاه وی تلاش کرده‌اند. در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، مسکو میزبان جلسات متعددی با حضور مقامات بلندپایه سوری، ترکیه و ایران بود تا روابط بین آنکارا و دمشق را که در سال ۲۰۱۱ با شروع جنگ داخلی سوریه قطع شد، احیا کند.

این گزارش مدعی شد: از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، تهران هزاران پهپاد را در اختیار مسکو قرار داده و در ازای آن تجهیزات نظامی پیشرفته دریافت کرده است. روسیه و ایران همچنین به مشارکت اطلاعاتی برای مقابله با نیروهای آمریکایی در سوریه به عنوان بخشی از تلاش مشترک‌شان برای بیرون راندن ایالات متحده از منطقه اقدام می کنند. روزنامه واشنگتن پست در ۱۷ آوریل فاش کرد که وزارت خارجه روسیه اسناد محرمانه‌ای را برای هماهنگی بیشتر با ایران، چین و کره شمالی تنظیم کرده تا در زمینه تغییر نظم جهانی به رهبری ایالات متحده از آن استفاده شود.

طبق این گزارش، مسکو و تهران همچنان در حال تعمیق روابط اقتصادی برای دور زدن تحریم‌های غرب هستند. پوتین در دیدار ۷ دسامبر با «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور فقید ایران خواستار همکاری مسکو و تهران در بخش های انرژی، تجارت، کشاورزی و دانش بنیان شد. «کنستانتین کوساچف» نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه هم در دیدار با نایب رئیس شورای نگهبان ایران بر همکاری مسکو با تهران تاکید کرد و گفت که روابط دو کشور بدون وقفه در دوره ریاست جمهوری جدید ایران به روند رو به رشد خود ادامه می‌دهد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود