نماینده دانشجویان در دیدار اخیر با رهبر انقلاب چه گفت؟
بازخوانی دیدار| ما در میانه نبردی میان حق و باطل ایستادهایم؛ به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن کامل سخنرانی خانم فاطمه باقری خاروانی، دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف و نماینده دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم سخنم را با عرض ارادتی به محضر
بازخوانی دیدار| ما در میانه نبردی میان حق و باطل ایستادهایم؛
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن کامل سخنرانی خانم فاطمه باقری خاروانی، دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف و نماینده دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سخنم را با عرض ارادتی به محضر شهدای بزرگمان آغاز میکنم که حی و حاضر، عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ اند.
سلام خدا بر سید شهدای مقاومت، شهید سید حسن نصرالله.
سلام خدا بر اسطورههای این مکتب، شهیدان اسماعیل هنیه و یحیی سنوار
سلام خدا بر روح پاک نیلفروشان و زاهدی، سردمداران دفاع از مظلومان
سلام خدا بر فرماندهی دلاور و اسم رمز مقاومت، حاج قاسم سلیمانی
و سلام خدا بر حیاتبخش امت اسلام، امام خمینی (ره) که با نفخهی مسیحاییاش، جان مقاومت را از غرب تا شرق زنده کرد.
شادی روح پرفتوح آنان، و همهی شهدای مقاومت، صلواتی عنایت بفرمایید.
امروز ما اینجاییم در سایه نامهایی از شمال تا جنوب، از میرزا کوچک خان جنگلی تا رئیس علی دلواری، بر خاکی که تاریخ آن با خون آزادی خواهانش در هم تنیده شده. دشمنی ما با آمریکا، صرفا یک نزاع سیاسی یا مقطعی نیست. این خصومت، آینهی تاریخ ماست. دشمنی ما با آمریکا، نه دشمنی با مردمانی است که در کنهِ فطرت، عدالتخواه و آزادهاند، بلکه اعتراض به خوی استکباری و سیاستهای استعمارگرانهای است که در پسِ نقابِ دیپلماسی، خون ملل مظلوم را میمکد مگر نه مردمان آن دیار، از جمله دخترانی که در دانشگاههای آمریکایی، پرچم مقاومت را به دوش میکشند، همان خواهران ما در جبهه مقاومتاند؛ امروز ما در میانه نبردی میان حق و باطل ایستادهایم؛ نبردی که یکسوی آن، آمریکای جنایتکار قرار گرفته و به واسطه سایهی نیابتی خود، رژیم غاصب صهیونیستی، در سودای خاموش ساختن نور حقیقت به سر میبرد غافل از آنکه این، همان مشیت لایزال الهی است که میفرماید:یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ. ارادهای که بیهیچ خلل، نور خویش را در میان ظلمتها میافروزد، و سرنوشت محتوم تاریکی را به زوال و نیستی میکشاند. در این آوردگاه حق و باطل، وظیفه ماست که ظرفیتهایی بیافرینیم تا ارکان محاسبات خامانگارانه صهیونیسم را در هم شکند؛ ظرفیتی که در شش عرصه بنیادین نیازمند تدبیر و ژرفاندیشی است و بستری برای نقشهپردازی و تحلیل عمیق فراهم میآورد.
۱- در ساحت فرهنگی و اجتماعی
فتح لانه جاسوسی به دست دانشجویان انقلابی، نقطه عطفی بود که قدرت همبستگی ملی را در برابر استکبار جهانی به رخ کشید و نشان داد که حضور مردمی در هر عرصهای از نبرد، فراتر از یک نماد سیاسی، عاملی است برای تحول و تثبیت آرمانها؛ چرا که “إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ”، و این مردم بودند که با تغییر در خویشتن، تاریخ خویش را دگرگون ساختند. در دفاع مقدس نیز، این حضور بیواسطه مردم از هر قشر و طبقه بود که جبههها را به سنگرهای مقاومت بدل کرد و روحیه ایستادگی و پیروزی را در بطن میدان دمید. امروز نیز، در نبردی چندلایه در برابر اسرائیل، فعالسازی ظرفیتهای مردمی حیاتیتر از همیشه است تا مقاومت نه بهعنوان یک وظیفه دولتی، بلکه بهعنوان خیزش ملی در تمامی ابعاد جریان یابد و در این امر خطیر باید نهادهای فرهنگی نقش فعالانهای ایفا کرده و به جای تعریف کار در این حوزه به فعالیتهای مردم نهاد ضریب دهند.
۲- در ساحت سیاست
در جنگ جهانی دوم در زمانی که ایران به جای گرفتن موضع فعالانه اعلام بی طرفی کرد نهتنها از تیغ اشغالگری در امان نماند، بلکه بیگانگان بر او حکم رانده و نقشش را در نبرد تعیین کردند. این درس تاریخ است که هزینه سازش از مقاومت بهمراتب سنگینتر است و راه صلح، جز از مسیر مقاومت نمیگذرد تا این لحظه نیز سیاستمداران جمهوری اسلامی ایران مواضع ضد استکباری و ضدصهیونیستی قابل تقدیری داشتند. بحث سیاست خارجی فعالانه دولت برای همراه کردن کشورهای منطقه در قطع شریانهای اسرائیل و تعریف منافع مشترک موضوع قابل اهمیتی است. همچنین در داخل کشور نیز باید به صورت موازی در جهت احیای گروههای سیاسی و مشارکت فعالانهتر مردم در امر سیاست اقدامات موثری انجام داد.
۳- در ساحت اقتصاد
در حوزه اقتصادی، ایجاد ظرفیتهایی که اقتصاد کشور را مردمی و مولد سازد، میتواند محاسبات رژیم صهیونیستی را درباره قدرت و پایداری ایران برهم زند. لزوم توجه به تمرکززدایی و تامین زیرساختهای اقتصادی به روش غیر متمرکز که در مقابل تهدیدات دشمن قابل پدافند باشد اهمیت بسیار بالایی دارد مانند تامین انرژی با نیروگاههای کوچک مقیاس فسیلی، هستهای و خورشیدی به صورت توزیع شده در سراسر کشور و روشهای فناورانه تولید و ذخیره سازی مواد غذایی در مقیاس کوچک. توقع میرود مسئولین برای وارد کردن ضربههای اقتصادی به رژیم و حامیانش در منطقه نقش آفرینی موثری داشته باشند البته شاید کمتر کسی باور کند کالاهای صهیونیستی یا حامیان آنها به راحتی در ایران نیز به فروش میرسد. این کالاها از مواد غذایی گرفته تا مواد آرایشی بهداشتی در دسترس مردم است و مردم نیز اطلاع درستی از صهیونیستی بودن این کالاها ندارند. نیاز است با هم افزایی دستگاههای مختلف چه در داخل کشور و چه در سطح منطقه گامهای موثری جهت فرهنگ سازی تحریم کالاهای اسرائیلی برداشته شود.
۴- ساحت رسانه
این سوال مطرح است که نقش آفرینی رسانههای داخلی در جنگ فعلی چطور ارزیابی میشود؟ اهمیت تبیین مقاومت، نه در هیاهو و بزرگنمایی است و نه در بیاعتنایی و تمسخر؛ بلکه در شفافسازی و تبدیل میدان به زبانی است که برای مردم ملموس و قابلدرک باشد؛ در حوزه رسانه، ایجاد ظرفیتهایی که مرجعیت رسانهای مقاومت را به داخل کشور بازگرداند و پیام ایران را بهگونهای شفاف و مؤثر به جهان مخابره کند، عاملی کلیدی در برهم زدن محاسبات رژیم صهیونیستی خواهد بود. همچنین، ائتلاف رسانهای با کشورهای حامی جبهه مقاومت، بستری برای تقویت جبهه ضدغربی فراهم کرده و بازتاب قدرت ایران را در سطح بینالمللی بهروشنی برجسته میسازد.
۵-در ساحت نظامی
این سخن کلام امیر مؤمنان، حضرت علی (ع) است که هر سنگی که پرتاب میشود، باید به همان نقطه بازگردد تا شر فروکش کند. تجاوز رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی این سرزمین، جنایتی است که هرگز از چشم ملت ایران پنهان نمانده و همانگونه که حضرتعالی فرمودید، سوخت حقیقی موشکها، فریادهای انتقامی است که از دل ملت برمیخیزد، این ملت، از کوچک و بزرگ، خود همان فریادند؛ فریادی که نه فقط اسرائیل، بلکه هر دشمن متجاوزی را از این مرزها دور خواهد کرد البته ما اطمینان داریم که زمان و نحوه این پاسخ، بهدست فرزندان شایسته این سرزمین و به هدایت حضرتعالی، بهدرستی و در دقیقترین لحظه ممکن رقم خواهد خورد. علیای حال در حوزه نظامی، ایجاد ظرفیتهایی که به افزایش برد موشکها و تقویت توان تهدید متقابل بینجامد، نقش کلیدی در برهم زدن محاسبات رژیم صهیونیستی دارد. چرا که با ارتقاء قابلیتهای بازدارندگی و پیشرفت در فناوریهای دفاعی، ایران میتواند به نیرویی بدل شود که هرگونه تهدیدی را پاسخ دهد.
فتوای شما مبنی بر حرمت کاربرد سلاح هستهای، سندی تاریخی، افتخارآمیز و بیدارکننده برای بشریت است. از سوی دیگر این فتوا نشان از عمق بشردوستی در آموزههای اسلام دارد. امروز شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی به عنوان سگ هار غرب در منطقهی ما با استفاده از سلاحهای متعارف و نامتعارف نظیر بمبهای خوشهای، فسفری و سلاحهای دارای اورانیوم تهیشده، بیهیچ محدودیتی در حال ارتکاب انواع جنایات علیه مردم بیگناه در فلسطین و لبنان است. ولی هر روز بیش از پیش این واقعیت آشکار میشود پروژه استعماری صهیونی به اضمحلال و از هم پاشیدگی نزدیکتر از قبل است. اما به مصداق آیه شریفه «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱستَطَعتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ ٱلخَیلِ تُرهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ ٱللَّهِ وَعَدُوَّکُم»، باید از همه ابزار قدرت در مقابله با دشمن جهت ایجاد بازدارندگی و نیز اصلاح خطای محاسباتی این جبهه شرارت استفاده کنم. ما معتقدیم که در شرایطی که دشمن دچار خطای محاسباتی شده است، و بر اساس حکم ثانویه (و به طبع برای یک دوره محدود) «گسترش توانمندی دفاعی هستهای» میتواند گام مهمی در مقابله با استکبار باشد. حضرت آقا ما معتقدیم دکترین دفاعی وارد مرحله بعدی خودش شده که در این رابطه فارغ از نهادهای نظامی، ما دانشجویان و نخبگان اعالم آمادگی میکنیم. برای برآورده کردن این نیاز در صورت تغییر مسیر درخواست داریم مسیر و اهداف خاص علم و فناوری جهت دستیابی در اوضاع فعلی را برای ما روشن نمایید. در هر صورت ما به نصرت الهی رجای واثق داریم که «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَکِیمِ» و همواره پیرو نظرات و فرامین رهبر حکیم و گرانقدر خویش هستیم.
حضرت آقا ما معتقدیم دکترین دفاعی وارد مرحله بعدی خودش شده که در این رابطه فارغ از نهادهای نظامی، ما دانشجویان و نخبگان اعلام آمادگی میکنیم. برای برآورده کردن این نیاز در صورت تغییر مسیر درخواست داریم مسیر و اهداف خاص علم و فناوری جهت دستیابی در اوضاع فعلی را برای ما روشن نمایید.
تنوع بخشی به جنگ افزارهای مقابله با دشمن نیز موضوع مهمی است چرا که نباید توان دفاعی ما برای دشمن پیش بینی پذیر باشد که یکی از راههای رسیدن به این نقطه سرمایه گذاری و حمایت از طرحهای نوآورانه و فناورانه منطبق با استراتژی نبرد نامتقارن است.
۶- در ساحت علم و فناوری
ابزار تحقق بسیاری از موارد مطرح شده در ۵ عنوان قبل، فناوری است که امروز بخش جدایی ناپذیر همه عرصهها بوده و باید تهدید آن را به فرصت تبدیل کرد. در واقع مهمترین مولفه در فهماندن قدرت، ابتکار و ارده ملت به رژیم صهیونیستی، استفاده از فناوری برای تقویت زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی و دفاعی است. جوانان و دانشجویان و فارغ التحصیلان امروز تشنهی اطلاع از نیازهای جبهه مقاومت و وقف خودشان برای حل این مسائل هستند، اما تعامل و ارتباط مدیران مربوطه در کشور با این جریان نخبگی بسیار پایین هست. امروز بیش از هر زمان نیاز داریم که دانشجویان و نخبگان علمی با تمام توان به میدان آمده و دانشگاهها را به سنگرهایی برای تولید علم نافع و فناورانه بدل کنند و با سلاح دانش در مسیر حل مسائل مقاومت گام بردارند. پیشنهاد میشود با رعایت ملاحظات امنیتی و اطلاعاتی، نیازها با این جامعه علمی و شرکتهای دانش بنیان فعالانه مطرح شده و از ظرفیتشان بیشتر استفاده شود.
حضرت آقا شما فرمودید “بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند”، اما اگر لطف بفرمایید تبیین کنید این فرض چه تعبیری در جامعه دانشجویی پیدا میکند و دانشجویان چه نقش آفرینی موثری میتوانند در این جنگ داشته باشند ازتون ممنون میشم؛ و در پایان، سلام فرزندانتان در دانشگاهها را به شما ابلاغ میکنم و از شما میخواهم که سلام ما را به محضر امام زمانمان (عج) برسانید؛ و همچنین طلب دعای عاقبتبهخیری برای این بنده حقیر، خانواده و دوستانم دارم.
“یَا أَیُّهَا الْعَزِیزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْکَیْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَیْنَا إِنَّ اللَّهَ یَجْزِی الْمُتَصَدِّقِینَ ”
والسلام علیکم و الرحمه الله و برکاته.
فاطمه باقری خاروانی
دانشجوی رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف