معاریو: حکومت نظامی در نوار غزه بار مالی هنگفتی در پی دارد

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، ساشون حداد، مشاور مالی رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل در واکنش به اظهارات بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی اسرائیل در مورد لزوم اشغال کامل نوار غزه، اعلام کرد این کار برای اسرائیل بار مالی بسیار زیادی به همراه خواهد داشت که تل‌آویو از پس آن بر نخواهد آمد. این کارشناس

کد خبر : 120434
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۵
معاریو: حکومت نظامی در نوار غزه بار مالی هنگفتی در پی دارد


به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، ساشون حداد، مشاور مالی رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل در واکنش به اظهارات بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی اسرائیل در مورد لزوم اشغال کامل نوار غزه، اعلام کرد این کار برای اسرائیل بار مالی بسیار زیادی به همراه خواهد داشت که تل‌آویو از پس آن بر نخواهد آمد.

این کارشناس مالی در ابتدای گفتگویی خود با روزنامه عبری زبان معاریو گفت: روز دوشنبه گذشته، بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی در نشستی پشت تریبون قرار گرفت و ‌‌ایده بسط حاکمیت بر نوار غزه را مورد ستایش قرار داد، وزی دارایی می‌گوید نه تنها این کار امکان پذیر بلکه ضروری است، هیچ جای نگرانی هم از این کار وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی سپس در پاسخ به این ادعا گفت: چرا نباید از این واژه ترسید، چون در چنین شرایطی باید مسئولیت اداره غیر نظامی را هم به عهده بگیری این در حالی است که تا به امروز فقط با دردسرهای‌ ‌ایدئولوژیگ آن دست به گریبان بودی، حال باید این مسایل را هم رتق و فتق کنی.

وی که مسئولیت بخش بودجه وزارت جنگ را هم در کارنامه خود دارد در ادامه به این رسانه عبری زبان گفت: آنها مرا به شدت به هراس می‌اندازند، دروغی بزرگتر از این وجود ندارد، اینکه سموتریچ می‌گوید این کار بار مالی زیادی ندارد و می‌توان هزینه 5 میلیاردی آن را در 50 سال قسط بندی کرد، یک دروغ است.

ساشون می‌افزاید: این گام یعنی اشغال دائمی نوار غزه نه تنها 5 میلیارد شیکل بلکه صدها میلیارد دلار هزینه دارد، من نمی‌فهمم این مرد (سموتریچ) چه می‌گوید، زمانی که ما از حکومت نظامی در غزه سخن می‌گوییم باید جزئیات و مسایل دیگر را هم مد نظر قرار دهیم، اولا و پیش از هر چیز مسئله بازسازی این منطقه است، زمانی مسئولیت یک منطقه جغرافیایی را به عهده می‌گیریم باید همواره به آن پول تزریق کنیم.

سوریه نیز قبلا شرایط جنگی همانند غزه پیدا کرده بود، براساس ارزیابی‌های سازمان ملل متحد میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای بازسازی برخی از مناطق آن که بر اثر جنگ ویران شده است، 250 میلیارد دلار است، حال چون غزه منطقه‌ای کوچکتر است ارزیابی‌ها برای بازسازی و احداث مجدد زیر ساخت‌ها در این منطقه بین 100 تا 200 میلیارد دلار است.

او در ادامه افزود: ما در حال حاضر قادر به تامین کسر بودجه خود هم نیستیم چگونه می‌توانیم این مبالغ هنگفت را برای بازسازی غزه تامین کنیم، تنها می‌توان به پول‌‌هایی که از خارج می‌آیند تکیه کرد و از همکاری امارات متحده عربی و عربستان سعودی سخن گفت.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با میزان احتمال پذیرش این هزینه کرد توسط کشورهای مذکور هم گفت: می‌تواند اتفاق بیافتد اما اطمینان ندارم، بیاید این مسئله را درک کنیم که 100 تا 200 میلیارد دلار بین 20 تا 40 درصد از تولید ناخالص اسرائیل است، این رقم یعنی حدود بودجه سالانه ما است، زمانی که این اطلاعات را با اعضای کنست در میان می‌گذاریم متقاعد می‌شوند اما وقتی به رسانه‌ها می‌رسند حرف‌های دیگری می‌زنند.

وی همچنین فاش کرد، به طور کلی سرتیپ گیل بنحاس مشاور مالی فعلی رئیس ستاد ارتش سناریوهای نظری را برای حکومت نظامی بر نوار غزه آماده می‌کند ولی همه می‌دانند که با این کار هزینه‌های اسرائیل صدها میلیارد شیکل افزایش پیدا خواهد کرد این در حالی است که خزانه اسرائیل خود به طور کامل دچار مشکل است و شرایط مالی ما در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

در حال حاضر اسرائیل هزینه روز افزون حقوق نیروهای احتیاط را هم به سختی تامین می‌کند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود