نخستین دوره تحلیل فرهنگی «آیه» برگزار شد
به گزارش خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ نخستین دوره تحلیل فرهنگی «آیه» با مشارکت واحد فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق و سازمان بسیج دانشجویی با هدف تبیین و طرح مسئله چیستی و چگونگی تحلیل فرهنگی بر اساس نظام تفکر فرهنگی رهبر معظم انقلاب در اردوگاه سیدالشهدا شهر آبعلی برگزار شد. شرکتکنندگان این دوره مسئولین فرهنگی بسیج
به گزارش خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ نخستین دوره تحلیل فرهنگی «آیه» با مشارکت واحد فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق و سازمان بسیج دانشجویی با هدف تبیین و طرح مسئله چیستی و چگونگی تحلیل فرهنگی بر اساس نظام تفکر فرهنگی رهبر معظم انقلاب در اردوگاه سیدالشهدا شهر آبعلی برگزار شد. شرکتکنندگان این دوره مسئولین فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور بودند. این دوره با استقبال بیش از ۶۵۰ نفر از فعالان و مسئولان مذکور روبرو شد.
افتتاحیه این دوره با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران برگزار شد. اسماعیلی به نقش هنر در پیشبرد اهداف فرهنگی اشاره کرد و از ظرفیت مغفول فرهنگی هنری جوانان گفت.
در افتتاحیه با حضور اسماعیلی و نویسنده اثر، از کتاب «مردی که به ابرها سلام میکرد» نوشته خانم نفیسه زارعی حبیبآبادی نیز رونمایی شد. این اثر برداشتی آزاد از زندگی و زمانه دانشجوی شهید حبیبالله افتخاریان است.
در سرفصل “چرا فرهنگ؟ چرا هنر؟ ” صابر اکبری، دستیار دبیر سابق شورای فرهنگ عمومی کشور، به تبیین چیستی فرهنگ پرداخت و رویکردهای بدیل فرهنگ را برشمرد و نقد کرد. به بیان وی فرهنگ با کار مهندسی، کار نظامی، کار پزشکی، کار تربیتی و کار اقتصادی متفاوت است هرچند که تمامی رویکردهای مذکور در امر فرهنگ وجود دارند.
حجتالاسلام مجتبی نامخواه در سرفصل “فرهنگ و مردم از منظر مقام معظم رهبری” به لوازم پیوند مردم و حکومت اشاره کرد و لوازم ضروری این امر را تبیین کرد. در این سرفصل نگاه رهبر معظم انقلاب به مردم و مردمی بودن کارها توضیح داده شد.
سرفصل “اسلام و غرب از منظر مقام معظم رهبری” با حضور صادق ملکی، معاون فرهنگی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، برگزار شد و ملکی به نقش استعمار در روابط غرب و شرق اشاره کرد و تاریخی مختصر از استعمار در ایران را بیان کرد. گعدههای شبانه روز اول با حضور مریم برادران، استاد دانشگاه و نویسنده کتاب نا، و آقای مهدی بلوکات، قائم مقام شبکه سه سیما برگزار شد و در آن مهمترین مسائل و چالشهای کار فرهنگی و هنری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
روز دوم دوره با سرفصل “شبکهسازی” با ارائه دکتر حسین عرباسدی، مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران و رئیس اندیشکده حکمرانی انقلاب اسلامی، آغاز گردید. در این جلسه موضوعات پیرامونی تیمسازی، مخاطبشناسی و کار جمعی بیان شد. در ادامه سه ارائه دانشجویی از استانهای مختلف درباره تجربیات موفق ذیل سرفصل “مسئلهشناسی فرهنگی” صورت گرفت. پویش It Is For You، موکب بهشت قدس و طراحی و ساماندهی طراحی لباس و مد توسط مسئولین تیمهای مربوطه ارائه شد.
حجتالاسلام امیرحسین محمودی، نویسنده و مدیر مرکز تربیت نخبگانی التمهید، در سرفصل “جریانشناسی فکری فرهنگی” به معرفی و نقد مهمترین مکاتب، جریانها و رویکردهای فکری و فرهنگی ایران معاصر پرداخت و مهمترین شخصیتها و چهرههای هر کدام را نام برد. در سرفصل آخر، “تشکلیابی” نیز آقای هادی قاسمی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی، به مهمترین الزامات کار تشکیلاتی در فضای دانشجویی و بستر دانشگاه اشاره کرد و به نقد کلیشههای ذهنی نادرست در این زمینه پرداخت.
گعده شبانه روز دوم دوره با حضور آقای رضا جلالی، دبیر اجرایی کارگروه هنر انقلاب صداوسیما، و خانم فضهسادات حسینی، مجری تلویزیون و فعال رسانهای، برگزار شد و در آن مهمانان برنامه به انتقال تجربیات خود در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه پرداختند.
آخرین روز دوره تحلیل فرهنگی آیه به بازدید گذشت و مخاطبان از باغ موزه انقلاب اسلامی و موزه مقاومت دیدار کردند. در این دوره مسئولین سازمان بسیج دانشجویی با حضور در میان دانشجویان از دغدغههای آنها باخبر شدند و برای فعالیتهای آتی به ایدهپردازی و همفکری نشستند. برای شرکتکنندگان دوره مسابقهی ایدهپردازی با عنوان “مسئله فلسطین” برگزار شد و شرکتکنندگان به صورت تیمی از دانشگاههای مختلف ایدههای خلاقانه و نوآورانهی خود پیرامون کنشگری دانشجویی برای مسئله فلسطین در بستر دانشگاه را طرح کردند.
دوره تحلیل فرهنگی آیه سعی دارد با امتدادبخشی به مسیر شناخت صحیح امر فرهنگی و کنشگری درست در عرصه فرهنگ، مسئولین و فعالان فرهنگی را از منظر شناختی و مهارتی رشد دهد و در ادامهی فعالیت خود این امر را وسعت بخشد.