نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در دانشگاه تهران برگزار میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» و «دانشگاه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» و «دانشگاه تمدنساز؛ پیشران تمدن نوین اسلامی» افتتاح میشود.
پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این موضوع در نهایت با عنوان «واگذاری مأموریت مستندسازی، احیا و بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با شماره ابلاغ ۳۸۸۳ به امضا رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و ابلاغ شد.
مصوبه مربوط به واگذاری این مأموریت کلیدی به دانشگاه تهران، آخرین مصوبه امضا و ابلاغ شده شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی بود که شهید رئیسی در ابلاغیه این مصوبه از دانشگاه تهران به عنوان «میراثدار تاریخ کهن علم و دانش» نام برد.
بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را میتوان به پنج دوره شامل تأسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، تأسیس نظامیهها در سال ۱۰۶۵ میلادی، تأسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، تأسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و شکلگیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیمبندی نمود.
در سیونهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تأسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهنترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاههای بزرگ و نامآشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان میدانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.
معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمیترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علماندوزی در کشور را به همگان اثبات میکند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» مأموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.
قرار بود افتتاح نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران، روز هشتم خرداد ماه همزمان با نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران برگزار شود که به دلیل سانحه بالگرد حامل رئیسجمهور شهید و همراهان ایشان، این زمان به تعویق افتاد و روز سهشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ به عنوان روز برگزاری این آئین تعیین شد.