میانگین رشد تولید برق کمتر از رشد مصرف است

اقتصاد ۲۴- یکی از مشکلات کشور ناترازی انرژی در زمینه برق، بنزین، گازوئیل و حتی گاز است که روند فزاینده مصرف از یک سو و عدم سرمایه‌گذاری در زیر ساخت انرژی و نیز طرح تثبیت قیمت حامل‌های انرژی که ناترازی را تشدید کرده است از سال‌های قبل شروع شده و اکنون به یک مساله ملموس

کد خبر : 211830
تاریخ انتشار : یکشنبه 11 می 2025 - 20:02
میانگین رشد تولید برق کمتر از رشد مصرف است


اقتصاد ۲۴- یکی از مشکلات کشور ناترازی انرژی در زمینه برق، بنزین، گازوئیل و حتی گاز است که روند فزاینده مصرف از یک سو و عدم سرمایه‌گذاری در زیر ساخت انرژی و نیز طرح تثبیت قیمت حامل‌های انرژی که ناترازی را تشدید کرده است از سال‌های قبل شروع شده و اکنون به یک مساله ملموس تبدیل شده است.

جعفر قادری نماینده مجلس و رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس معتقد است، همه دولت‌ها در مشکلات فعلی برق مقصر هستند.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس با بیان اینکه قیمت‌گذاری نامتناسب برق در چالش ایجاد شده در این صنعت موثر بوده، گفت: این موضوع به کاهش توان سرمایه‌گذاری در توسعه شبکه منجر شده است.

جعفر قادری نماینده شیراز و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش مهم صنعت برق ایران، گفت: مجموعه‌ای از عوامل در چالش صنعت برق کشور دخیل هستند و برای رفع این مشکلات باید به این عوامل توجه کرد.

وی با بیان اینکه یکی از این عوامل قیمت‌گذاری نامناسب در صنعت برق است، افزود: قیمت به گونه‌ای تعیین شده و تکلیفی که بر دوش دولت گذاشته شده، کارشناسی شده نیست. قرار بود تفاوت قیمت فروش و هزینه تمام شده را به شکل یارانه پرداخت کنند که یارانه هم اختصاص نیافت، بنابراین صنعت برق عملا به یک صنعت غیر اقتصادی تبدیل شد.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی افزود: در سال‌های گذشته این مابه التفاوت از منابع صندوق توسعه ملی جبران و در صنعت برق سرمایه گذاری انجام می‌شد، اما در برخی سال‌ها این مابه التفاوت جبران نشد و وام‌هایی که از این صندوق گرفته شد، پس داده نشد، به همین دلیل صندوق توسعه ملی دیگر پولی پرداخت نکرد، بنابراین بر مشکلات افزوده شد.

قادری اصلاح نکردن قیمت‌های برق را از دیگر دلایل چالش صنعت برق دانست و گفت: قیمت‌ها پایین نگه داشته شد و متناسب سازی نشد و این خود بر مشکلات این صنعت افزود.

وی گفت: از طرف دیگر برای مدیریت مصرف و افزایش تولید برنامه ریزی دقیقی انجام نشد و به کمبود برق دامن زد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی رمز ارز‌های غیرمجاز را یکی دیگر از عوامل ناترازی برق ذکر کرد و گفت: استخراج رمز ارز‌ها و استفاده غیر قانونی از برق هم در چالش این صنعت موثر بود.

قادری با بیان اینکه همه دولت‌ها در این مشکلات مقصر هستند، گفت: در همه دولت‌ها متوسط تولید سالانه حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات برق بود در حالی که مصرف بیشتر از این رقم است و باعث این چالش شد.

به گزارش فارس، یکی از راهکار‌های اصلاح فرآیند غیر اقتصادی تولید برق این است که برق برای مردم در سطح الگوی تعریف شده ارزان باشد و صرفه جویی در الگو توسط شهروندان در قالب گواهی سپرده صرفه جویی در بازار سرمایه عرضه شود و خردیداران برق که صنایع بزرگ هستند، کمک کم برق مزاد را به نرخ بازار خریداری کنند تا هم اقتصاد تولید برق ترمیم شود و هم درآمدی نصیب مردم شود.

#ناترازی_انرژی

#جعفر_قادری

#نماینده_مجلس



منبع

برچسب ها :

ناموجود